Αρχική » Καιρός - Weather » Μερομήνια 2020 – 2021. Πρακτική πρόβλεψη καιρού. Τι καιρό θα κάνει
Καιρός στις 4 εποχές και στους 12 μήνες ● Μερομήνια πρακτική πρόβλεψη. Ημερολόγιο Μηνιαίο

Μερομήνια 2020 – 2021. Πρακτική πρόβλεψη καιρού. Τι καιρό θα κάνει

Μερομήνια 2020 – 2021. Τι καιρό θα κάνει στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες. Με τι καιρό θα κάνουμε φέτος Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Αποκριές, Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα. Πως θα σουβλίσουμε τον οβελία το φετινό Πάσχα; Τι προβλέπουν τα μερομήνια για τον κάθε μήνα – εποχή.

Πρακτική γνώση, μελέτη και πρόβλεψη καιρού ανά μήνα και ειδικά τον τρέχοντα μήνα Σεπτέμβριο του 2020.

Μερομήνια 2020 – 2021. Πρακτική μελέτη, πρόβλεψη καιρού

Μερομήνια ονομάζει ο λαός τις δώδεκα πρώτες ημέρες του όγδοου φεγγαριού του έτους, δηλαδή του Αυγούστου.

Μερομήνια 2020 – 2021. Τι καιρό θα κάνει τον φετινό χειμώνα του 2020 – 2021 σύμφωνα με το πρώτο δωδεκαήμερο του Αυγούστου 2020.

Πόσο χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός τα φετινά Χριστούγεννα του 2020; Θα είναι χιονισμένα; Πως θα υποδεχθούμε το 2021 την φετινή Πρωτοχρονιά που μας έρχεται;

Με τι καιρό θα κάνουμε Σαρακοστή το 2021; Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα και την Κυριακή των Αποκριών του 2021;

Πως θα είναι οι καιρικές συνθήκες την Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα το 2021; Θα μας αφήσει ο καιρός να σουβλίσουμε τον οβελία το φετινό Πάσχα;

Μερομήνια 2020 – 2021. Πρακτική μελέτη, πρόβλεψη καιρού

Τρέχων & Επόμενοι Μήνες
Αίθριος ο καιρός τις πρώτες είκοσι ημέρες του Σεπτεμβρίου 2020
Κακοκαιρία με πιθανές έντονες καταιγίδες και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.
Σχετική βελτίωση μέχρι το τέλος του μήνα, με κατά τόπους φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα (βροχές ή και καταιγίδες).
Ο καιρός για τον Οκτώβριο του 2020 και κατά το πρώτο πενθήμερο αναμένεται να ξεκινήσει ήπιος.
Μετά το πρώτο πενθήμερο, προβλέπεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.
Ήπιος και δροσερός συνεχίζει ο Οκτώβρης για το υπόλοιπο διάστημα χωρίς να αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα και βροχές (ανομβρία).
Ο Νοέμβριος του 2020, την πρώτη εβδομάδα, αναμένεται επίσης ήπιος χωρίς έντονα καιρικά φαινόμενα.
Μετά το πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, προβλέπεται ο καιρός να «χαλάσει». Θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους σε όλη την Ελλάδα.
Στα μέσα Νοεμβρίου ο καιρός θα παρουσιάσει μικρή βελτίωση με άνοδο της θερμοκρασίας
Έντονη επιδείνωση του καιρού. Προβλέπονται ακραία καιρικά φαινόμενα και συνεχόμενη κακοκαιρία. Θα έχουμε έντονες βροχές που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε πλημμύρες (πλημμυρικά φαινόμενα)
Προβλέπεται κακοκαιρία – χιονιάς με χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και στα ημιορεινά της Ελλάδας. Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας.
Ο Δεκέμβριος του 2020 τις δύο πρώτες εβδομάδες, αναμένεται να είναι αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με το τις έντονες κακοκαιρίες του Νοεμβρίου.
Επιδείνωση του καιρού στα μέσα Δεκεμβρίου. Προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα και συνεχόμενη κακοκαιρία. Θα έχουμε βροχές και πιθανές χιονοπτώσεις – χιόνια
Ο Καιρός τα Χριστούγεννα του 2020 αναμένεται να είναι πολύ κρύος με αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες. Χριστούγεννα με χιόνια θα κάνουμε φέτος; Αναμένονται χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά της χώρας αλλά και στα πεδινά έως και τις παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας.
Ήρθε η Πρωτοχρονιά και το 2021. Ο καιρός τον Ιανουάριο του 2021 κατά το πρώτο πενθήμερο, αναμένεται να ξεκινήσει σαφέστατα πιο ήπιος, πιο βελτιωμένος αλλά θα παραμένει κρύος.
Επιδείνωση του καιρού έως τα μέσα Ιανουαρίου. Πυκνή συννεφιά που θα οδηγήσει σε βροχές κατά τόπους και πιθανές χιονοπτώσεις – χιόνια κυρίως στα ορεινά της χώρας.
Περεταίρω και πιο γενικευμένη επιδείνωση του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα ακόμα και στα πεδινά της Ελλάδας.
Μετά από ένα διάστημα 2-3 εβδομάδων κακοκαιρίας ο καιρός θα παρουσιάσει εμφανή σημάδια βελτίωσης με άνοδο θερμοκρασίας κλπ
Μετά από ένα διάλειμμα ολίγων ημερών που είχαμε… αναμένεται επιδείνωση του καιρού στα τέλη του Ιανουαρίου 2021.
Ο Φεβρουάριος του 2021 την πρώτη εβδομάδα θα μας φέρει βροχές στα πεδινά της χώρας και χιόνια στα ορεινά.
Ο καιρός θα βελτιωθεί και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου δεν αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα.
Ο καιρός στο τέλος του Φεβρουαρίου προβλέπεται να επιδεινωθεί και να είναι βροχερός (βροχές).
Ο Μάρτιος του 2021 αναμένεται να ξεκινήσει με επιδείνωση του καιρού. Πτώση της θερμοκρασίας με πολλές βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα της Ελλάδας ● Τσικνοπέμπτη το 2021 έχουμε στις 04.03.2021 – Κυριακή των Αποκριών στις 07.03.2021
Ο καιρός στην συνέχεια και μέχρι τα μέσα Μαρτίου (με Καθαρά Δευτέρα να έχουμε στις 15.03.2021) θα παρουσιάσει μικρή βελτίωση.
Μετά τα μέσα Μαρτίου ο καιρός θα εμφανίζει μία εικόνα με συνεχόμενη κακοκαιρία. Πτώση της θερμοκρασίας με βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται σε σχετικά χαμηλά υψόμετρο.
Ο Μάρτιος «αποφασίζει» να μας αποχαιρετήσει με σημαντική βελτίωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου.
Όχι δεν είναι «ψέμα». Ο Απρίλιος του 2021 τις 2-3 πρώτες εβδομάδες αναμένεται σε γενικές γραμμές να είναι καλός και ανοιξιάτικος. Άρχισε να «μυρίζει» άνοιξη…
Το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου, που είναι και η Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα 2021, ο καιρός θα χαλάσει. Αναμένονται να σημειωθούν βροχές με κατά τόπους καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.
Ο Μάιος του 2021 την πρώτη εβδομάδα θα συνεχίσει σχεδόν στο ίδιο μοτίβο. Άστατος με κατά τόπους βροχές και έντονες μπόρες – καταιγίδες (κεραυνούς κλπ) ● Πρωτομαγιά και Πάσχα 2021 με κακοκαιρία ενδεχομένως φέτος, βροχές και μπόρες.
Στην συνέχεια ο Μάιος και προς τα μέσα Μαΐου ο καιρός θα βελτιωθεί και θα έχουνε καλοκαιρία – ανοιξιάτικος καιρός.
Το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου ο καιρός θα χαλάσει. Αναμένονται να σημειωθούν κατά τόπους βροχές με μπόρες – καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.
Ο Ιούνιος του 2021 θα μας έρθει με καλοκαιρία. Καιρός αίθριος και ζεστός τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Ιουνίου ● Αγίου Πνεύματος έχουμε στις 21.06.2021
Ο καιρός – πρόσκαιρα για λίγες ημέρες – προβλέπεται να είναι βροχερός (καλό κάνει το νερό καλοκαιριάτικο) με πιθανές καταιγίδες κατά τόπους.
Τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου 2021 θα επιστρέψει η καλοκαιρία με άνοδο της θερμοκρασίας και ζέστη (…ώρα να ξεχυθούμε σε καφετέριες, παραλίες κλπ)
Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου του 2021 αναμένεται μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας και καύσωνας. Τα πρώτα κλιματιστικά παίρνουν μπροστά….
Ο καιρός προβλέπεται να είναι καλός – αίθριος με τα πρώτα μελτέμια να εμφανίζονται (προβλέψιμοι και σταθεροί άνεμοι που πνέουν τους θερινούς μήνες – εκδηλώνονται στις ελληνικές θάλασσες και κυρίως στο Αιγαίο) .
Τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου 2021 ο καιρός αναμένεται να είναι ασταθής με σποραδικές κατά τόπους μπόρες – έντονες βροχές.
Ο καιρός προβλέπεται να είναι αίθριος με Αυγουστιάτικα μελτέμια να πνέουν στις ελληνικές θάλασσες, το Αιγαίο και γενικά τις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας.
Ο Αύγουστος του 2021 αναμένεται να έχει αρκετή ζέστη στην συνέχεια – άνοδο θερμοκρασίας.

Μερομήνια

Τι καιρό θα κάνει το φθινόπωρο, το χειμώνα, την άνοιξη & το καλοκαίρι

Μερομήνια ονομάζει ο λαός τις δώδεκα πρώτες ημέρες του όγδοου φεγγαριού του έτους, δηλαδή του Αυγούστου. Παρατηρώντας τα καιρικά φαινόμενα αυτών των πρώτων ημερών της, οι άνθρωποι μάντευαν την καιρική κατάσταση των επόμενων δώδεκα μηνών.

Η πρόγνωση του καιρού γινόταν τον Αύγουστο επειδή αυτός ο μήνας θεωρούνταν η αρχή του Χειμώνα.

Τα «μερομήνια» αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν.

Έχει, όμως, πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.

Τι προβλέπουν τα #μερομήνια 2020 - 2021. Μερομήνια πρόβλεψη #καιρός meteo #weather #Σεπτέμβριος