Αρχική » Γιορτές - Εορτές

Γιορτές – Εορτές

Γιορτές – Αργίες. Εορτολόγιο, ήθη & έθιμα, συνταγές & χειροποίητες κατασκευές. Εθνικές εορτές, Χριστούγεννα, Αγίου Βαλεντίνου, Απόκριες, Πάσχα, Πρωτομαγιά, της Παναγίας κ.ά

Σαρακοστή, τα οφέλη της νηστείας στην υγεία μας – Τι να αποφύγετε

Διατροφή στη Σαρακοστή

Σαρακοστή, τα οφέλη της νηστείας στην υγεία. Ποια θρεπτικά συστατικά στην διατροφή - φαγητό μας, χρειάζεται ο οργανισμός - σώμα. Πως να αποφύγετε την αύξηση του βάρους τις Σαρακοστιανές ημέρες (δίαιτα για θρησκευτικούς λόγους).

Απόκριες, τα πιο γνωστά αποκριάτικα ήθη και έθιμα ανά την Ελλάδα

Απόκριες, τα πιο γνωστά αποκριάτικα ήθη και έθιμα ανά την Ελλάδα

Απόκριες. Τα πιο γνωστά αποκριάτικα ήθη και έθιμα ανά την Ελλάδα. Καρναβαλικά έθιμα στη Β. Ελλάδα, Νάουσα (Γενίτσαροι & Μπούλες), Ρέθυμνο, Ιωάννινα (οι Τζαμάλες), Κέρκυρα, Ξάνθη (Το κάψιμο του Τζάρου), Σέρρες (το έθιμο του καλόγερου)

Τσικνοπέμπτη, λαογραφία, ήθη, έθιμα και παραδόσεις της Αποκριάς

Τσικνοπέμπτη

Τσικνοπέμπτη. Τοπικές παραδόσεις της Αποκριάς. Λαογραφία, ήθη και έθιμα. Ο Βλάχικος Γάμος, τα Τριτάκεια, τα Κορφιάτικα Πετεγολέτσα κ.ά. Οι 3 εβδομάδες των Αποκριών ονομάζονται κατά χρονική σειρά Προφωνή, Κρεατινή και της Τυροφάγου.

Πάσχα 2020. Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα. Πρόγνωση καιρού Μ. Εβδομάδας

Πάσχα 2020. Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα. Πρόγνωση καιρού Μ. Εβδομάδας

Πάσχα 2020. Τι καιρό θα κάνει τη Μ. Εβδομάδα (Ανάσταση, Δευτέρα Πάσχα), πως θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς, με τι καιρό θα σουβλίσουμε τον οβελία. Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (3-7 ημερών) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ)

Καθαρά Δευτέρα. Πως αμείβονται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα

Καθαρά Δευτέρα πως αμείβονται οι εργαζόμενοι

Πότε είναι Καθαρά Δευτέρα (Σαρακοστή). Πως αμείβονται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Για τους μισθωτούς υπαλλήλους, δεν είναι αργία αλλά εργάσιμη ημέρα σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ) της ΓΣΕΕ.

Χαρταετός. Πως θα φτιάξω ένα χαρταετό – Οδηγίες κατασκευής & βίντεο

Χαρταετός. Πως θα φτιάξω ένα χειροποίητο εξάγωνο χαρταετό τα Κούλουμα για το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας. Τα υλικά και οδηγίες κατασκευής (αναλυτικές οδηγίες & βίντεο) για το σκελετό, τα ζύγια, την ουρά και το σχοινί (καλούμπα).