Αρχική » How to & DIY » Κήπος - Βεράντα How to » Ανοιξιάτικες εργασίες κήπου. Προετοιμασία για φυτά και λουλούδια

Ανοιξιάτικες εργασίες κήπου. Προετοιμασία για φυτά και λουλούδια

Ανοιξιάτικες εργασίες στον κήπο και το μπαλκόνι για φυτά & φύτεμα. Άνοιξη, κήπος φυτά. Πως να προετοιμάσετε τον κήπο και τη βεράντα σας. Οι ανοιξιάτικες εργασίες που δεν πρέπει να ξεχάσετε για την φροντίδα των φυτών σας.

Ανοιξιάτικες εργασίες στον κήπο και το μπαλκόνι για φυτά & φύτεμα

Δείτε πως να προετοιμάσετε τον κήπο, το μπαλκόνι και τη βεράντα σας για την άνοιξη. Όλες οι βασικές ανοιξιάτικες εργασίες που δεν πρέπει να ξεχάσετε.

Τα φυτά μας χρειάζονται όλο το χρόνο τη φροντίδα μας (π.χ φύτεμα, σκαλισμα).

Ανοιξιάτικες εργασίες | Πώς πρέπει να προετοιμάσουμε τα φυτά;

Ειδικά όμως την άνοιξη, μετά το πέρασμα του χειμώνα, πρέπει να προετοιμάσουμε κατάλληλα τα φυτά, για να χαρούν την αγαπημένη τους εποχή και να περάσουν ελαφρά το καλοκαίρι που ακολουθεί!

Ανοιξιάτικες εργασίες στον κήπο και το μπαλκόνι για φυτά & φύτεμα

Τριανταφυλλιές – Οδηγός περιποίησης | Κλάδεμα, θειάφι, λιπάνσεις

Κλάδεμα – Οδηγός περιποίησης. Τις τριανταφυλλιές, αν δεν τις κλαδέψατε τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο, καλύτερα να μη το κάνετε την άνοιξη. Για αυτές ξεκινούν τα θειαφίσματα και οι λιπάνσεις.

Πάρτε ένα θειαφιστήρι και λίγο θειάφι και ρίξτε στα νέα φύλλα. Ετοιμάστε όμως και την ψεκαστήρα γιατί όπου να’ ναι θα έρθουν και οι μελίγκρες.

Για το ψέκασμα, διαλύστε 20 γραμμάρια σαπούνι και 2-3 σταγόνες οινόπνευμα σε 1 λίτρο νερό και ψεκάστε μόλις τις δείτε να εμφανίζονται.

Λαχανικά – μποστάνι | Σκάλισμα, μεταφύτευση, παραφυάδες

Σκάλισμα. Σκαλίστε το μποστάνι σας και ενσωματώστε του καλά χωνεμένη κοπριά ή κομπόστ. Ήρθε η ώρα για τα λαχανικά:

Μεταφύτευση. Πατάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, ντομάτες, ρόκα, μαρούλι, σπέρνονται ή φυτεύονται τώρα ή έστω από τη στιγμή που θα σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία πάνω από τους 15 οC περίπου.

Κόβουμε τις παραφυάδες στη βάση τους. Ο καλύτερος τρόπος είναι με το χέρι, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό, για αυτό θα δουλέψει το κλαδευτήρι μας.

Λουλούδια – Βολβοί για καλοκαιρινή και φθινοπωρινή άνθηση

Μην ξεχάστε τους βολβούς για καλοκαιρινή και φθινοπωρινή άνθηση. Ενδεικτικά βολβοί είναι: ντάλιες, κάννες, γλαδιόλες (τώρα φυτεύονται).

Λίπανση – λιπάνσεις με λίπασμα, υγρό ή σε μορφή σκόνης

Στη βεράντα, ξεκινούν οι λιπάνσεις. Για την λίπανση προτείνεται να χρησιμοποιούμε πάντα με υδατοδιαλυτό λίπασμα, υγρό ή σε μορφή σκόνης.

Κι αν κάποιο φυτό είναι χρόνια στην ίδια γλάστρα, δώστε του λίγο χώρο για να αναπτυχθεί βάζοντάς το σε μια μεγαλύτερη. Μεταφυτεύεστε το! via: Praktiker.gr

#Άνοιξη, κήπος #φυτά. Πως να προετοιμάσετε τον #κήπο, το μπαλκόνι και τη #βεράντα σας