Αρχική » Καιρός - Weather » Μερομήνια 2021 – 2022. Τι καιρό προβλέπουν για τον κάθε μήνα & εποχή
Καιρός στις 4 εποχές και στους 12 μήνες ● Μερομήνια πρακτική πρόβλεψη. Ημερολόγιο Μηνιαίο

Μερομήνια 2021 – 2022. Τι καιρό προβλέπουν για τον κάθε μήνα & εποχή

Μερομήνια 2021 – 2022. Τι καιρό θα κάνει στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες. Με τι καιρό θα κάνουμε φέτος Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Αποκριές, Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα. Πως θα σουβλίσουμε τον οβελία το φετινό Πάσχα; Τι προβλέπουν τα μερομήνια για τον κάθε μήνα – εποχή.

Πρακτική γνώση, μελέτη και πρόβλεψη καιρού ανά μήνα και ειδικά τον τρέχοντα μήνα Μάιο του 2022.

Μερομήνια 2021 – 2022. Πρακτική μελέτη, πρόβλεψη καιρού

Μερομήνια ονομάζει ο λαός τις (12) δώδεκα πρώτες ημέρες του όγδοου φεγγαριού του έτους, δηλαδή του Αυγούστου.

Μερομήνια 2021 – 2022. Τι καιρό θα κάνει τον φετινό χειμώνα του 2021 – 2022 σύμφωνα με το πρώτο δωδεκαήμερο του Αυγούστου 2021.

Πόσο χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός τα φετινά Χριστούγεννα του 2021; Θα είναι χιονισμένα; Πως θα υποδεχθούμε το 2022 την φετινή Πρωτοχρονιά που μας έρχεται;

Με τι καιρό θα κάνουμε Σαρακοστή το 2022; Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα και την Κυριακή των Αποκριών του 2022;

Πως θα είναι οι καιρικές συνθήκες την Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα το 2022; Θα μας αφήσει ο καιρός να σουβλίσουμε τον οβελία το φετινό Πάσχα;

Σημείωση: Τα μερομήνια των προηγούμενων μηνών θα τα βρείτε στο τέλος (μετά τους μήνες που μας απομένουν)

Τρέχων & Επόμενοι Μήνες

Τι προβλέπουν τα μερομήνια για τον Μάιο

Ο Μάιος του 2022 την πρώτη εβδομάδα (και τα μισά της δεύτερης) θα είναι αίθριος με λίγες κατά τόπους βροχές ● Πρωτομαγιά θα κάνουμε με λαμπερό ήλιο και θερμοκρασία έως 24°C.
Ο καιρός το δεύτερο δεκαήμερο του Μάη θα είναι άστατος με κατά τόπους βροχές και έντονες μπόρες – καταιγίδες (κεραυνούς κλπ)
Τα τέλη του μήνα αναμένονται χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές του καιρού. Τις περισσότερες μέρες ηλιοφάνεια, ζεστός καιρός με ανέμους έως 4 Bf.
Ο Ιούνιος του 2022 θα μας έρθει με πρόσχαιρη κακοκαιρία και πιθανότητα για κατα τόπους καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα ● Του Αγίου Πνεύματος (13.06.2022) ο καιρός αναμένεται άστατος με λίγες βροχές.
Στα μέσα του Ιουνίου 2022 θα επιστρέψει η καλοκαιρία με άνοδο της θερμοκρασίας και ζέστη (…ώρα να ξεχυθούμε σε καφετέριες, παραλίες κλπ)
Ο καιρός θα διατηρηθεί αίρθιος και σύμφωνα με τα καιρικά δεδομένα της εποχής. Θερμοκρασίες έως 29°C (ενδεχομένως να έχουμε και τους πρώτους καύσωνες του καλοκαιριού) και αέρηδες έως 4 Bf.
Τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου 2022 ο καιρός αναμένεται να είναι ασταθής με σποραδικές κατά τόπους μπόρες – έντονες βροχές. Θερμοκρασία έως 32°C
Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου του 2022 αναμένεται μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας και καύσωνας. Τα πρώτα κλιματιστικά παίρνουν μπροστά….
Έντονη ζέστη – καύσωνας το τρίτο δεκαήμερο του Ιούλη (καμίνι όλη η χώρα). Μελτέμια στο Αιγαίο βελτιώνουν την κατάσταση. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 °C.

Μερομήνια περασμένων Μηνών πριν από Μάιο 2022

Για λόγους σύγκρισης, επαλήθευσης, περιέργειας ή άλλους, παραθέτουμε τα μερομήνια για όλους τους προηγούμενους μήνες.

Αίθριος ο καιρός τις πρώτες δέκα ημέρες του Σεπτεμβρίου 2021. Θερμοκρασίες έως 28°C, χαμηλοί άνεμοι (3 έως 4 Bf) και ήρεμες θάλασσες.
Κακοκαιρία με πιθανές έντονες καταιγίδες, ακραία καιρικά φαινόμενα και πτώση της θερμοκρασίας αναμένουμε για το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.
Σχετική βελτίωση μέχρι το τέλος του μήνα, με κατά τόπους φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα (ασθενείς βροχοπτώσεις).
Ο καιρός για τον Οκτώβριο του 2021 και κατά τη πρώτη εμδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει ήπιος. Για όλο το μήνα άνεμοι έως 4 Bf και θερμοκρασία έως 23°C.
Ήπιος και δροσερός συνεχίζει ο Οκτώβρης για το υπόλοιπο διάστημα χωρίς να αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα και βροχές (ανομβρία).
Μετά τη δεύτερη βδομάδα, προβλέπεται κακοκαιρία με βροχές & καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Η στρατιωτική – μαθητική παρέλαση την ημέρα του «ΟΧΙ» πιθανόν να επηρεαστεί από έντονη βροχόπτωση.
Ο Νοέμβριος του 2021, την πρώτη εβδομάδα, αναμένεται ήπιος χωρίς έντονα καιρικά φαινόμενα (λίγες βροχές).
Ο Νοέμβριος, την δεύτερη εβδομάδα, θα συνεχίσει να είναι ήπιος χωρίς έντονα καιρικά φαινόμενα (λίγες βροχές).
Έντονη επιδείνωση του καιρού. Προβλέπονται ακραία καιρικά φαινόμενα και συνεχόμενη κακοκαιρία. Θα έχουμε έντονες βροχές που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε πλημμύρες (πλημμυρικά φαινόμενα).
Καλοκαιρία στις αρχές της τρίτης εβδομάδας (χιόνια θα «πέσουν» και σε χαμηλά υψόμετρα). Οι άνεμοι αναμένεται να κυμανθούν από 3 Bf έως 4 Bf.
Νέα επιδείνωση του καιρού με αρκετές βροχοπτώσεις και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας. Θερμοκρασία έως 19°C.
Ο Δεκέμβριος του 2021 θα ξεκινήσει με ισχυρές βροχοπτώσεις. στη συνέχεια μέχρι και 10.12 ο καιρός θα είναι ήπιος (λίγα σύννεφα) και θερμοκρασία έως 15°C.
Επιδείνωση του καιρού στα μέσα Δεκεμβρίου. Προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα και συνεχόμενη κακοκαιρία. Θα έχουμε βροχές και πιθανές χιονοπτώσεις – χιόνια.
Ο Καιρός τα Χριστούγεννα του 2021 αναμένεται να είναι πολύ κρύος με αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες και βροχές. Αναμένονται χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά της χώρας αλλά και στα πεδινά έως και τις παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας.
Πρωτοχρονιά 2022 με καλό καιρό. Ο καιρός τον Ιανουάριο του 2022 κατά το πρώτο πενθήμερο, αναμένεται να ξεκινήσει με βροχές και αρκετές χιονοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα. Θερμοκρασία έως 14°C και ανέμοι έως 4 Bf.
Επιδείνωση του καιρού έως τα μέσα Ιανουαρίου. Πυκνή συννεφιά που θα οδηγήσει σε βροχές κατά τόπους και πιθανές χιονοπτώσεις – χιόνια κυρίως στα ορεινά της χώρας. Δεν αναμένουμε «ιστορικό χιονιά» στη χώρα.
Τη δεύτερη εβδομάδα ο καιρός θα παρουσιάσει εμφανή σημάδια βελτίωσης με άνοδο θερμοκρασίας και ημέρες με ηλιοφάνεια (Αλκυονίδες ημέρες).
Μετά από ένα διάλειμμα ολίγων ημερών που είχαμε… αναμένεται επιδείνωση του καιρού τη τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2022.
Περεταίρω και πιο γενικευμένη επιδείνωση του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα ακόμα και στα πεδινά της Ελλάδας.
Ο Φεβρουάριος του 2022 την πρώτη εβδομάδα θα μας φέρει βροχές στα πεδινά της χώρας και χιόνια στα ορεινά. Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα.
Ο καιρός θα βελτιωθεί και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου δεν αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα (θα σημειωθούν ενδεχομένως τοπικές βροχές).
Ο καιρός στο τέλος του Φεβρουαρίου προβλέπεται να επιδεινωθεί και να είναι βροχερός (βροχές και καταιγίδες) ● Τσικνοπέμπτη (24.02.2022) και Αποκριές (27.02.2022) θα έχει τσουχτερό κρύο.
Ο Μάρτιος του 2022 αναμένεται να ξεκινήσει με επιδείνωση του καιρού. Πτώση της θερμοκρασίας με πολλές βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα της Ελλάδας ● Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός τη Καθαρά Δευτέρα 07.03.2022
Μετά τα μέσα Μαρτίου ο καιρός θα εμφανίζει μία εικόνα με συνεχόμενη κακοκαιρία. Πτώση της θερμοκρασίας με βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται σε σχετικά χαμηλά υψόμετρο.
Βαρυχειμωνιά με θυελλώδεις βοριάδες, παγετό και χιόνια ακόμη και στην Αττική.
Ο Μάρτιος «αποφασίζει» να μας αποχαιρετήσει με σημαντική βελτίωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου (με εξαίρεση μία ημέρα ενδεχομένως με αρκετή βροχή). Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου (εθνική εορτή) θα γίνει με πολύ καλό καιρό.
Όχι δεν είναι «ψέμα». Ο Απρίλιος του 2022 αναμένεται σε γενικές γραμμές να είναι καλός και ανοιξιάτικος. Άρχισε να «μυρίζει» άνοιξη.
Ο καιρός τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου συνεχίζει να είναι καλός με ελάχιστες βροχές. Ήλιος με λίγα σύννεφα και κανόνικες για την εποχή θερμοκρασίες.
Ο καιρός της τρίτης εβδομάδας τον Απρίλιο, θα παρουσιάζει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και δυνατοί ανέμοι ● Καλός καιρός την Κυριακή των Βαϊων (17.04.2022)
Το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου, που είναι και η Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα 2022, ο καιρός θα είναι πολύ καλός με θερμοκρασία γύρω στους 20°C και ανέμους από 3 Bf έως 4 Bf ● Πάσχα έχουμε Κυριακή 24.04.2022Μερομήνια

Τι καιρό θα κάνει το φθινόπωρο, το χειμώνα, την άνοιξη, το καλοκαίρι

Μερομήνια ονομάζει ο λαός τις δώδεκα πρώτες ημέρες του όγδοου φεγγαριού του έτους, δηλαδή του Αυγούστου. Παρατηρώντας τα καιρικά φαινόμενα αυτών των πρώτων ημερών της, οι άνθρωποι μάντευαν την καιρική κατάσταση των επόμενων δώδεκα μηνών.

Η πρόγνωση του καιρού γινόταν τον Αύγουστο επειδή αυτός ο μήνας θεωρούνταν η αρχή του Χειμώνα.

Τα «μερομήνια» αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν.

Έχει, όμως, πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.

Τι προβλέπουν τα #μερομήνια 2021 - 2022. Ο #καιρός, #πρόβλεψη για κάθε μήνα του έτους #Μάϊος