Αρχική » Καλοκαίρι - Summer » Τα πέντε βασικά καλλυντικά για το καλοκαίρι (κρέμες, αντηλιακά κ.ά)
Γυναίκα με αντηλιακό και καπέλο στην θάλασσα - Τα πέντε καλλυντικά του καλοκαιριού. Κρέμες, καθαρισμός, αντηλιακό κλπ

Τα πέντε βασικά καλλυντικά για το καλοκαίρι (κρέμες, αντηλιακά κ.ά)

Τα πέντε (5) καλλυντικά του καλοκαιριού – Summer tips. Δείτε ποια είναι τα βασικά καλλυντικά που δεν πρέπει να λείπουν από την τσάντα σας ποτέ το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι, εκτός από τα χίλια καλά που φέρνει μαζί του, συνοδεύεται και από τον ήλιο και τη ζέστη, τα οποία αν αγνοηθούν μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στο πρόσωπο, το σώμα και τον οργανισμό.

Τα πέντε καλλυντικά του καλοκαιριού – Summer tips

Πριν λοιπόν μας προλάβουν τα αρνητικά πρέπει να εξοπλιστούμε με τα κατάλληλα όπλα και να προστατέψουμε όσο το δυνατό περισσότερο και καλύτερα το σώμα μας.

Τα βασικά καλλυντικά που δεν πρέπει να λείπουν από την τσάντα σας ποτέ το καλοκαίρι είναι:

1 Αντηλιακή κρέμα προσώπου

Αντηλιακή κρέμα προσώπου με δείκτη προστασίας μεγαλύτερο από 30. Εάν η επιδερμίδα σας είναι ανοιχτόχρωμη τότε μην παίρνετε κανένα ρίσκο και επιλέξτε αντηλιακό με δείκτη μεγαλύτερο του 50.

Φροντίστε να την φοράτε κάθε πρωί 30 λεπτά πριν βγείτε από το σπίτι ακόμα και εάν πηγαίνετε στο γραφείο. Ο ήλιος δεν κάνει διακρίσεις είναι παντού. Φορέστε την αντηλιακή και στη συνέχεια κάντε ένα ελαφρύ μακιγιάζ.

Βέβαια μια φορά δεν αρκεί!! Εάν είστε συνεχώς εκτεθειμένη στον ήλιο τότε πρέπει να ανανεώνετε την κρέμα σας κάθε 2 ώρες, γιατί η προστασία που παρέχει δεν διαρκεί για όλη την μέρα.

Εάν είστε σε κλειστό χώρο τότε απλώστε μια στρώση αντηλιακής πριν εκτεθείτε και πάλι στον ήλιο.

Ακόμη, μπορείτε να επιλέξετε μια ενυδατική κρέμα με μεγάλο δείκτη προστασίας και έτσι να κάνετε διπλό καλό στο δέρμα σας αφού θα το θωρακίζετε από την ηλιακή ακτινοβολία και παράλληλα θα το ενυδατώνετε.

2 Ενυδατική κρέμα ματιών με αντηλιακό δείκτη προστασίας

Προμηθευτείτε την ενυδατική κρέμα ματιών με αντηλιακό και χρησιμοποιείστε την καθημερινά μαζί με την αντηλιακή του προσώπου.

Επαναλάβετε την επάλειψη γύρω από την περιοχή των ματιών και στο πόδι της χήνας με «ταμποναριστές» κινήσεις, τόσο συχνά όσο ανανεώνετε την αντηλιακή του προσώπου.

3 Serum προσώπου που απορροφάται εύκολα

Αγοράστε ένα serum προσώπου που απορροφάται εύκολα και απλώστε το πριν κοιμηθείτε.

Αφήστε το να δράσει όλη την νύχτα, άλλωστε το δέρμα το καλοκαίρι είναι τόσο επιβαρυμένο και ταλαιπωρημένο από τον ήλιο, και το serum θα φροντίσει να το ξεκουράσει.

4 Προϊόν καθαρισμού για το πρόσωπο

Επιλέξτε ένα απαλό και ήπιο προϊόν καθαρισμού για το πρόσωπο και χρησιμοποιείστε το με μέτρο. Παρότι το καλοκαίρι νιώθετε πιο έντονη την ανάγκη να πλένετε το πρόσωπό σας αρκετές φορές την ημέρα, η υπερβολή περισσότερο θα βλάψει παρά θα βοηθήσει.

Αν χρησιμοποιείτε συχνά σαπούνι, τότε η υπερβολική χρήση μπορεί να καταστρέψετε τον λιποειδή ιστό που κρατάει το δέρμα υγιές.

Αν χαθεί αυτή η προστασία το δέρμα γίνεται ξηρό, που σημαίνει ότι μπορεί να σπάσει, να ξεφλουδίσει και να «τραβάει».

Σε γενικές γραμμές προσπαθήστε να μην πλένετε το πρόσωπό σας περισσότερες από δύο φορές την ημέρα και επιλέξτε με προσοχή το προϊόν ανάλογα με τον τύπο δέρματός σας.

5 Καλλυντικά με δείκτη προστασίας

Εάν το καλοκαίρι φοράτε πούδρα ή μέικ απ, επιλέξετε καλλυντικά με δείκτη προστασίας.

Καλλυντικά του καλοκαιριού – Extra tip

Εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό ρωτήστε την αισθητικό να σας προτείνει καλλυντικά – προϊόντα oil free. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα αντηλιακά τα οποία άλλωστε χρησιμοποιούνται και περισσότερο αυτήν την εποχή!

Νικολάκη Δέσποινα
Ypologismos.gr ● 300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - Calculators
Τα #καλλυντικά που δεν πρέπει να λείπουν από την τσάντα σας το #καλοκαίρι #summer #ομορφιά