Αρχική » Γιορτές - Εορτές » Πάσχα 2020 - Easter » Πασχαλινές Ταινίες - Ταινίες Πάσχα » Ο Βασιλεύς των Βασιλέων – The King of Kings. Ταινία για το Πάσχα
Ο Βασιλεύς των Βασιλέων – The King of Kings (1961)

Ο Βασιλεύς των Βασιλέων – The King of Kings. Ταινία για το Πάσχα

Ο Βασιλεύς των Βασιλέων – The King of Kings (1961). Το 1961 ο Νίκολας Ρέι γυρίζει το «Ο Βασιλεύς των Βασιλέων» με τον γαλανομάτη Τζέφρι Χάντερ στο ρόλο του Χριστού. Το trailer της ταινίας, οι ηθοποιοί, ο σκηνοθέτης και πληροφορίες για την ταινία του Πάσχα.

Ο Βασιλεύς των Βασιλέων – The King of Kings (1961)

Ο Βασιλεύς των Βασιλέων – The King of Kings (1961). Ταινίες Πάσχα
  • Διάρκεια λεπτά : 168′
  • 1η προβολή : Έτος 1961
  • Σενάριο : Philip Yordan (screenplay)
  • Σκηνοθεσία : Nicholas Ray
  • Παίζουν οι ηθοποιοί : Jeffrey Hunter Jesus, Siobhan McKenna Mary, Hurd Hatfield Pontius Pilate, Ron Randell Lucius

King of Kings (1961). Θρησκευτική ταινία για το Πάσχα

Περιγραφή (αγγλικά) :

The temporary physical life of everyone’s Savior, Jesus Christ. Director: Nicholas Ray, Writer: Philip Yordan, (screenplay). Stars: Jeffrey Hunter, Siobhan McKenna, Hurd Hatfield

Περιγραφή (Ελληνικά) :

Το 1961 ο Νίκολας Ρέι που, λίγα χρόνια πριν, είχε γυρίσει τον «Επαναστάτη χωρίς αιτία» με τον Τζέιμς Ντιν, γυρίζει την ταινία, τον «Βασιλιά των βασιλέων» με τον γαλανομάτη Τζέφρι Χάντερ στο ρόλο του Χριστού.

Χειρότερη ήταν η εξέλιξη του Τζέφρι Χάντερ, του Ιησού στην επανέκδοση της ταινίας «Ο Βασιλεύς των βασιλέων» το 1961.

Ενώ ως τότε είχε μια πολύ καλή πορεία, μετά τον Χριστό έγινε ένας από τους πρώην λαμπερούς νέους ηθοποιούς των ΗΠΑ που μετακόμισαν στις ευρωπαϊκές ταινίες. Ήταν μόλις 33 ετών. Εννιά χρόνια μετά σκοτώθηκε πέφτοντας μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Ο Νίκολας Ρέι (Nicholas Ray)

Ο Νίκολας Ρέι (Nicholas Ray) γεννήθηκε στο Γουινσκόνσιν, τον Αύγουστο του 1911. Αρχικά ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο, ενώ στη συνέχεια σπούδασε αρχιτεκτονική κάτω από την επίβλεψη του μεγάλου δασκάλου Φρανκ Λόιντ Ράιτ.

Ο Νίκολας Ρέι ήταν εκείνη την εποχή ένα άτομο με ριζοσπαστικές πολιτικές ιδέες, με αποτέλεσμα να έρθει η ρήξη μεταξύ δασκάλου και μαθητή.

Ο νεαρός αμφισβητίας έφυγε για τη Νέα Υόρκη και εντάχθηκε στο δυναμικό του «Group Theater», όπου και γνώρισε τον αχώριστο φίλο του, Ελία Καζάν. Οι εποχές ήταν δύσκολες, αλλά ο Ρέι γοητευόταν από τον μποέμικο τρόπο ζωής και τα χρήματα δεν τον ενδιέφεραν.

Official Trailer ταινίας. King of Kings  – Ο Βασιλεύς των Βασιλέων

Ο Βασιλεύς των Βασιλέων. #Ταινία για το #Πάσχα #trailer video #pasxa