Αρχική » Καλοκαίρι - Summer » Ήλιος. Συμβουλές προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία (UVB – UVA)
Γυναίκα σε παραλία βάζει αντηλιακό για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία UVB - UVA ακολουθώντας τις συμβουλές προστασίας

Ήλιος. Συμβουλές προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία (UVB – UVA)

Ήλιος. Συμβουλές προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία (UVB – UVA) το καλοκαίρι (καπέλο, ρούχα, γυαλιά κ.α). Ο δείκτης προστασίας SPF από την ακτινοβολία UVB, η έκθεση στον ήλιο, η επιλογή και η σωστή χρήση του αντηλιακού.

Ήλιος; Συμβουλές προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία (UVB – UVA)

Ήλιος. Συμβουλές προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία (UVB – UVA). Η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία είναι απαραίτητη για κάθε ηλικία. Το αντηλιακό πρέπει να το επιλέγουμε ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και την ηλικία μας.

Η εφαρμογή πρέπει να γίνεται 30 λεπτά πριν την έκθεση και στη σωστή ποσότητα (2ml/cm^2).

Τι σημαίνει ο δείκτης SPF στα αντηλιακά (ένδειξη προστασίας)

Τι σημαίνει ο δείκτης SPF στα αντηλιακά. Ο δείκτης SPF αποτελεί ένδειξη προστασίας από την ακτινοβολία UVB, η οποία μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα και να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος.

Είναι σημαντικό, όμως, να βεβαιωθούμε ότι το αντηλιακό που επιλέξαμε μας προστατεύει και από την ακτινοβολία UVA, υπεύθυνη κυρίως για τη φωτογήρανση.

Ένας δείκτης SPF 30 «μπλοκάρει» περίπου το 96% της UVB και είναι αρκετό για την προστασία μας.

Μεγαλύτεροι δείκτες δεν προσφέρουν σημαντική διαφορά στην προστασία. Είναι όμως χρήσιμοι σε δέρματα που εμφανίζουν εύκολα έγκαυμα και δεν μαυρίζουν ποτέ.

Αντηλιακά που πρέπει να επιλέγουμε ανά ηλικία (κρέμα, λοσιόν, gel)

  • Στις ηλικίες 20+ συχνά υπάρχει πρόβλημα ακμής γι’  αυτό πρέπει να επιλέγουμε αντηλιακά σε λοσιόν ή gel. Επίσης, οι δραστηριότητες στην παραλία είναι περισσότερες σε αυτές τις ηλικίες και άρα το αντηλιακό θα πρέπει να ανανεώνεται συχνά.
  • Στις ηλικίες 30-40+ αρχίζει η εκφύλιση των ελαστικών ινών και η μείωση επιπέδων κολλαγόνου, επομένως είναι καλύτερα να προτιμούμε αντηλιακά σε μορφή κρέμας εκτός φυσικά αν υπάρχει πρόβλημα λιπαρότητας όποτε και θα προτιμήσουμε τη λοσιόν.
  • Στις ηλικίες 50+ το δέρμα πια έχει εμφανείς αλλοιώσεις, ρυτίδες, χαλαρότητα δέρματος, ξηρότητα, δυσχρωμίες λόγω της σημαντικής μείωσης κολλαγόνου και εκφύλισης ελαστικών ινών. Γι` αυτό πρέπει να χρησιμοποιούνται αντηλιακά σε μορφή ελαιώδους κρέμας, ώστε να συγκρατείται η υγρασία στο δέρμα.
  • Σε κάθε ηλικία, ανανεώνουμε το αντηλιακό μας κάθε φορά που βγαίνουμε από τη θάλασσα ή μετά από έντονη εφίδρωση.
Η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία είναι απαραίτητη για κάθε ηλικία.

Προστασία από τον ήλιο – Τι δεν θα πρέπει ξεχνούμε ποτέ

Προστασία από τον ήλιο; Τι δεν θα πρέπει ξεχνούμε ποτέ:

  • Να φοράμε καπέλο και γυαλιά.
  • Να αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 11 π.μ. και 4 μ.μ.
  • Να φροντίζουμε τα μικρά παιδιά, ώστε να μην εκτίθενται στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά και ένα ανοιχτόχρωμο μπλουζάκι που να καλύπτει το σώμα τους. Βάζουμε πάντα αντηλιακό στη μύτη και στα αφτιά τους.
  • Τα βρέφη ως 6 μηνών απαγορεύεται να εκτίθενται στον ήλιο.
Συμβουλές προστασίας από την ηλιακή #ακτινοβολία το #καλοκαίρι. Η σωστή χρήση του αντηλιακού #ήλιος