Αρχική » Υπολογισμοί - Calculators » Λιπομετρητής. Υπολογίστε το σωματικό λίπος σας. Χρειάζεστε δίαιτα;
Γυναίκα με μεζούρα μετρά την μέση της εάν χρειάζεται δίαιτα | Λιπομετρητής. Υπολογίστε το σωματικό λίπος online

Λιπομετρητής. Υπολογίστε το σωματικό λίπος σας. Χρειάζεστε δίαιτα;

Λιπομετρητής online, υπολογίστε τι ποσοστό λίπους έχετε σε σχέση με το συνολικό σας βάρος, εάν θέλετε δίαιτα, πόσα κιλά πρέπει να χάσετε, θερμίδες κλπ

Λιπομετρητής. Υπολογίστε το σωματικό λίπος σας. Χρειάζεστε δίαιτα;

Υπολογίστε online τι ποσοστό λίπους έχετε σε σχέση με το συνολικό σας βάρος, εισάγοντας το φύλο, το βάρος και την περιφέρεια μέσης σας. Σωματικό λίπος (Body Fat, BF) θεωρείται το σύνολο των λιπιδίων που βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα.

Λιπομετρητής. Υπολογίστε το σωματικό λίπος. Χρειάζεστε δίαιτα;Η χρήση του Body Fat Calculator θα σας δώσει μια συνεπή μέτρηση σε φυσιολογικούς σωματότυπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως οδηγό έτσι μπορείτε να εξακριβώσετε εάν χάνετε ή έχετε παραπάνω σωματικό λίπος ή μυϊκό ιστό (είναι λογικό ότι μπορεί να αποτυγχάνει σε ακραίους σωματότυπους).

Το ποσοστό λίπους που υπάρχει στο σώμα μας είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για το επίπεδο φυσικής κατάστασης στο οποίο βρισκόμαστε.

Το Body Fat Calculator επίσης σας δίνει ορισμένες αυτοματοποιημένες συμβουλές με βάσει τα αποτελέσματα για τις θερμίδες που πρέπει να καταναλώνουμε, τις πρωτεΐνες που χρειαζόμαστε κλπ.

Λιπομετρητής – Body Mass Index. Υπολογίστε online το σωματικό λίπος

Τα βήματα που πρέπει να κάνετε χρησιμοποιώντας μια μεζούρα είναι:

  • Μετρήστε το ύψος σας χωρίς παπούτσια
  • Μετρήστε την περίμετρο του λαιμού σας περίπου κάτω από το λάρυγγα και με κατεύθυνση ελαφρώς προς τα κάτω στην μπροστινή πλευρά
  • Μετρήστε την περίμετρο της μέσης σας – για τους άντρες στο ύψος του αφαλού / για τις γυναίκες στο πιο στενό σημείο
  • Μετρήστε την περίμετρο στους γοφούς σας στο μεγαλύτερο σημείο (μόνο για γυναίκες)

Body Fat Calculator. Λιπομετρητής – Περισσότερες πληροφορίες

Όλες οι μετρήσεις είναι σε εκατοστά (cm) και η μεζούρα δεν πρέπει να είναι πολύ σφικτή που να πιέζει το δέρμα.

Σε γενικές γραμμές οι τυπικές τιμές για το ποσοστό λίπους είναι (wikipedia):
Λιπομετρητής. Υπολογίστε το σωματικό λίπος στο σώμα σας
body-fat-caclulator«Αναλογία Μέσης προς Ύψος». Η «αναλογία μέσης προς ύψος» προσδιορίζεται, διαιρώντας την περίμετρο της μέσης με το ύψος.

Αναλογίες, «Μέσης προς ύψος», του 0,5 ή και μεγαλύτερο, αποτελούν ενδείξεις για εναπόθεση ενδοκοιλιακού λίπους, που για άνδρες και γυναίκες σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα άτομα με φυσιολογικό B.M.I ή Δ.Μ.Σ. (Δείκτης Μάζας Σώματος), αλλά με μεγάλη περίμετρο μέσης, που αντιστοιχεί περίπου σε μια αναλογία Μέσης-Ύψος 0.55, είχαν 20% υψηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από ό, τι τα άτομα με κανονικό μέγεθος της μέσης.

Έχει φανεί μετά από έρευνες ότι η περιφέρεια μέσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δείκτης για την εκτίμηση της ύπαρξης ή μη αυξημένου ενδοκοιλιακού λίπους.

«Ποσοστό σωματικού λίπους». Το «ποσοστό σωματικού λίπους» υπολογίζεται με τους τύπους που αναπτύχθηκαν από τους Hodgdon και Μπέκετ σε Ναυτική Βάση, Κέντρο Ερευνών Υγείας το 1984.

Οι τύποι απαιτούν οι μετρήσεις να είναι σε εκατοστά με ακρίβεια 0,5 cm.

Άνδρες και γυναίκες απαιτούν διαφορετικές μεθόδους για τη μέτρηση επειδή οι άνδρες συσσωρεύουν λίπος κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς (σχήμα σώματος «μήλο»), ενώ οι γυναίκες συσσωρεύουν λίπος στην κοιλιά και τους γοφούς τους (σχήμα σώματος «αχλάδι»).

Οι εξισώσεις πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τη διάσταση αυτή

«Ελεύθερης Λίπους Μάζα Σώματος». Lean Body Mass ή Fat-Free Mass. Προκύπτει αφαιρώντας το ποσοστό του λίπους του σώματος από το συνολικό βάρος

Online #Υπολογισμός για το σωματικό #λίπος. Πόσα #κιλά πρέπει να χάσετε #δίαιτα