Αρχική » Υπολογισμοί - Calculators » Νερό. Υπολόγισε πόσα ποτήρια ή λίτρα πρέπει να πίνεις την ημέρα
Ποτήρια με νερό στην σειρά | Υπολόγισε πόσα ποτήρια νερό χρειάζεσαι και πρέπει να πίνεις την ημέρα

Νερό. Υπολόγισε πόσα ποτήρια ή λίτρα πρέπει να πίνεις την ημέρα

Υπολόγισε online πόσο νερό θέλει ο οργανισμός σου σε λίτρα ή σε ποτήρια την ημέρα για τα κιλά σου. Πόσο νερό πρέπει να πίνω; Daily Water Intake Calculator.

Υπολόγισε πόσα ποτήρια νερό χρειάζεσαι την ημέρα

Το νερό αποτελεί την απαραίτητη πηγή για τη ζωή των κυττάρων και την ομορφιά του δέρματος.

Πόσα ποτήρια νερό χρειάζεται να πίνουμε κάθε μέρα;

Αν και η ερώτηση είναι απλή, η απάντησή της δεν είναι εύκολη, διότι οι ανάγκες σε νερό κάθε ανθρώπου ξεχωριστά εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες – μεταξύ αυτών η κατάσταση της υγείας, το πόσο δραστήριος είναι και η περιβαλλοντική θερμοκρασία.

Έστω και με αυτές τις πολύ βασικές επισημάνσεις, υπολόγισε πόσο νερό χρειάζεται ο οργανισμός σου σε λίτρα την ημέρα! Ένα είναι το αδιαμφισβήτητο : ΠΙΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ !

Πόσο νερό πρέπει να πίνω; | Daily Water Intake Calculator

Δεδομένα

Συμπλήρωσε τα κιλά σου πχ 95,50

Βάρος - κιλά
Αποτελέσματα

Θα πρέπει να πίνεις την ημέρα νερό - Ποτήρια, ml, lt

Milliliters (ml)
Λίτρα (lt)
Ποτήρια (240ml)

Δύο είναι οι τρόποι με τους οποίους υπολογίζονται κατά προσέγγιση οι ανάγκες του μέσου, υγιούς ενήλικα, ο οποίος ζει σε ήπιο κλίμα:

Υπολογισμός αναγκών νερού με την «μέθοδο της αντικατάστασης»

νερό calculator

Μέθοδος της αντικατάστασης. Η μέση αποβολή νερού μέσω των ούρων για τους ενήλικες είναι 1,5 λίτρο την ημέρα, ενώ άλλο ένα λίτρο χάνει κανείς μέσω της αναπνοής, της εφίδρωσης και των κενώσεων.

Από τα τρόφιμα παίρνουμε συνήθως το 20% της συνολικής πρόσληψης νερού.

Συνεπώς, εάν ένας άνθρωπος πίνει καθημερινά 2 λίτρα νερό ή άλλα ροφήματα (λίγο περισσότερο από 8 ποτήρια) και κάνει φυσιολογική διατροφή, το πιθανότερο είναι ότι θα αναπληρώνει τα χαμένα υγρά.

Υπολογισμός αναγκών νερού υγιούς ενήλικα με «Διατροφικές συστάσεις»

Διατροφικές συστάσεις. Το Ίδρυμα Ιατρικής (ΙΟΜ) – ο συμβουλευτικός οργανισμός των ΗΠΑ σε θέματα υγείας και Ιατρικής – συνιστά να καταναλώνουν οι άντρες κάτι λιγότερο από 3 λίτρα (περίπου 13 φλιτζάνια) υγρών την ημέρα και οι γυναίκες 2,2 λίτρα (περίπου 9 φλιτζάνια).

Ανεξαρτήτως αυτών των συστάσεων, όμως, θα ξέρετε ότι πίνετε αρκετά υγρά εάν σπανίως νιώθετε δίψα και εάν ενώ το χρώμα των ούρων σας είναι διαφανές ή υποκίτρινο.

Αν διψάτε πολύ και τα ούρα σας είναι κίτρινα ή σκουροκίτρινα, αυξήστε την κατανάλωση νερού.

Γιατί το νερό είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας;

Διότι αποτελεί το κύριο συστατικό του (περίπου 70%) και είναι αναγκαίο για όλες τις χημικές αντιδράσεις που πραγματοποιούνται σε αυτόν.

Αφενός εμποδίζει  τις απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας του σώματος που θα απέβαιναν καταστρεπτικές για τον οργανισμό.

Αφετέρου επιτρέπει την απομάκρυνση θερμότητας με τον ιδρώτα. Παρόλο που δεν έχει θρεπτική αξία, εντούτοις παίζει σημαντικό ρόλο στη διατροφή.

Επιπλέον, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ρυθμιστικούς παράγοντες του σωματικού βάρους.

Είναι απαραίτητο για τις χημικές  διαδικασίες του μεταβολισμού και την πρόληψη της αφυδάτωσης και παίζει καθοριστικό ρόλο στον τρόπο που ο οργανισμός διαχειρίζεται τα αποθέματα λίπους.

Online #Υπολογισμός πόσο #νερό θέλει ο οργανισμός σε #λίτρα ή #ποτήρια την ημέρα