Αρχική » Ημερολόγιο Απριλίου » Φρούτα Απριλίου. Τα φρέσκα είδη οπωροπωλείου για τον Απρίλιο
Φρούτα Απριλίου

Φρούτα Απριλίου. Τα φρέσκα είδη οπωροπωλείου για τον Απρίλιο

Φρούτα Απριλίου. Λίστα με τα πιο φρέσκα φρούτα (εσπεριδοειδή, μουροειδή, τροπικά φρούτα, πεπονοειδή, σαρκώδη) τον Απρίλη. Είδη οπωροπωλείου εποχής, κατάλληλα προς κατανάλωση τον Απρίλιο για υγιεινή διατροφή. Δες την λίστα εποχιακής διαθεσιμότητας.

Επιλέγοντας φρέσκα φρούτα, που είναι στην εποχή τους (φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι), από τη μία καταναλώνουμε τροφές με τη μέγιστη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και από την άλλη δεν προσλαμβάνουμε τις χημικές ουσίες τις οποίες τα τρόφιμα αυτά ενδέχεται να περιέχουν, λόγω μη εποχικής διαθεσιμότητας.

Φρέσκα φρούτα μηνόςΤα φρούτα, όπως και τα λαχανικά, που βρίσκονται στην ίδια διατροφική κατηγορία, είναι σημαντικά για την υγεία του ανθρώπου, καθώς περιέχουν πολλές βιταμίνες νερό ελάχιστα λιπαρά και ανόργανα στοιχεία (μέταλλα και ιχνοστοιχεία).

Φρούτα Απριλίου. Φρέσκα είδη οπωροπωλείου τον Απρίλη

Εσπεριδοειδή, μουροειδή, τροπικά φρούτα, πεπονοειδή, σαρκώδη

Fresh fruits in April – Avril. Freska frouta – Aprilios


Συμβουλευτείτε την λίστα εποχιακής διαθεσιμότητας με τα φρέσκα φρούτα (και ξηρούς καρπούς) του Απριλίου

Ακτινίδια
Αχλάδια
Βανίλιες
Βερίκοκα
Βύσσινα
Γκρέιπφρουτ
Δαμάσκηνα
Καρπούζι
Κεράσια
Κυδώνια
Λεμόνια
Λωτοί
Μανταρίνια
Μήλα
Μούρα
Μπανάνες
Νεκταρίνια
Ξυνόμηλα
Πεπόνι
Πορτοκάλια
Ροδάκινα
Ρόδια
Σταφύλια
Σύκα
Φιρίκια
Φραγκόσυκα
Φράουλες
Αμύγδαλα
Καρύδια
Φυστίκια

(Ἀπρίλιος. O τέταρτος μήνας του Γρηγοριανού ημερολόγιου με 30 ημέρες)

Εσπεριδοειδή, Μουροειδή, Τροπικά & Σαρκώδη φρούτα, Πεπονοειδή

Με τον όρο φρούτα συνήθως ομαδοποιούνται καρποί δέντρων ή φυτών. Ένα φρούτο είναι μια δομή που φέρει σπόρους και που αναπτύσσεται από την ωοθήκη των ανθών του φυτού, ενώ τα λαχανικά είναι όλα τα υπόλοιπα μέρη του φυτού, όπως οι ρίζες, τα φύλλα και τα στελέχη.

Εσπεριδοειδή δέντρα

Ο όρος εσπεριδοειδή αναφέρεται σε μία ομάδα φυτών που κατατάσσεται στην οικογένεια ρυτοειδή. Είναι χαμηλά δένδρα, που τα φύλλα τους δεν πέφτουν και ευδοκιμούν στις τροπικές ή ημιτροπικές και στις εύκρατες χώρες.

Στα εσπεριδοειδή ανήκουν: η πορτοκαλιά, η λεμονιά, η γλυκολεμονιά, η μανταρινιά, η νεραντζιά, η κιτριά, η φράπα, το μοσχολέμονο, το περγαμόντο, το γκρέιπφρουτ, το κουμκουάτ, το σαγκουίνι και το σατσούμα.

Μουροειδή φυτά

Μούρο στα Ελληνικά καλύπτει ένα μόνο φρούτο, ενώ μουροειδή στην γεωπονία είναι όλα του είδους, όπως βατόμουρα, φράουλες, κράνμπερυ μύρτιλλα, λαγοκέρασα, αλλά και σταφύλια, σταφίδες και ακτινίδια.

Τροπικά φρούτα και δέντρα

τροπικά φρούτα, αποτελούν ενίοτε μέρος της διατροφής μας. Μπανάνα, καρύδα, παπάγια, χουρμάς, μάνγκο, ανανάς, φρούτα του πάθους, είναι μερικά από αυτά.

Τα πεπονοειδή φρούτα (καρπούζι – πεπόνι)

Στα πεπονοειδή φρούτα ανήκει το καρπούζι και το πεπόνι.

Το καρπούζι ίσως είναι το πιο αγαπημένο και χαρακτηριστικό φυτό του καλοκαιριού. Το καρπούζι είναι ένα αναρριχητικό φυτό που αγαπά πολύ τη ζέστη.

Το πεπόνι ξεχωρίζει για το σχήμα του, τον όγκο του, το χρώμα της φλούδας του, τη γλυκιά του γεύση και το δυνατό του άρωμα. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες και διαφέρουν μεταξύ τους. Έτσι βρίσκουμε πεπόνια, κίτρινα, πρασινωπά, λεπτόφλουδα, με λεία επιφάνεια και πολλά άλλα.

Τα σαρκώδη φρούτα

Σαρκώδη φρούτα είναι το μήλο, το αχλάδι, το μούσμουλο και το κυδώνι.

Φρούτα εποχής. Τι προσφέρει η κατανάλωση τους

Τα φρούτα θεωρούνται η τέλεια – οικονομική τροφή. Είναι πλούσια σε νερό (70%) όπως και το ανθρώπινο σώμα, πρωτεΐνες, λίπη, σάκχαρα, βιταμίνες, μεταλλικά άλατα και οργανικά οξέα.

Περιέχουν φυτικές ίνες που βοηθούν στην καταπολέμηση του λίπους, στην φυσιολογική λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην πρόληψη από καρκινοπάθειες.

Βοηθούν στην επούλωση τραυμάτων επειδή έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και συνεισφέρουν σημαντικά στην παραγωγή ενέργειας. Επιστήμονες και ιατροί πιστεύουν ότι τα φρούτα έχουν και άλλες, ανεξερεύνητες ακόμη, ιδιότητες, οι οποίες διεγείρουν την αυτοθεραπευτική δύναμη του σώματος.

Καλό είναι τα φρούτα να τρώγονται με την φλούδα για να μην χάνουμε θρεπτικές ουσίες, να τρώμε ώριμα φρούτα εποχής και να μην τρώμε μαζί γλυκά και ξινά φρούτα.

Τα φρέσκα #φρούτα και είδη οπωροπωλείου #Απρίλιος ● #fruits #fresh