Αρχική » Γιορτές - Εορτές » Πάσχα 2024 - Easter » Πασχαλινές Ταινίες - Ταινίες Πάσχα » Ο Βασιλεύς των Βασιλέων (The King of Kings). Θρησκευτική ταινία Πάσχα
King of Kings Official Trailer (1961) | American Biblical epic film

Ο Βασιλεύς των Βασιλέων (The King of Kings). Θρησκευτική ταινία Πάσχα

Ο Βασιλεύς των Βασιλέων – The King of Kings (1961). Το 1961 ο Νίκολας Ρέι γυρίζει το «Ο Βασιλεύς των Βασιλέων» με τον γαλανομάτη Τζέφρι Χάντερ στο ρόλο του Χριστού. Το trailer της ταινίας, οι ηθοποιοί, ο σκηνοθέτης και πληροφορίες για την ταινία του Πάσχα.

Ο Βασιλεύς των Βασιλέων – The King of Kings | Αμερικάνικη ταινία

Ο Βασιλεύς των Βασιλέων - The King of Kings. Ταινία για το Πάσχα
The King of Kings (1961)
  • Διάρκεια λεπτά : 168′
  • 1η προβολή : Έτος 1961
  • Σενάριο : Philip Yordan (screenplay)
  • Σκηνοθεσία : Nicholas Ray
  • Παίζουν οι ηθοποιοί : Jeffrey Hunter Jesus, Siobhan McKenna Mary, Hurd Hatfield Pontius Pilate, Ron Randell Lucius

King of Kings (1961). Δραματική – θρησκευτική ταινία για το Πάσχα

Το έτος 63 π.Χ. αποτέλεσε την αρχή μιας εποχής φόβου και αβεβαιότητας για τους Εβραίους καθώς πρόκειται για τη χρονιά όπου οι Ρωμαίοι κατέκτησαν την Ιουδαία.

Ο ρωμαϊκός ζυγός, υπό το καθεστώς της βασιλείας του Ηρώδη, είναι αβάσταχτος όμως οι Εβραίοι δεν παύουν να διατηρούν το θάρρος τους και την πίστη στη ζωή τρέφοντας την ελπίδα πως κάποια στιγμή θα εμφανιστεί ο Μεσσίας, ο γιος του Θεού, για να τους απελευθερώσει.

Εκείνη την εποχή, ο Ιησούς γεννιέται στη Βηθλεέμ και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ακράδαντα πως αυτός είναι ο μελλοντικός βασιλιάς των Εβραίων.

Η διδασκαλία του για την έλευση της Βασιλείας των Ουρανών αλλά και τα θαύματά του δεν αργούν να τραβήξουν την προσοχή των Αρχών, που ανησυχούν για το ενδεχόμενο εξέγερσης ενάντια στους Ρωμαίους κατακτητές.

Ο Ιησούς συλλαμβάνεται από τους Ρωμαίους, για να οδηγηθεί ενώπιον του Πόντιου Πιλάτου και να καταδικαστεί σε σταύρωση στο λόφο του Γολγοθά.

Ο Νίκολας Ρέι (Nicholas Ray) | Βιογραφία – βιογραφικό του ηθοποιού

Το 1961 ο Νίκολας Ρέι που, λίγα χρόνια πριν, είχε γυρίσει τον «Επαναστάτη χωρίς αιτία» με τον Τζέιμς Ντιν, γυρίζει την ταινία, τον «Βασιλιά των βασιλέων» με τον γαλανομάτη Τζέφρι Χάντερ στο ρόλο του Χριστού.

Χειρότερη ήταν η εξέλιξη του ηθοποιού Τζέφρι Χάντερ, του Ιησού στην επανέκδοση της ταινίας «Ο Βασιλεύς των βασιλέων» το 1961.

Ενώ ως τότε είχε μια πολύ καλή πορεία, μετά τον Χριστό έγινε ένας από τους πρώην λαμπερούς νέους ηθοποιούς των ΗΠΑ που μετακόμισαν στις ευρωπαϊκές ταινίες. Ήταν μόλις 33 ετών. Εννιά χρόνια μετά σκοτώθηκε πέφτοντας μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Ο Νίκολας Ρέι (Nicholas Ray) γεννήθηκε στο Γουινσκόνσιν, τον Αύγουστο του 1911. Αρχικά ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο, ενώ στη συνέχεια σπούδασε αρχιτεκτονική κάτω από την επίβλεψη του μεγάλου δασκάλου Φρανκ Λόιντ Ράιτ.

Ο Νίκολας Ρέι ήταν εκείνη την εποχή ένα άτομο με ριζοσπαστικές πολιτικές ιδέες, με αποτέλεσμα να έρθει η ρήξη μεταξύ δασκάλου και μαθητή.

Ο νεαρός αμφισβητίας έφυγε για τη Νέα Υόρκη και εντάχθηκε στο δυναμικό του «Group Theater», όπου και γνώρισε τον αχώριστο φίλο του, Ελία Καζάν. Οι εποχές ήταν δύσκολες, αλλά ο Ρέι γοητευόταν από τον μποέμικο τρόπο ζωής και τα χρήματα δεν τον ενδιέφεραν.

Ο Βασιλεύς των Βασιλέων – Το τρέιλερ της κινηματογραφικής ταινίας

King of Kings Official Trailer (1961) | American Biblical epic film

King of Kings is a 1961 American Biblical epic film made by Samuel Bronston Productions and distributed by Metro – Goldwyn-Mayer. Directed by Nicholas Ray, the film is a dramatization of the story of Jesus of Nazareth from his birth and ministry to his crucifixion and resurrection, with much dramatic license.

In November 1958, the idea for King of Kings began as a proposed film project based on the life of Jesus between Samuel Bronston and John Farrow following their collaboration on John Paul Jones (1959).

However, by the next year, Farrow left the project due to creative differences, and Nicholas Ray was shortly after hired as director. Ray then hired screenwriter Philip Yordan to write a new script.

Prominent actors were considered to portray multiple roles. Filming commenced in April 1960, and wrapped in October 1960. Financing of the film was initially provided by Pierre S. du Pont III, but Bronston appealed for more funding from Metro – Goldwyn – Mayer who was interested in the film following their success with Ben – Hur (1959).

The film premiered at Loew’s State Theatre in New York City on October 12, 1961. It received mixed reviews from film critics, but was a box office success.

Ο Βασιλεύς των Βασιλέων. Θρησκευτική #ταινία εποχής για το #Πάσχα #trailer