Αρχική » Γιορτές - Εορτές » Πάσχα 2021 - Easter » Πασχαλινές συνταγές » Μαγειρίτσα παραδοσιακή για το βράδυ της Ανάστασης. Κρητική συνταγή

Μαγειρίτσα παραδοσιακή για το βράδυ της Ανάστασης. Κρητική συνταγή

Μαγειρίτσα παραδοσιακή συνταγή Κρητική – Χανιά από «Γεύσεις Κρήτης». Μαγειρεύεται με λαχανικά, άνηθο, εντόσθια του αρνιού (συκωταριά) και ρύζι. Η μαγειρίτσα είναι παραδοσιακή σούπα που καταναλώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση.

Μαγειρίτσα παραδοσιακή για το βράδυ της Ανάστασης. Κρητική συνταγή

Πλένουμε πολύ καλά τα έντερα γυρίζοντας τα ανάποδα με μία βελόνα ή μπορούμε μ΄ένα μαχαίρι να τα ανοίξουμε αφού αργότερα θα τα ψιλοκόψουμε. Τα αλατίζουμε και τους ρίχνουμε μπόλικο λεμόνι για να ασπρίσουν και να μην μυρίζουν.

Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές αυτή την διαδικασία μέχρι να καθαρίσουν καλά. Πλένουμε και την συκωταριά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με βρασμένο νερό για 10 λεπτά. Μόλις κρυώσουν ξεκινάω να ψιλοκόβω τα έντερα και την συκωταριά πετώντας το λαρύγγι και τα χοντρά συνδετικά κομμάτια των οργάνων.

Σε μία κατσαρόλα προσθέτω το λάδι,τα κρεμμυδάκια και την συκωταριά με τα έντερα και τα τσιγαρίζουμε. Κατόπιν ρίχνουμε και το μαρούλι με τον άνηθο και το αφήνουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε 3 νεροπότηρα νερό, αλάτι και πιπέρι, και τα αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά. Μόλις βράσουν ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να ψηθεί.

Στην συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να φουσκώσουν λίγο και ρίχνουμε τους κρόκους και έπειτα το λεμόνι. Στην συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε με μία κουτάλα λίγο λίγο ζωμό από την κατσαρόλα για να μην μας κόψει και περιχύνουμε το φαγητό μας.

Μαγειρίτσα παραδοσιακή – Υλικά

  • Από αρνί την συκωταριά και τα έντερα
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι (προαιρετικά)
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μαγειρίτσα παραδοσιακή για το βράδυ της Ανάστασης

Η μαγειρίτσα είναι παραδοσιακή σούπα που καταναλώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση.

Μετά τη νηστεία της Σαρακοστής, είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας. Μαγειρεύεται με λαχανικά, άνηθο, εντόσθια του αρνιού (συκωταριά) και ρύζι.

Σκοπός του εδέσματος αυτού είναι να προετοιμάσει κατάλληλα το στομάχι του πιστού για την αυριανή κατανάλωση κρέατος μετά από την αποχή (νηστεία).

#Μαγειρίτσα παραδοσιακή #συνταγή Κρητική - #Χανιά από «Γεύσεις Κρήτης» #Κρήτη #Crete