Αρχική » Χάρτες - Online maps » Παράλληλη online πλοήγηση σε Google Street View & Google Map χάρτης
Google Street View & Google Map χάρτης. Παράλληλη πλοήγηση online | View side by side | Γνώρισε τοπία, αξιοθέατα, μουσεία κλπ

Παράλληλη online πλοήγηση σε Google Street View & Google Map χάρτης

Google Street View και Google Map χάρτης side by side. Παράλληλη μαγευτική online εξερεύνηση στο Google Street View με παράλληλη πλοήγηση – μετακίνηση στον χάρτη Google. Γνώρισε δρόμους και τοπία, αξιοθέατα, μουσεία, στάδια, εστιατόρια και μικρές επιχειρήσεις, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό πριν από ταξίδι ή μετακίνηση.

Google Map και Google Map Street View side by side

Σημείο ενδιαφέροντος, περιοχή στο χάρτη - Γεωπληροφορία ● Map Point - Geolocation - Google PlacesΕξερευνήστε αξιοθέατα, κινούμενοι παράλληλα επί του χάρτη της Google και σημεία ενδιαφέροντος σε όλο τον κόσμο.

Google χάρτης και Street View. Αιτίες για εξερεύνηση – πλοήγηση

 • Εάν σας αρέσει η φύση και το περιβάλλον, ανακαλύψτε τα θαύματα της φύσης
 • Περιηγηθείτε μέσα σε τοποθεσίες γνωστές ή άγνωστες, σε αστικά ή υπαίθρια μέρη και αγροτικές περιοχές
 • Ανακαλύψτε μουσεία, στάδια, εστιατόρια, πλατείες και μικρές επιχειρήσεις
 • Γνωρίστε τον δρόμο και το ευρύτερο περιβάλλον για ένα ταξίδι που ετοιμάζεται οδικώς με Ι.Χ
 • Συνδυάστε την χρηστικότητα ενός «πολιτικού χάρτη» μαζί με την απτή εικόνα του Google Street View
 • Θα πάτε σε κάποια άλλη πόλη σε δημόσιο υπηρεσία (ΚΕΠ, Δικαστήρια κλπ)  ή για ψώνια – αγορές;  Δείτε τον δρόμο, την είσοδο στα κτίρια κλπ
 • Περιμένετε επισκέψεις ή θα πάρετε λεωφορείο του ΚΤΕΛ, καράβι, αεροπλάνο; Δείτε του δρόμους από τα σημεία άφιξης – αναχώρησης.
 • Πάρτε μία γεύση για ένα μαγευτικό ταξίδι που ετοιμάζετε στο εξωτερικό
 • Θα πάτε ή έχετε γνωστούς που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις ή χώρες; Πάρτε μία απτή γεύση της καθημερινής μετακίνησης τους με το αυτοκίνητο ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς
 • Πήρατε μετάθεση σε άλλη πόλη; Γνωρίστε την καλύτερη πριν την απόφαση ή την μετακόμιση σας.
 • Για αυτούς και άλλους πολλούς λόγους  …πάρτε μια απτή αναπαράσταση γεωγραφική και πραγματικής με εικόνες 360 μοιρών στους Χάρτες Google με το Street View.

Αξιοθέατα, φύση, μουσεία, στάδια, εστιατόρια και μικρές επιχειρήσεις

Εξερεύνηση σε Google Street View με παράλληλη πλοήγηση στον Google χάρτη !

Google Map και Google Map Street View side by side | Ierapetra Crete
Google Map και Google Map Street View side by side

Χρήσιμες συμβουλές: Μπορείτε να πλοηγηθείτε για δική σας ευκολία με το «κίτρινο ανθρωπάκι» του «street view» επί του χάρτη, μετακινήστε το δηλαδή επί του χάρτη και ταυτόχρονα θα μετακινείστε στο ανάλογο σημείο σε προβολή Street View, έτσι μπορείτε να γνωρίσετε πιο γρήγορα και ξεκούραστα σημεία που θέλετε να εξερευνήσετε – επισκεφτείτε.

Εάν όμως θέλεις να δεις μόνο του τον χάρτη Google Street View, δείτε τον χάρτη-post μας: Street View – Google Maps. Περιηγηθείτε στην Ελλάδα και τον Κόσμο

Κατανόηση – Google Street View. Εικόνες και Φωτογραφίες

Τι λέει η ίδια η Google για το Google Street View:

Συλλογή Εικόνων στο Street View

Συλλογή Εικόνων. Πρώτα πρέπει να οδηγήσουμε στους δρόμους και να φωτογραφίσουμε τις τοποθεσίες που παρουσιάζονται στο Street View.

Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή σε πολλούς παράγοντες, όπως ο καιρός και η πυκνότητα του πληθυσμού των διαφόρων περιοχών, για να καθορίσουμε πότε και πού μπορούμε να συλλέξουμε τις καλύτερες δυνατές εικόνες.

Ευθυγράμμιση εικόνων | Κλίση και επαναπροσδιορισμός των εικόνων

Ευθυγράμμιση εικόνων. Για να αντιστοιχίσουμε κάθε εικόνα με τη γεωγραφική της θέση στο χάρτη, συνδυάζουμε σήματα από τους αισθητήρες στο αυτοκίνητο που μετρούν το στίγμα GPS, την ταχύτητα και την κατεύθυνση.

Αυτό μας βοηθά να ανακατασκευάσουμε με ακρίβεια τη διαδρομή του αυτοκινήτου, ακόμη και να επιτύχουμε κλίση και επαναπροσδιορισμό των εικόνων, εάν χρειάζεται.

Μετατροπή φωτογραφιών σε πανοραμικές εικόνες 360 μοιρών

Μετατροπή φωτογραφιών σε πανοραμικές εικόνες 360 μοιρών.   Για την αποφυγή των κενών στα πανοράματα, διαδοχικές κάμερες καταγράφουν εικόνες σε μικρά διαστήματα και στη συνέχεια συρράπτουμε τις φωτογραφίες σε μια ενιαία εικόνα 360 μοιρών.

Κατόπιν, εφαρμόζουμε ειδικούς αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνας, για να μειώσουμε τις συρραφές και να δημιουργήσουμε ομαλές μεταβάσεις.

Προβολή της σωστής εικόνας. Τρισδιάστατο μοντέλο & πανόραμα

Προβολή της σωστής εικόνας.  Από την ταχύτητα με την οποία τα τρία λέιζερ του αυτοκινήτου αντανακλούν στις επιφάνειες υπολογίζουμε πόσο μακριά βρίσκεται ένα κτίριο ή ένα αντικείμενο, ώστε να μπορούμε να κατασκευάσουμε τρισδιάστατα μοντέλα.

Όταν μετακινείτε το ποντίκι σας σε μια άλλη περιοχή πιο μακριά, το τρισδιάστατο μοντέλο προσδιορίζει το καλύτερο πανόραμα που μπορούμε να σας παρουσιάσουμε για τη συγκεκριμένη τοποθεσία. via – google streetview

Παράλληλη μαγευτική online πλοήγηση #StreetView και #GoogleMap #χάρτης #sidebyside