Αρχική » Καιρός - Weather » Μερομήνια 2023 – 2024. Τι καιρό προβλέπουν για τον κάθε μήνα & εποχή
Καιρός στις 4 εποχές και στους 12 μήνες ● Μερομήνια πρακτική πρόβλεψη. Ημερολόγιο Μηνιαίο

Μερομήνια 2023 – 2024. Τι καιρό προβλέπουν για τον κάθε μήνα & εποχή

Μερομήνια 2023 – 2024. Τι καιρό θα κάνει στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες. Με τι καιρό θα κάνουμε φέτος Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Αποκριές, Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα. Πώς θα σουβλίσουμε τον οβελία το φετινό Πάσχα; Πώς θα γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά; Τι προβλέπουν τα μερομήνια για τον κάθε μήνα – εποχή.

Μερομήνια 2023 – 2024. Πρακτική μελέτη, πρόβλεψη καιρού

Μερομήνια ονομάζει ο λαός τις (12) δώδεκα πρώτες ημέρες του όγδοου φεγγαριού του έτους, δηλαδή του Αυγούστου.

Μερομήνια 2023 – 2024. Τι καιρό θα κάνει τον φετινό χειμώνα του 2023 – 2024 σύμφωνα με το πρώτο δωδεκαήμερο του Αυγούστου 2023.

Πόσο χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός τα φετινά Χριστούγεννα του 2023; Θα είναι χιονισμένα; Πώς θα υποδεχθούμε το 2024 τη φετινή Πρωτοχρονιά που μας έρχεται;

Με τι καιρό θα κάνουμε Σαρακοστή το 2024; Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα και την Κυριακή των Αποκριών του 2024;

Πώς θα είναι οι καιρικές συνθήκες τη Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα το 2024; Θα μας αφήσει ο καιρός να σουβλίσουμε τον οβελία το φετινό Πάσχα;

Στις αρχές του φθινοπώρου (σε συνέχεια των ζεστών ημερών του Αυγούστου) θα έχουμε σημαντική επιδείνωση του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας το πρώτο 10ημερο. Ισχυροί άνεμοι σχεδόν στο σύνολο της χώρας
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένουμε για το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη. Αρκετά καλός καιρός χωρίς ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα.
Στη τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου 2023, και το τέλος του μήνα, ο καιρός δείχνει να φθινοποριάζει με κατά τόπους φαινόμενα ανά την Ελλάδα (ασθενείς – σποραδικές βροχοπτώσεις) μικρής έντασης και σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή οι θερμοκρασίες.
Ο καιρός για τον Οκτώβριο του 2023 και κατά την πρώτη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει ήπιος. Για όλο το μήνα άνεμοι έως 4 Bf και θερμοκρασία έως 23°C.
Ήπιος και δροσερός συνεχίζει ο Οκτώβρης για το υπόλοιπο διάστημα χωρίς να αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα και βροχές (θα έχουμε ανομβρία).
Απότομη αλλαγή του καιρού. Μετά τη δεύτερη βδομάδα του Οκτωβρίου, προβλέπεται η πρώτη σοβαρή κακοκαιρία για το φετινό φθινόπωρο με βροχές & καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Η στρατιωτική – μαθητική παρέλαση την ημέρα του «ΟΧΙ» (Σαββάτο 28 Οκτωβρίου 2023) πιθανόν να επηρεαστεί από έντονη βροχόπτωση & έντονο άνεμο.
Ο Νοέμβριος του 2023, την πρώτη εβδομάδα, σε αντίθεση με πέρυσι αναμένεται με έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχές – καταιγίδες), ενώ δεν απόκλείεται να δούμε και τα πρώτα χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα, Ήπειρο ακόμα και Θεσσαλία.
Ο Νοέμβριος, τη δεύτερη εβδομάδα, είναι ήπιος χωρίς έντονα καιρικά φαινόμενα (θα έχουμε λίγες βροχές και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες).
Έντονη επιδείνωση του καιρού. Προβλέπονται ακραία καιρικά φαινόμενα και συνεχόμενη κακοκαιρία. Θα έχουμε έντονες βροχές που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε πλημμύρες (πλημμυρικά φαινόμενα). Πιθανόν, να σχηματιστεί Μεσογειακός Κυκλώνας (Medicane).
Καλοκαιρία στις αρχές της τρίτης εβδομάδας με αρκετή ηλιοφάνεια και ζεστές μέρες για την εποχή. Οι άνεμοι αναμένεται να κυμανθούν από 3 Bf έως 4 Bf.
Επιδείνωση του καιρού και πάλι με αρκετές βροχοπτώσεις και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας. Θερμοκρασία έως 14°C. Χιόνια θα «πέσουν» και σε χαμηλά υψόμετρα.
Ο Δεκέμβριος του 2023 θα ξεκινήσει με έντονα καιρικά φαινόμενα και η χώρα μας θα δοκιμαστεί. Η θερμοκρασία θα κάνει «βουτιά» και θα επικρατήσουν πολικές θερμοκρασίες. Έντονοι άνεμοι σε όλη την Ελλάδα και ισχυρές βροχοπτώσεις με πλημμυρικά φαινόμενα.
Συνεχίζεται η κακοκαιρία και στα μέσα Δεκεμβρίου. Προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα και συνεχόμενη κακοκαιρία. Θα έχουμε βροχές και πιθανές χιονοπτώσεις – χιόνια σε όλη τη χώρα.
Ο καιρός την εβδομάδα των Χριστουγέννων θα θυμίζει περισσότερο πασχαλιάτικες ημέρες. Οι βροχές δε φαίνεται να απουσιάζουν με εξαίρεση την περίοδο κοντά στα Χριστούγεννα που φαίνεται να υποχωρούν αρκετά, ενώ σε ότι αφορά τις χιονοπτώσεις τα στοιχεία δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.
Πρωτοχρονιά θα κάνουμε με πολύ καλό καιρό. Ο καιρός τον Ιανουάριο του 2024 κατά το πρώτο πενθήμερο, αναμένεται να ξεκινήσει με λίγες βροχές.
Αναμένεται να χαλάσει ο καιρός στα μέσα Ιανουαρίου. Πυκνή συννεφιά που θα οδηγήσει σε βροχές κατά τόπους και πιθανές χιονοπτώσεις – χιόνια κυρίως στα ορεινά της χώρας. Ο Ιανουάριος θα έχει πολύ κρύο σε όλη τη χώρα.
Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, ο καιρός θα παρουσιάσει εμφανή σημάδια βελτίωσης με μικρή όμως άνοδο θερμοκρασίας και ημέρες με ηλιοφάνεια (Αλκυονίδες ημέρες).
Μετά από ένα διάλειμμα καλοκαιρίας ολίγων ημερών που είχαμε, αναμένεται εκ νέου επιδείνωση του καιρού την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2024. Δριμύ ψύχος με βροχή, αέρα και χιονοπτώσεις.
Περεταίρω και πιο γενικευμένη επιδείνωση του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας θα υπάρξει στο τέλος του μήνα Ιανουαρίου. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα ακόμα και στα πεδινά της Ελλάδας.
Ο Φεβρουάριος του 2024 την πρώτη εβδομάδα θα μας φέρει βροχές στα πεδινά της χώρας και χιόνια στα ορεινά. Τσουχτερό το κρύο σε όλη τη χώρα.
Ο καιρός θα βελτιωθεί και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου δεν αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα (θα σημειωθούν ενδεχομένως τοπικές βροχές). Η ημέρα των ερωτευμένων (14.02.2024) – γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, θα εορταστεί με καλό καιρό και «ζεστή« αγκαλιά.
Ο καιρός στο τέλος του Φεβρουαρίου προβλέπεται να επιδεινωθεί και να είναι βροχερός (βροχές και καταιγίδες) αλλά με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.
Ο Μάρτιος του 2024 αναμένεται να ξεκινήσει με επιδείνωση του καιρού. Πτώση της θερμοκρασίας με πολλές βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα της Ελλάδας. Τσικνοπέμπτη (07.03.2024) θα κάνουμε με σχετικά καλό καιρό (θα έχουμε κρύο άλλα όχι βροχή).
Τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου για το 2024 θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας με βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται σε σχετικά χαμηλά υψόμετρο.
Μετά τα μέσα Μαρτίου ο καιρός θα εμφανίζει μία εικόνα με συνεχόμενη κακοκαιρία. Βαρυχειμωνιά με θυελλώδεις βοριάδες, παγετό και χιόνια ακόμη και στην Αττική. Το Καρναβάλι (Απόκριες έχουμε 17.03.2024) ενδεχομένως να επηρεαστεί από τον κακό καιρό του Μαρτίου. Το πέταγμα του χαρταετού για την Καθαρή Δευτέρα (18.03.2024) θα γίνει με δυσκολία για φέτος.
Ο Μάρτιος «απόφασίζει» να μας απόχαιρετήσει με σημαντική βελτίωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου (με εξαίρεση μία ημέρα ενδεχομένως με αρκετή βροχή). Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου (εθνική εορτή – Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024) θα γίνει με πολύ καλό καιρό.
Ο καιρός της πρώτης εβδομάδας τον Απρίλιο, θα παρουσιάζει μικρή επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας και θα επικρατήσουν δυνατοί άνεμοι
Βελτιωμένος ο καιρός τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου με ηλιοφάνεια και ελάχιστες βροχές. Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες
Είναι ώρα να απόχαιρετήσουμε τον χειμώνα. Όχι δεν είναι «ψέμα». Από τα μέσα του Απριλίου 2024 ο καιρός είναι καλός και ανοιξιάτικος. Άρχισε να «μυρίζει» άνοιξη για τα καλά.
Κυριακή των Βαΐων 2024 θα έχουμε καλό καιρό. Η Μεγάλη Εβδομάδα 2024 ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες (ίσως) κατά τόπους βροχές.
Πρωτομαγιά θα κάνουμε με λαμπερό ήλιο και θερμοκρασία έως 24°C. Γενικά, την Μεγάλη Εβδομάδα θα έχουμε καλό καιρό. Η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή θα γίνει με ανοιξιάτικό καιρό. Το Πάσχα (Κυριακή5 Μαΐου 2024) θα έχουμε πολύ καλό καιρό.
Ο καιρός το δεύτερο δεκαήμερο του Μάη θα είναι άστατος με κατά τόπους βροχές και έντονες μπόρες – καταιγίδες (κεραυνούς κλπ) κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα.
Τα τέλη του μήνα αναμένονται χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές του καιρού. Τις περισσότερες μέρες ηλιοφάνεια, ζεστός καιρός με ανέμους έως 4 Bf.
Ο Ιούνιος του 2024 θα μας έρθει με πρόσκαιρη κακοκαιρία ● Του Αγίου Πνεύματος (Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024) ο καιρός αναμένεται άστατος με λίγες βροχές και δυνατούς ανέμους.
Στα μέσα του Ιουνίου 2024 θα επιστρέψει η καλοκαιρία με άνοδο της θερμοκρασίας και ζέστη (…ώρα να ξεχυθούμε σε καφετέριες, παραλίες κλπ).
Ο καιρός θα διατηρηθεί αίθριος και σύμφωνα με τα καιρικά δεδομένα της εποχής. Θερμοκρασίες έως 29°C (ενδεχομένως να έχουμε και τους πρώτους καύσωνες του καλοκαιριού) και αέρηδες έως 4 Bf.
Τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου 2024 ο καιρός αναμένεται να είναι ασταθής με σποραδικές κατά τόπους μπόρες και έντονο μελτέμι. Θερμοκρασία έως 32°C.
Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου του 2024 αναμένεται μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας και καύσωνας. Τα πρώτα κλιματιστικά παίρνουν μπροστά.
Έντονη ζέστη – καύσωνας το τρίτο δεκαήμερο του Ιούλη (καμίνι όλη η χώρα). Μελτέμια στο Αιγαίο βελτιώνουν ελαφρώς την κατάσταση. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 °C. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω του καιρού (ζέστη & αέρας).
Για τα «μπάνια του λαού», ο καιρός προβλέπεται να είναι φυσιολογικός για την εποχή. Αρκετή ζέστη με τα αυγουστιάτικα μελτέμια στο Αιγαίο να δροσίζουν και να βελτιώνουν το αίσθημα ζέστης.
Το δεύτερο δεκαήμερο τον Αύγουστο του 2024 αναμένεται να έχει αρκετή ζέστη (καύσωνας). Τοπικές μπόρες και ξαφνικά μπουρίνια ενδεχομένως να «χτυπήσουν» την Βόρεια Ελλάδα (στα παραθαλάσσια μέρη) ● Την ημέρα της Παναγίας (Πέμπτη 15.08.2024) θα έχουμε αρκετή ζέστη και απόυσία ανέμων.
Η σταδιακή επιστροφή των εκδρομέων στα τέλη του Αυγούστου αναμένεται να γίνει με αίθρια καιρικά φαινόμενα, λίγους ανέμους στα πελάγη και φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή (έως 31°C).
Τι προβλέπουν τα #μερομήνια 2023 - 2024. Ο #καιρός, #πρόβλεψη για κάθε μήνα του έτους #Ιούνιος