Αρχική » How to & DIY » Νοικοκυρά How to » Πώς κόβεται ένα καρπούζι εύκολα και γρήγορα χωρίς λεκέδες | Video

Πώς κόβεται ένα καρπούζι εύκολα και γρήγορα χωρίς λεκέδες | Video

Πώς να κόψετε ένα καρπούζι εύκολα και γρήγορα χωρίς να λερώσετε την κουζίνα σας (video). Ένα από τα πιο αγαπημένα και δροσιστικά φρούτα του καλοκαιριού.

Πώς να κόψετε ένα καρπούζι εύκολα και γρήγορα

Το καρπούζι είναι ένα φρούτο το οποίο προέρχεται από τη νότια Αφρική. Οι ποικιλίες που καταναλώνονται σήμερα μπορούν να φτάσουν σε βάρος αρκετά κιλά.

Το καρπούζι είναι λείο εξωτερικά με χρώμα αποχρώσεις του πράσινου και ενίοτε με εναλλασσόμενες σκούρες και ανοικτές πράσινες ρίγες.

Ο φλοιός του είναι αρκετά σκληρός, με πάχος περίπου ένα εκατοστό και άσπρο χρώμα στο εσωτερικό.

Το κύριο μέρος του καρπουζιού στο εσωτερικό είναι μαλακό, κόκκινο, περιέχει μεγάλο αριθμό μαύρων σπόρων (ή και άσπρων) και περιέχει μεγάλες ποσότητες νερού.

Το καρπούζι εμφανίζεται σε ιερογλυφικά της Αρχαίας Αιγύπτου. Τον 10ο αιώνα μ.Χ. Kαλλιεργείται στην Κίνα και τον 13ο αιώνα εμφανίζεται στην Ευρώπη.

Καρπούζι ή Υδροπέπων – Watermelon

Η Ελληνική λέξη για τον καρπό είναι «υδροπέπων» (αντίστοιχα στην αγγλική γλώσσα watermelon). Η λέξη «καρπούζι» προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική «karpuz», η οποία ανάγεται στην περσική «xarbuz(a)».

Στην Κύπρο δε, χρησιμοποιείται και η αραβική ονομασία «παττίχα».

Πώς να κόψετε ένα καρπούζι εύκολα και γρήγορα - Καλοκαιρινά φρούτα
Στην Ελλάδα ωριμάζει το καλοκαίρι και είναι ένα από τα πιο δροσιστικά καλοκαιρινά φρούτα, ιδανικό για κατανάλωση σε φέτες ή σε φρουτοσαλάτες.

Διάφορες παραλλαγές με καρπούζι | Αναψυτικό, φρουτ – παντς, γλυκό

Μπορεί επίσης να χτυπηθεί στο μπλέντερ και να γίνει γρανίτα ή αναψυκτικό, με ή χωρίς την προσθήκη μικρής ποσότητας αλκοόλ.

Μπορεί επίσης να γίνει και φρουτ-παντς, κόβοντάς το στη μέση, αδειάζοντας το ένα μισό και ξαναγεμίζοντάς το με το αλεσμένο περιεχόμενο συν ένα μπουκάλι βότκα και παγάκια.

Σε αρκετά σημεία της Ελλάδας με το φλοιό του καρπουζιού παρασκευάζουν γλυκό του κουταλιού.

Πως αγοράζουμε – διαλέγουμε ένα καρπούζι | «Είναι μάπα του καρπούζι»

Επειδή η επιλογή του καρπουζιού είναι δύσκολη για τους περισσότερους, τυπική εικόνα από λαϊκή αγορά στην Ελλάδα είναι η «διαφήμιση» του πωλητή των καρπουζιών με δυνατή φωνή:

«Καρπούζι με το μαχαίρι», «Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» (εννοώντας ότι προτίθεται να κόψει κομμάτι του καρπουζιού για να δει ο αγοραστής την ποιότητα), ή «με τη βούλα», εννοώντας την εγγυημένη ποιότητα του φρούτου.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα ή η διάθεση για να κοπεί το καρπούζι, πολλοί καταφεύγουν σε έλεγχο που γίνεται χτυπώντας το ελαφρά περίπου στη μέση.

Υποτίθεται ότι αν το καρπούζι κάνει έναν κούφιο, «καμπανιστό» ήχο είναι καλής ποιότητας, ενώ αν ο ήχος είναι συμπαγής, δεν θεωρείται ώριμο και η αγορά αποφεύγεται.

Καθώς ο τρόπος αυτός είναι επισφαλής, μερικές φορές όταν το φρούτο δεν αποδειχτεί ικανοποιητικής ποιότητας ακούγεται η φράση «μάπα το καρπούζι» (η φράση αυτή χρησιμοποιείται και μεταφορικά), δηλαδή ότι είναι εσωτερικά άσπρο (άγουρο) ή άγλυκο σαν λάχανο (μάπα).

Ypologismos.gr ● 300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - Calculators
Video πώς να κόψετε ένα #καρπούζι εύκολα χωρίς να λερώσετε την #κουζίνα σας #tips #Watermelon