Αρχική » Καιρός - Weather » Βροχές, χιόνι. Πρόγνωση βροχοπτώσεων, online χάρτες – καιρός
Καταρρακτώδης βροχή - βροχόπτωση σε δρόμο ● Βροχές, χιόνι. Πρόγνωση βροχοπτώσεων, online χάρτες

Βροχές, χιόνι. Πρόγνωση βροχοπτώσεων, online χάρτες – καιρός

Βροχές, online πρόβλεψη βροχών – βροχοπτώσεων για Ελλάδα και Ευρώπη τις επόμενες ημέρες. Χάρτες πρόβλεψης υετού (βροχής και χιόνι). Υπέρυθρη δορυφορική λήψη.

Βροχές, χιόνι. Πρόγνωση βροχοπτώσεων, online χάρτες – καιρός

Βροχές και χάρτες πρόβλεψης υετού (δηλ βροχής και χιόνι). Υπέρυθρη δορυφορική λήψη Ευρώπης / Ελλάδας με ανίχνευση για βροχές, χιλιοστά βροχής, τι είναι η βροχή κλπ.  Για δεδομένα βροχοπτώσεων μπορείτε να δείτε και την σελίδα μας Μετεωρολογικά δεδομένα online από 300+ Meteo Σταθμούς – Καιρός.

Βροχές. Πρόγνωση βροχοπτώσεων στην Ελλάδα για επόμενες ώρες & ημέρες

Δείτε τους χάρτες με πρόβλεψης κάνοντας κλικ στο «επόμενο» και «προηγούμενο» και παρατηρήστε την μεταβολή της ημερομηνίας & ώρας στην πάνω δεξιά γωνία (ώρα Ελλάδας UTC+2)

Πανεπιστήμιο Αθηνών - SKIRON Forecast - 1η Ζώνη ώρας για Πρόβλεψη Βροχής

Πανεπιστήμιο Αθηνών - SKIRON Forecast - 2η Ζώνη ώρας για Πρόβλεψη Βροχής

Πανεπιστήμιο Αθηνών - SKIRON Forecast - 3η Ζώνη ώρας για Πρόβλεψη Βροχής

Πανεπιστήμιο Αθηνών - SKIRON Forecast - 4η Ζώνη ώρας για Πρόβλεψη Βροχής

Πανεπιστήμιο Αθηνών - SKIRON Forecast - 5η Ζώνη ώρας για Πρόβλεψη Βροχής

Πανεπιστήμιο Αθηνών - SKIRON Forecast - 6η Ζώνη ώρας για Πρόβλεψη Βροχής

Πανεπιστήμιο Αθηνών - SKIRON Forecast - 7η Ζώνη ώρας για Πρόβλεψη Βροχής

Πανεπιστήμιο Αθηνών - SKIRON Forecast - 8η Ζώνη ώρας για Πρόβλεψη Βροχής

Βροχές (βροχόπτωση – υδατόπτωση)

Η βροχή ή βροχόπτωση ή υδατόπτωση είναι μια υγρή κατακρήμνιση και ανήκει στα υδατώδη μετεωρολογικά κατακρημνίσματα ή υδρομετέωρα όπως ονομάζονται τα διάφορα φαινόμενα του υετού, του οποίου άλλα επίσης είδη είναι το χιονόνερο, το χιόνι και το χαλάζι.

Για να συμβεί το φαινόμενο στη Γη, χρειάζεται ένα πυκνό στρώμα της ατμόσφαιρας με θερμοκρασία πάνω από το σημείο τήξης του νερού (δηλαδή πάνω από 0 °C) σχετικά κοντά στην επιφάνεια της Γης.

Η συγκέντρωση των ατμοσφαιρικών υδρατμών πρέπει να είναι αρκετά υψηλή, ώστε αυτοί να υγροποιηθούν και να σχηματίσουν σταγόνες υγρού νερού, αρκετά βαριές ώστε να πέσουν ως την επιφάνεια. Η πτώση βροχής από τα σύννεφα ονομάζεται βροχόπτωση. Η ένταση της βροχόπτωσης μετριέται με βάση τα χιλιοστά βροχής που πέφτουν ανά ώρα και μετριέται με ειδικό όργανο, το βροχόμετρο.

Οι Μετεωρολόγοι, ανάλογα με την ένταση της βροχόπτωσης την διακρίνουν στις ακόλουθες κατηγορίες, ανάλογα με το παρατηρούμενο ύψος βροχής:

  • Ασθενής: < 2 χιλιοστά / h. Συνήθως φθάνει τα 0,5 mm/h. Η βροχή αυτή προέρχεται από στρωματόμορφα σύννεφα πάχους μικρότερου των 2 χλμ.
  • Μέτρια: 2 – 6 χιλιοστά / h.
  • Ισχυρή: > 6 χιλιοστά / h. Ειδικότερα στις ξαφνικές μπόρεςμεγάλης έντασης, όταν το ύψος της βροχής σε 1 ώρα είναι μεγαλύτερο των 10 χιλιοστών. Η βροχή αυτή είναι απότομη, με μεγάλες σταγόνες, και πολλές φορές συνοδεύεται και από χαλάζι. Βίαιη: > 50 χιλιοστά / h. (στατιστικώς σπάνιο φαινόμενο) (wikipedia)

Χιλιοστά βροχής – Ύψος βροχοπτωσης

Η ποσότητα του νερού που φθάνει στο έδαφος ως βροχή, την ονομάζουμε ύψος βροχής. Υποθέτουμε ότι μετράμε το ύψος της βροχής σε μια οριζόντια επιφάνεια και χωρίς να υπάρχει απώλεια από απορρόφηση ή εξάτμιση. Την μετράμε σε χιλιοστά (mm) ή σε ίντσες (in). 1 in είναι ίση με 25.4 mm.

Για να καταλάβουμε τι είναι ένα χιλιοστό βροχής μπορούμε να πούμε ότι αν σε μια επιφάνεια ενός τετραγωνικού μέτρου πέσει βροχή ενός (1) χιλιοστού τότε θα μαζευτεί νερό ίσο με ένα (1) λίτρο.

Αν δε η επιφάνεια είναι 1000 τετραγωνικά μέτρα (ένα στρέμμα), τότε θα μαζευτεί νερό ίσο με 1000 λίτρα (βάρος δηλαδή ενός τόνου).

Online δορυφορικοί #χάρτες για #βροχή, #χιόνι, υετός. Ελλάδα #καιρός meteo, weather, rain, sat