Αρχική » Οικιακές Ηλεκτρικές Συσκευές » Ψυγείο - Fridge » Αγορά ψυγείου. Διαστάσεις, χωρητικότητα σε λίτρα, θέση τοποθέτησης
Fridge capacity - Ψυγείο & χωρητικότητα ψύξης και κατάψυξης. Τι μέγεθος σε λίτρα & διαστάσεις να αγοράσω;

Αγορά ψυγείου. Διαστάσεις, χωρητικότητα σε λίτρα, θέση τοποθέτησης

Ψυγείο και χωρητικότητα σε λίτρα (lt) ψύξης, κατάψυξης και συνολική. Διαστάσεις ψυγείου (μήκος, πλάτος, ύψος), θέση τοποθέτησης, ελεύθερος χώρος. Πόσο μεγάλο ψυγείο πρέπει να αγοράσω σε χωρητικότητα – λίτρα (lt);

Ψυκτικός για επισκευή – service ψυγείου

Βρες ψυκτικό για άμεση επισκευή – service ηλεκτρικού οικιακού ή επαγγελματικού ψυγείου στο HelpPost.gr (επιλεγμένος συνεργάτης του 11888 giaola). Ψυκτικός και ραντεβού για βλάβες σε πόρτα, λάστιχα, μοτέρ, υγρά κλπ.
Ψυκτικός για επισκευή – service ψυγείου. Πόρτα, λάστιχα, μοτέρ, υγρά

Χωρητικότητα σε λίτρα της ψύξης και της κατάψυξης – Διάσταση ψυγείου

Καλά τα νέα μοντέλα, τα προηγμένα χαρακτηριστικά και οι ευκολίες αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ψυγείο είναι ίσως η κυριότερη οικιακή ηλεκτρική λευκή συσκευή στο σπίτι μας.

Ψυγείο, η λευκή ηλεκτρική συσκευή που χρησιμοποιούμε περισσότερο και μάλιστα πολλές φορές την ημέρα.

Ψυγείο σημαίνει αποθήκευση και διατήρηση τροφίμων και αποθήκευση τροφίμων σημαίνει χωρητικότητα!

Σε αρκετά μοντέλα ψυγείων αναγράφονται ξεχωριστά τα λίτρα της ψύξης, της κατάψυξης και η συνολική χωρητικότητα του.

Με τον όρο χωρητικότητα ψυγείου εννοούμε τον διαθέσιμο προς εκμετάλλευση χώρο, εντός τη συσκευής. Η χωρητικότητα στα ψυγεία μετριέται σε λίτρα (lt).

Η χωρητικότητα του ψυγείου που θέλουμε να αγοράσουμε και να τοποθετήσουμε στην κουζίνα μας, καθορίζεται από τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι εξωτερικές διαστάσεις του ψυγείου κατά το σχεδιασμό της κουζίνας ως χώρου – διαρρύθμιση – αποστάσεις. Οι περιορισμοί στις διαστάσεις του ψυγείου θέτουν περιορισμούς στη χωρητικότητά του.

Εάν για παράδειγμα έχεις σχεδιάσει κατά τέτοιο τρόπο την κουζίνα σου που η διαρρύθμιση της είναι τέτοια ώστε να μην επιτρέπει την εγκατάσταση ενός ψυγείου με πλάτος μεγαλύτερο από 60 ή 55 cm, τότε είναι ιδιαίτερα δύσκολο να μπορέσουμε να προμηθευτούμε ένα ψυγείο συνολικής χωρητικότητας 500+lt (λίτρα) ακόμα και εάν αυτό πραγματικά χρειαζόμασταν.

Όπως εξάλλου έχει διαφανεί με όσα έχουμε ήδη αναφέρει, όταν προβαίνουμε στην μέτρηση των διαστάσεων ενός ψυγείου, θα πρέπει απαραίτητα να συνυπολογίσουμε τον ελεύθερο χώρο που απαιτείται να υπάρχει γύρω από αυτό, έτσι ώστε να «αερίζεται» και να λειτουργεί αποδοτικά.

Θα πρέπει να υπολογίσουμε την ύπαρξη ελεύθερου χώρου σε απόσταση 2,5+ cm από την κάθε πλευρική επιφάνεια, 5cm+ από την πίσω πλευρά και 10cm+ από το πάνω μέρος του ψυγείου ή όπως αλλιώς ορίζει και αναγράφει στις οδηγίες χρήσης ο κάθε κατασκευαστής ψυγείων για το κάθε μοντέλο και τύπο ψυγείου.

Πόσο μεγάλο ψυγείο να αγοράσω σε χωρητικότητα – λίτρα (lt);

Εξαρτάται από τις επιμέρους διατροφικές συνήθειες της οικογένειας σας, πόσα άτομα απαρτίζουν το νοικοκυριό σας και ιδιαίτερα το πρότυπο συμπεριφοράς καταναλωτή ειδών σούπερ μάρκετ που ακολουθείτε.

Εάν για παράδειγμα είστε ένας καταναλωτής – νοικοκυριό όπου το καλάθι του σούπερ μάρκετ το γεμίζετε με τις προσφορές που βρήκατε στο φυλλάδιο του Lidl ή στα ΑΒ Βασιλόπουλος, Μασούτης, Γαλαξίας (ή όποιο άλλο super market),  σε κοτόπουλο, κρέας, φέτα, ψάρια και άλλα είδη που θέλουν ψυγείο τότε θέλετε αναλογικά πολύ μεγαλύτερο ψυγείο σε χωρητικότητα.

Είναι συχνό το φαινόμενο της νοικοκυράς να γκρινιάζει επειδή δεν χωράνε τα κοτόπουλα ή τα κατεψυγμένα τυροπιτάκια ή το παγωτό στην κατάψυξη που μόλις αγόρασε ξεφυλλίζοντας τα φυλλάδια προσφορών των σούπερ μάρκετ που προτιμά.

Εάν και εδώ που τα λέμε μεταξύ μας…  μάλλον εντάσσεται στο «είδος νοικοκυράς» που γκρινιάζει και όταν είναι άδειο το ψυγείο … και όταν γεμίζει στο όριο 🙂

Ειδικά στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στις μη αστικές περιοχές, όσοι διαμένουν σε μικρές πόλεις ή χωριά που πλησίον τους έχουν αγροτική παραγωγή ή κτηνοτρόφους ή έχουν γνωστούς – συγγενείς – γονείς που ασχολούνται κατά επάγγελμα ή επικουρικά με την αγροτική παραγωγή (μποστάνια κλπ) ή εκτρέφουν ζώα.

Μία τέτοια οικογένεια της Ελληνικής υπαίθρου ή των μικρών αστικών κέντρων, με πρόσβαση στην αγροτική και ζωική παραγωγή, είναι πάρα πολύ συχνό το φαινόμενο να αγοράζουν ή λαμβάνουν ως «δώρο» διάφορα ειδών τροφίμων (δέμα, πακέτο, τσάντα, μπολ κλπ) και άρα είναι απόλυτο λογικό να χρειάζεται αναλογικά ένα ψυγείο μεγαλύτερης χωρητικότητας σε λίτρα (lt).

Σε γενικές γραμμές, πρέπει να κρατήσουμε μία γενική εκτίμηση για την μέση ελληνική οικογένεια που ακολουθεί την μεσογειακή διατροφή με άφθονα φρούτα και λαχανικά:

  • Εργένηδες – Νοικοκυριό 1 άτομο: Ψυγείο με χωρητικότητα περίπου 150 λίτρα
  • Οικογένεια – Νοικοκυριό (ζευγάρι χωρίς παιδιά) με 1-2 μέλη: Ψυγείο χωρητικότητας 200 – 400 λίτρα
  • Οικογένεια – Νοικοκυριό (ζευγάρι με 1-2 παιδιά) με 3-4 μέλη: Ψυγείο χωρητικότητας 350 – 550 λίτρα
  • Οικογένεια – Νοικοκυριό (ζευγάρι με 3+ παιδιά) με 5 μέλη ή περισσότερα: Ψυγείο με χωρητικότητα τουλάχιστον 450+ λίτρα
Πόσο μεγάλο #ψυγείο θέλω; Η #χωρητικότητα σε λίτρα (lt) για #ψύξη, #κατάψυξη και οι διαστάσεις