Αρχική » Γιορτές - Εορτές » Πάσχα 2020 - Easter » Πασχαλινές Ταινίες - Ταινίες Πάσχα » Τα Πάθη του Χριστού – The Passion of the Christ (2004)
Τα Πάθη του Χριστού – The Passion of the Christ (2004).

Τα Πάθη του Χριστού – The Passion of the Christ (2004)

Τα Πάθη του Χριστού – The Passion of the Christ (2004). Η ταινία του Μελ Γκίμπσον επισκίασε σχεδόν όλες τις προηγούμενες εκδοχές. Οι τελευταίες 12 ώρες του Χριστού, από τη στιγμή της σύλληψής του μετά τον Κήπο της Γεθσημανής, η ανάκρισή Του, τα βασανιστήρια, η πορεία στο Γολγοθά, η Σταύρωση Του.

Τα Πάθη του Χριστού – The Passion of the Christ (2004)

Η τρίτη ταινία με σκηνοθετική σφραγίδα του Μελ Γκίμπσον, μετά το Man without a Face και το Braveheart, είναι τα Πάθη του Χριστού (The Passion of the Christ).

Το συγκεκριμένο φιλμ πραγματεύεται τις τελευταίες ώρες του Χριστού στη γη. Η πρωτοτυπία δε του εγχειρήματος, μιας και καμία ταινία στο παρελθόν δεν είχε βασιστεί σε μια τόσο συγκεκριμένη θεματική ενότητα από την ζωή του Ιησού, έγκειται επίσης και πως όλοι οι διάλογοι είναι στα Αραμαικά και τα Λατινικά.

Η ταινία για τις ημέρες του Πάσχα, ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής 2005 (John Debney), για Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας 2005 (Caleb Deschanel) και για Όσκαρ Καλύτερου Μακιγιάζ 2005.

Τα Πάθη του Χριστού - The Passion of the Christ
  • Διάρκεια λεπτά : 127′
  • 1η προβολή : 2004
  • Σενάριο : Benedict Fitzgerald (screenplay) and Mel Gibson (screenplay)
  • Σκηνοθεσία : Mel Gibson
  • Παίζουν οι ηθοποιοί : Jim Caviezel Jesus, Monica Bellucci Magdalen, Maia Morgenstern Mary, Christo Jivkov John

The Passion of the Christ (2004). By his wounds, we were healed

Περιγραφή ταινίας (αγγλικά) :

Depicts the final twelve hours in the life of Jesus of Nazareth, on the day of his crucifixion in Jerusalem.

Περιγραφή ταινίας (Ελληνικά) :

Με το γύρισμα του νέου αιώνα μια ταινία επισκίασε σχεδόν όλες τις προηγούμενες εκδοχές, με την «αυθεντικότητα» της αραμαϊκής γλώσσας, την τραχύτητα και την ωμή βία που προπαγανδίζει, παράπλευρο πολιτιστικό «δείγμα» της επιθετικής γεωστρατηγικής του Μπους του νεότερου.

Αναφερόμαστε στα «Πάθη του Χριστού» (The Passion of the Christ-2004) του Μελ Γκίμπσον, που «σκέπασαν» ακόμη και τον σάλο που προκάλεσε ο «Τελευταίος Πειρασμός» (1988) του Μάρτιν Σκορσέζε, βασισμένος στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη.

Official Trailer. The Passion of the Christ – Τα Πάθη του Χριστού

Τα Πάθη του Χριστού – The Passion of the Christ (2004) #Ταινίες για το #Πάσχα #trailer video