Αρχική » Καλοκαίρι - Summer » Πώς αγοράζουμε νόστιμα, φρέσκα και ασφαλή φρούτα το καλοκαίρι
Πεπόνι, καρπούζι, ανανάς, μπανάνες, σταφύλια, φράουλες κ.ά  καλοκαιρινά φρούτα - Τι πρέπει να προσέχετε όταν τα αγοράζουμε;

Πώς αγοράζουμε νόστιμα, φρέσκα και ασφαλή φρούτα το καλοκαίρι

Καλοκαιρινά φρούτα. Τι πρέπει να προσέχετε όταν τα αγοράζετε. Πώς διαλέγουμε τα φρούτα του καλοκαιριού (καρπούζι, πεπόνι, νεκταρίνια, ροδάκινα, σταφύλι, σύκα, βερίκοκα, δαμάσκηνα). Συμβουλές για νόστιμα, φρέσκα και ασφαλή φρούτα.

Καλοκαιρινά φρούτα. Τι πρέπει να προσέχετε όταν τα αγοράζετε;

Όπως και να το κάνουμε, το καλοκαίρι τα φρούτα έχουν την τιμητική τους! Ακόμα και οι πιο κακόπιστοι δεν μπορούν να αντισταθούν σε ένα ζουμερό ροδάκινο ή λίγο δροσιστικό πεπόνι!

Η γλυκιά και ευχάριστη γεύση των καλοκαιρινών φρούτων σε συνδυασμό με τη σπουδαία θρεπτική τους αξία.

Δίνει εξέχουσα θέση στο καλοκαιρινό μας διαιτολόγιο καθώς αποτελούν ένα ιδανικό, υγιεινό και απολαυστικό σνακ με λίγες θερμίδες!

Φρούτα του καλοκαιριού. Συμβουλές για νόστιμα, φρέσκα & ασφαλή φρούτα

Πριν σπεύσετε να γεμίσετε τη φρουτιέρα σας ρίξτε μια ματιά παρακάτω και ενημερωθείτε για να είστε σίγουροι ότι τα φρούτα που θα αγοράσετε εκτός από νόστιμα θα είναι φρέσκα και ασφαλή!

Πώς να κόψετε ένα καρπούζι εύκολα και γρήγορα - Καλοκαιρινά φρούτα

Καρπούζι – Watermelon

Χωρίς αμφιβολία, ο άρχοντας του καλοκαιριού! Γευστικό, δροσιστικό και θρεπτικό, το καρπούζι πλούσιο στο γνωστό, για τις ευεργετικές του δράσεις, αντιοξειδωτικό, λυκοπένιο, αποτελεί ένα γρίφο όσον αφορά στην επιλογή του.

Συχνά βλέπουμε έμπειρους αγοραστές να «χτυπούν» το καρπούζι για να αντιληφθούν από τον ήχο αν είναι καλό ή όχι. Η τεχνική αυτή αποσκοπεί ουσιαστικά στο να δώσει στον επίδοξο αγοραστή μια ένδειξη της πυκνότητάς του.

Όσο πιο βαθύς ο ήχος, τόσο πιο πυκνή η σύσταση άρα και καλύτερο το καρπούζι. Αν το τρικ του «χτυπήματος» σας φαίνεται δύσκολο, ελέγξτε το βάρος του καρπουζιού και το χρώμα της φλούδας.

Το καρπούζι πρέπει να είναι βαρύ αναλογικά με το μέγεθός του και το πράσινο της φλούδας πρέπει να περιλαμβάνει ένα αποχρωματισμένο κιτρινωπό κομμάτι (εκεί που ακουμπούσε στο έδαφος).

Πεπόνι – Melon | Καλοκαιρινά φρούτα

Το πεπόνι αποτελεί επίσης έναν από τους πρωταγωνιστές του καλοκαιριού. Είναι εξαιρετικό όταν καταναλώνεται ώριμο αλλά ποτέ υπερ-ώριμο!

Επιλέξτε το πεπόνι σας χωρίς αμυχές και βαθουλώματα στην επιφάνεια, με σχήμα σφαιρικό και σφιχτό και αποφύγετε τα πεπόνια που είναι πολύ ελαφριά για τον όγκο τους.

Νεκταρίνια και Ροδάκινα – Nectarines & Peaches

Τα ροδάκινα καθώς και τα συγγενικά τους φρούτα, τα νεκταρίνια, που προέρχονται από διασταύρωση ροδάκινου και μήλου, αποτελούν επίσης εξαιρετικές επιλογές για το καλοκαίρι.

Το μικρό σχετικά μέγεθός τους και η ευκολία στην κατανάλωσή τους τα καθιστά βολική επιλογή για σνακ στο ταξίδι ή στην παραλία. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες και φυτικές ίνες και η επιλογή τους είναι σχετικά εύκολη.

Διαλέγετε πάντα ροδάκινα και νεκταρίνια που να είναι σφιχτά, με καθαρό σχήμα, χωρίς αμυχές ή βαθουλώματα.

Το χρώμα τους πρέπει να κυμαίνεται σε τόνους του λευκού, υποκίτρινου και κόκκινου (ανάλογα με την ποικιλία) αλλά όχι πράσινου καθώς αυτό αποτελεί ένδειξη πως το φρούτο δεν έχει ωριμάσει σωστά.

Σταφύλι – Grape | Φρούτα του καλοκαιριού

Το σταφύλι, γνωστό για τις θετικές επιπτώσεις στην υγεία μας από τα αρχαία χρόνια και αγαπημένο τρόφιμο των προγόνων μας, είναι πλούσιο σε κάλιο αλλά και αντιοξειδωτικά, με σημαντικότερο τη ρεσβερατρόλη.

Όταν επιλέγουμε σταφύλια φροντίζουμε να μην είναι χτυπημένα, να έχουν σταθερό σχήμα και έντονο κιτρινοπράσινο ή βαθυκόκκινο χρώμα αναλόγως με την ποικιλία τους.

Αποφύγετε τα τσαμπιά που οι ρώγες δεν είναι σταθερά ενωμένες με το κλωναράκι ή που έχουν καφετί χρώμα και ακανόνιστο, ζαρωμένο σχήμα.

Σύκο - Το φρούτο του Αυγούστου κατεξοχήν μεσογειακό. Ιδιότητες, θρεπτική αξία, βιταμίνες

Σύκα – Figs

Ένα ακόμη φρούτο σήμα κατατεθέν των διατροφικών συνηθειών των αρχαίων Ελλήνων. Το σύκο, πλούσιο σε κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο, ιδίως στην αποξηραμένη του μορφή ξεχωρίζει για τη γλυκιά γεύση του.

Όταν επιλέγετε φρέσκα σύκα πρέπει να προσέχετε το σχήμα τους να είναι σταθερό και να μην είναι υπερβολικά μαλακά ενώ η εξωτερική επιφάνειά τους να είναι καθαρή, χωρίς αμυχές και βαθουλώματα.

Βερίκοκα – Apricots

Τα βερίκοκα, γνωστά και ως χρυσόμηλα, πλούσια σε γεύση αλλά και αντιοξειδωτικά αποτελούν επίσης εξαιρετικά εύκολη επιλογή για σνακ εκτός σπιτιού.

Κατά την αγορά τους πρέπει να προσέχετε το σχήμα τους, να είναι σφιχτά και όχι ζαρωμένα, χωρίς τρυπήματα ή βαθουλώματα.

Το χρώμα τους να είναι σε τόνους του πορτοκαλί και όχι του πράσινου (καθώς το πράσινο είναι ένδειξη ότι η διαδικασία της ωρίμανσης δεν έχει γίνει σωστά).

Δαμάσκηνα – Plums

Τα δαμάσκηνα συνήθως εμφανίζονται προς το τέλος του καλοκαιριού και αποτελούν ένα γευστικό σνακ είτε φρέσκα είτε αποξηραμένα.

Όταν τα καταναλώνετε φρέσκα πρέπει να προσέχετε ώστε η φλούδα τους να μην έχει γδαρσίματα ή βαθουλώματα, το σχήμα τους να είναι αμετάβλητο και να μην έχουν κηλίδες ή αποχρωματισμούς στην επιφάνειά τους.

 
Ypologismos.gr ● 300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - Calculators
Τα #Καλοκαιρινά #φρούτα. #Συμβουλές τι να προσέχετε όταν τα αγοράζετε #καλοκαίρι