Αρχική » Χάρτες - Online maps » Σχεδιασμός κύκλου σε χάρτη. Υπολογισμός περιμέτρου και ακτίνας
Σχεδιασμός κύκλου, ακτίνας σε χάρτη (εμβέλεια, απόσταση από κέντρο) | Draw radius circles on a google map

Σχεδιασμός κύκλου σε χάρτη. Υπολογισμός περιμέτρου και ακτίνας

Σχεδιασμός κύκλου. Σχεδίασε ένα κύκλο online με κέντρο σημείο επί του χάρτη. Υπολόγισε την περίμετρο και την ακτίνα του σε χιλιόμετρα, μίλια, πόδια, μέτρα, ίντσες, γιάρδες κ.ά. Βρες την εμβέλεια ενός σήματος, wifi, κεραία κινητής τηλεφωνίας ή τηλεόρασης, γουοκι τοκι. Draw radius circles on a Google Map

Εύρεση σημείων εντός της ακτίνας του κύκλου – εμβέλεια

Με τον online υπολογισμό μας επί του Χάρτη – Google map, μπορείτε:

  • Σχεδιασμός κύκλου, ακτίνας σε χάρτη (εμβέλεια, απόσταση από κέντρο)Δημιουργήστε ένα κύκλο με το επιθυμητό μήκος ακτίνας online στον χάρτη (google map)
  • Ακτίνα κύκλου σε μονάδες μέτρησης απόστασης: Χιλιόμετρα (km), Μίλια (mi), Πόδια (ft), Μέτρα, Ίντσες (in), Γιάρδες (yd), Fathoms, Ναυτικά Μίλια, Chains, Rods, Furlongs.
  • Βρες την εμβέλεια ενός σήματος πχ wifi, κεραία κινητής τηλεφωνίας, κεραία τηλεόρασης, ασύρματη επικοινωνία (γουοκι τοκι – walkie talkie)
  • Μελέτησε την εμβέλεια όποιας συσκευής ή σύγχρονης τεχνολογίας έχει σχέση και νόημα η εύρεση / γνώση της εμβέλειας της.
  • Βρες το πεδίο ορατότητας ή δράσης για οπτική παρατήρηση από ένα σημείο για κάποιο χόμπι σας πχ κυνήγι, ψάρεμα, υποβρύχια κατάδυση
  • Επιλέξτε το υπόβαθρο του χάρτη που σας βολεύει καλύτερα. Απλός χάρτης, έδαφος (terrain), δορυφορικός (satellite) με ή χωρίς ετικέτες.

Σχεδιασμός κύκλου σε χάρτη. Υπολογισμός περιμέτρου και ακτίνας

Draw a circle with a radius on a map | Σχεδιασμός κύκλου σε χάρτη. Υπολογισμός περιμέτρου και ακτίνας
Σχεδιασμός κύκλου σε χάρτη. Υπολογισμός περιμέτρου και ακτίνας

Δοκιμάστε το πεδίο αναζήτησης για να πάτε άμεσα στο σημείο ενδιαφέροντος που θέλετε.

Επιλέξτε στο μενού (κάτω αριστερά στον χάρτη) το μήκος της ακτίνας του κύκλου που θέλετε να χαράξετε και την μονάδα μέτρησης απόστασης που επιθυμείτε και κάντε κλικ στον χάρτη στο σημείο που θέλετε να αποτελεί το κέντρο του κύκλου σας.

Μέτρο και μετρικό σύστημα

Σήμερα είναι πιθανό το μέτρο (και το μετρικό σύστημα γενικότερα) να έχει καθιερωθεί σε σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο πέρα από τις Η.Π.Α., οι οποίες χρησιμοποιούν παλαιές Αγγλικές μονάδες όπως το πόδι (foot) και η ίντσα (inch) για το μήκος, και η λίβρα (pound, συντομογραφικά lbr.) και η ουγγιά (ounce) για το βάρος.

Δείτε επίσης: Μήκος. Μετατροπή μονάδων μέτρησης και υπολογισμούς για τον Κύκλο (ακτίνα, περίμετρος, εμβαδόν, τόξο κλπ)

Σχεδίασε ένα #κύκλο online με κέντρο σημείο επί του #χάρτη του #GoogleMap