Η χωριάτικη, αποτελεί τον κύριο εκφραστή - εκπρόσωπο της μεσογειακής κουζίνας. Γνωστή και ως ελληνική σαλάτα γίνεται με ντομάτα, αγγούρι, λάδι, ρίγανη & αλάτι.
ΠερισσότεραΕλληνική Κουζίνα
Ελληνική κουζίνα. Παραδοσιακά προϊόντα μοναδικής ποιότητας & γεύσης
Παραδοσιακά προϊόντα της Ελληνικής κουζίνας, μοναδικής ποιότητας όπως το ελαιόλαδο, το τυρί, το μέλι, το ούζο, το κρασί, η μαστίχα Χίου, ο κρόκος Κοζάνης.
ΠερισσότεραΕλληνική μεσογειακή κουζίνα. Ορεκτικά, κρέας, θαλασσινά, γλυκά
Ελληνική μεσογειακή κουζίνα. Αποτελείται από μία τεράστια ποικιλία πιάτων και πρώτων υλών. Κλασσικά πιάτα, ορεκτικά, σούπες, κρέας, θαλασσινά, γλυκά.
ΠερισσότεραΕλληνική φέτα. Το πασίγνωστο λευκό τυρί στην άλμη | Greek Feta
Φέτα, είδος λευκού τυριού στην άλμη. Έχει άσπρο χρώμα και αποθηκεύεται σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Κύριο συστατικό της χωριάτικης σαλάτας (greek feta)
ΠερισσότεραΕλληνικό κρασί. Ονοματοδοσία, ταξινόμηση, κόκκινων & λευκών σταφυλιών
Ελληνικό κρασί. Ονοματοδοσία, ταξινόμηση, Ελληνικές ποικιλίες κόκκινων και λευκών σταφυλιών, προτάσεις κρασιών για να συνοδέψουν το γεύμα σας.
ΠερισσότεραΕλαιόλαδο και Ελληνική Κουζίνα. Συμβουλές για τους καταναλωτές
Το ελαιόλαδο είναι βασικό συστατικό της Μεσογειακής Διατροφής. Ποιότητες και κατηγορίες (έξτρα Παρθένο, αγουρέλαιο, αρωματικό), συμβουλές για καταναλωτές.
ΠερισσότεραΤυριά Κρήτης. Κρητικός ανθότυρος, μυζήθρα, στάκα, ξίγαλα, γραβιέρα
Τυριά Κρήτης. Γνωρίστε τα κρητικά τυριά: ανθότυρος, γαλαζομυζήθρα, γραβιέρα, πηκτόγαλο, κεφαλοτύρι, μαλάκα, μυζήθρα, ξίγαλα, ξινομυζήθρα, στάκα, τυροζούλι.
ΠερισσότεραΑπάκι. Το παραδοσιακό καπνιστό αλλαντικό των Ανωγείων στην Κρήτη
Απάκι Κρήτης, καπνιστό χοιρινό κρέας. Παραδοσιακό αλλαντικό των Ανωγείων που χρησιμοποιείται σε πολλά πιάτα. Βάλτε το στην ομελέτα ή φτιάξτε το μόνοι σας
ΠερισσότεραΜελεκούνι. Γλυκό της χαρά που δίνεται σε γάμους & βαπτίσια στη Ρόδο
Μελεκούνι, το γλυκό της χαράς που δίνεται σε γάμους και βαφτίσια στην Ρόδο. Υγιεινό snack με θυμαρίσιο μέλι και φυσικό σουσάμι με υψηλή διατροφική αξία!
ΠερισσότεραΤοπικές Ελληνικές κουζίνες. Κύρια χαρακτηριστικά και η ιστορία τους
Τοπικές ελληνικές κουζίνες. Η ιστορία τους και κύρια χαρακτηριστικά τους: Κυκλαδική, Κρητική, Επτανησιακή, Μακεδονική, Δωδεκανησιακή, Ηπειρωτική κουζίνα.
ΠερισσότεραΠαστιτσάδα Κερκυραϊκή. Συνταγή με μοσχάρι ή κόκορα, χοντρά μακαρόνια
Παστιτσάδα, η Κερκυραϊκή. Φτιάξτε την με μπούτι από μοσχάρι ή κόκορα ή κότα, με μακριά χοντρά μακαρόνια και το μείγμα των μπαχαρικών, το γνωστό σπετσερικό.
ΠερισσότεραΧοχλιοί – Σαλιγκάρια Κρήτης. Μπουμπουριστοί, με ξινόχοντρο ή ρύζι
Χοχλιοί, από τα βασικά πιάτα της Kρητικής κουζίνας και ίσως ένα από τα πιο εύγευστα. Δοκιμάστε τους μπουμπουριστούς, βραστούς, με ξινόχοντρο (στάρι), με ρύζι.
Περισσότερα