Αρχική » Live - Online » Χάρτης πλοίων και θέσεις σε πραγματικό χρόνο. Πλοία realtime map
Κρουαζιερόπλοιο αρόδο σε λιμάνι με φόντο την δύση του ηλίου - Χάρτης πλοίων και θέσεις σε πραγματικό χρόνο

Χάρτης πλοίων και θέσεις σε πραγματικό χρόνο. Πλοία realtime map

Χάρτης πλοίων realtime. Βρες online στον χάρτη, θέσεις και πληροφορίες για Πλοία. Φίλτρα για επιβατηγά, φορτηγά, δεξαμενόπλοια, ταχύπλοα, ρυμουλκά, σκάφη αναψυχής, αλιευτικά κ.ά. Όνομα, φωτογραφίες, βύθισμα, ταχύτητα και πορεία κάθε πλοίου. Τέλος, άνεμος, λιμάνια, φάροι. AIS Marine Traffic Map στο HelpPost.gr

Χάρτης πλοίων και θέσεις σε πραγματικό χρόνο  (live) – Πλοία live

Watch live the position and movement of the ships in the Greek & Mediterranean sea interactive port map

Watch live the position and movement of the ships in the Greek & Mediterranean sea interactive port map
Χάρτης πλοίων και θέσεις σε πραγματικό χρόνο (live) – Πλοία live

MarineTraffic map  – AIS – VTMIS – AIS Marine Traffic

  • Αναζήτηση στο χάρτη πλοίων: Με όνομα του πλοίου ή του λιμανιού ή αναζήτηση τοποθεσίας ή εναλλακτικά άμεση πλοήγηση σε επιλεγμένα περιοχή.
  • Επιλογή τύπου χάρτη : Απλός (προεπιλογή), Γεωπολιτικός, Γεωφυσικός, Δορυφορικός, Υβριδικός.
  • Εμφάνιση – φίλτρο για : Ονόματα Πλοίων και Πρόβλεψη Πορείας ανά 30 λεπτά.
  • Φίλτρο είδος πλοίων : Επιβατηγά, Φορτηγά, Δεξαμενόπλοια, Ταχύπλοα, Ρυμουλκά, Ειδικά Σκάφη, Σκάφη Αναψυχής, Αλιευτικά, Βοηθητικά Ναυσιπλοΐας, Απροσδιόριστο, Πλοία Κινούμενα, Αγκυροβολημένα.
  • Χάρτης πλοίων πραγματικός χρόνος. Πλοία realtime map ● MarineTraffic - Global Ship Tracking Intelligence | AIS Marine TrafficLayers  (στρώματα χάρτη): Άνεμος, Λιμάνια, Σταθμοί AIS, Δέκτες, Φάροι & Βοηθήματα, Φωτογραφίες

Θέσεις πλοίων εντός δικτύου AIS | Χάρτης πλοίων

Βρείτε πλοία από όλο το κόσμο που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην εμβέλεια του δικτύου AIS. Δείτε τα χαρακτηριστικά τους, πλοηγηθείτε στις φωτογραφίες και δείτε τη θέση τους στο χάρτη σε πραγματικό χρόνο.

Global Ship Tracking Intelligence | AIS Marine Traffic

MarineTraffic Live Ships Map. Discover information and vessel positions for vessels around the world. MarineTraffic is the Global pioneer in AIS vessel tracking

Το MarineTraffic παρέχει δεδομένα και πληροφόρηση γύρω από το χώρο της ναυτιλίας σε εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

  • 800 εκατομμύρια θέσεις πλοίων αποθηκεύονται κάθε μήνα
  • 18 εκατομμύρια συμβάντα σχετικά με πλοία και λιμάνια καταγράφονται κάθε μήνα
  • Διαθέσιμες λεπτομέρειες για περισσότερα από 650 χιλιάδες πλοία, λιμάνια και φάρους

Δικαιώματα επιβατών πλοίων. Υποχρεώσεις ακτοπλοϊκής και λιμανιών

Μη χάσετε στο HelpPost.gr: Δικαιώματα επιβατών πλοίων. Υποχρεώσεις ακτοπλοϊκής και λιμανιών. Επιστροφή ναύλου, αποζημίωση, απώλεια αποσκευών, καθυστέρηση απόπλου, ακύρωση ταξιδιού. Η Χάρτα Δικαιωμάτων Επιβατών της ακτοπλοΐας εξηγεί τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όσων ταξιδεύουν με επιβατηγά πλοία. 21 χρηστικές ερωτήσεις και απαντήσεις.

Διάκριση πλοίων ανάλογα το σκοπό και την αποστολή που εξυπηρετούν

Η μορφή, το μέγεθος και ο ειδικός εξοπλισμός των πλοίων είναι τα κυριότερα «σημεία»πάνω στα οποία εντοπίζονται οι σπουδαιότερες διαχρονικές και μη αλλαγές, αλλά και οι βασικές διαφοροποιήσεις τους

Συμπερασματικά, θα πούμε ότι πολύ ουσιώδεις λόγοι (ανθρώπινες ανάγκες, βιομηχανική ανάπτυξη, τεχνολογική εξέλιξη, οικονομική οργάνωση και διαχείριση της ναυτιλιακής επιχείρησης κτλ.) συντέλεσαν στη δημιουργία διάφορων τύπων πλοίων.

Μπορούμε να κατατάξουμε σε κατηγορίες λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια που έχουν σχέση με το υλικό κατασκευής, το είδος και την περιοχή μεταφορών, το μέσο πρόωσης και, κυρίως, το σκοπό και την αποστολή που εξυπηρετούν.

Μία πρώτη,  γενική θα τη λέγαμε, κατάταξη των εμπορικών πλοίων είναι αυτή που τα διαχωρίζει σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες, όπως φαίνεται συνοπτικά παρακάτω:

1

Φορτηγά πλοία
Είναι πλοία που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά διάφορων φορτίων τα οποία μπορεί να είναι: Στερεά (χύμα ή τυποποιημένα), Υγρά και Υγροποιημένα, Μικτά (στερεά και υγρά μαζί).

2

Επιβατηγά πλοία

Είναι πλοία τα οποία χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά κυρίως επιβατών. Παράλληλα έχουν διαμορφωθεί έτσι, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν και οχήματα (τουλάχιστον σε ένα συγκεκριμένο χώρο), καθώς και μικρές ποσότητες εμπορευμάτων.

3

Ειδικού προορισμού πλοία

Είναι πλοία τα οποία χρησιμοποιούνται για ειδικούς σκοπούς όπως είναι η αλιεία, οι επιστημονικές έρευνες, η τοποθέτηση καλωδίων, η αναψυχή κτλ.

4

Βοηθητικής Ναυτιλίας πλοία

Είναι πλοία και πλωτά ναυπηγήματα τα οποία είτε κατασκευάστηκαν για να χρησιμοποιούνται σε συγκεκριμένες περιοχές π.χ. σε ποτάμια ή λίμνες, είτε έχουν σκοπό να «βοηθούν» και να εξυπηρετούν τις ανάγκες και τις λειτουργίες των πλοίων των άλλων κατηγοριών.

Τέτοια πλοία είναι τα Ρυμουλκά, τα Ναυαγοσωστικά, οι πλοηγίδες, οι Φορτηγίδες, οι πλωτές Δεξαμενές και Γερανοί, οι Βυθοκόροι κτλ

Live #χάρτης με #πλοία και τη θέση τους στη #θάλασσα. #AIS marine traffic