Αρχική » Γιορτές - Εορτές » Πρωτομαγιά - 1η Μαΐου » Πρωτομαγιάτικο κρεμαστό καλαθάκι με λουλούδια | DIY κατασκευή

Πρωτομαγιάτικο κρεμαστό καλαθάκι με λουλούδια | DIY κατασκευή

Πρωτομαγιάτικο κρεμαστό καλαθάκι με λουλούδια για την Πρωτομαγιά. Δείτε στο βίντεο πως θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μόνοι σας, ένα πρωτότυπο και όμορφο κρεμαστό καλαθάκι με λουλούδια (video DIY). Μια όμορφη ιδέα με απλά και φθηνά υλικά όπως χαρτόνι, μια χρωματιστή κορδέλα, ένα συρραπτικό και φρέσκα ή αποξηραμένα λουλούδια.

Πρωτομαγιάτικο κρεμαστό καλαθάκι με λουλούδια για την Πρωτομαγιά

Πρωτομαγιάτικο κρεμαστό καλαθάκι με λουλούδια για την Πρωτομαγιά

May Day Flower Hangings Crafts Babble (DIY)

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για την κατασκευή είναι:

  • Λουλούδια (μπορούν να χρησιμοποιηθούν φρέσκα λουλούδια ή αποξηραμένα)
  • Ένα κομμάτι χαρτόνι
  • Μία κορδέλα χρωματιστή
  • Ψαλίδι
  • Συρραπτικό
  • Σελοτέιπ

Πως θα φτιάξουμε το Πρωτομαγιάτικο κρεμαστό καλαθάκι

Παίρνουμε το κομμάτι το χαρτόνι κατά προτίμηση με ανοιξιάτικα και χαρούμενα σχέδια. Στην συνέχεια θα σχηματίσουμε ένα κώνο πιάνοντας το με ένα συρραπτικό.

Στον χάρτινο κώνο που έχει σχηματιστεί θα ανοίξουμε στα πλάγια δύο (2) τρυπίτσες και θα περάσουμε την χρωματιστή κορδέλα.

Στην συνέχεια θα βάλουμε τα λουλούδια μας μέσα στον χάρτινο κώνο. Αν τα λουλούδια μας είναι φυσικά, μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε βρεγμένο σπόγγο και να τα τυλίξουμε με ένα κομμάτι πλαστικό – ναύλον.

Δένουμε την χρωματιστή κορδέλα, ανάλογα το ύψος που θα θέλουμε να το κρεμάσουμε (όπως για παράδειγμα στο χερούλι της πόρτας ή σε μια κρεμάστρα).

Εργατική Πρωτομαγιά | Η 1η Μαΐου είναι η μέρα των εργατών

Την πρώτη Μαΐου (Εργατική Πρωτομαγιά) γιορτάζεται η μέρα των εργατών. Είναι στην πραγματικότητα η καθιερωμένη γιορτή της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου.

Τον Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Εορτάζεται επίσης και σαν μέρα των λουλουδιών και της Άνοιξης. Η μέρα έχει θεσπιστεί ως εργατική απεργία και όλες οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές.

Για την εορτή της 1ης Μαΐου, μετά και την έκδοση του Νόμου 4468/2017 (Άρθρο 14), η Πρωτομαγιά, καθιερώθηκε ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας. Για την Πρωτομαγιά έχουν εφαρμογή οι διατάξεις που ισχύουν για τις Κυριακές και λοιπές ημέρες υποχρεωτικής αργίας.

Ypologismos.gr ● 300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - Calculators
Πως θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα ένα κρεμαστό καλαθάκι με #λουλούδια την #Πρωτομαγιά #DIY #May