Αρχική » How to & DIY » Κήπος - Βεράντα How to » Απαραίτητα εργαλεία κηπουρικής – για το πότισμα φυτών και κήπων
Λάστιχο ποτίσματος κήπου ένα από τα απαραίτητα εργαλεία κηπουρικής για το πότισμα φυτών και κήπων

Απαραίτητα εργαλεία κηπουρικής – για το πότισμα φυτών και κήπων

Με τα απαραίτητα εργαλεία για το πότισμα μπορείτε να μεταφέρετε το νερό εκεί ακριβώς που χρειάζεται στα φυτά και τον κήπο σας. Με τον τρόπο αυτό τα διατηρείτε υγιή και δυνατά. Το νερό μπορεί να μεταφερθεί είτε με λάστιχο είτε μέσω κάποιου συστήματος υπόγειου ή υπέργειου ποτίσματος.

Τα απαραίτητα εργαλεία κηπουρικής για το πότισμα φυτών και κήπων

Ποια είναι τα απαραίτητα εργαλεία κηπουρικής για το πότισμα φυτών και κήπων.

Διαμορφώστε το σύστημα που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του κήπου και των γλαστρών σας για πότισμα, με γνώμονα την εξοικονόμηση του νερού, του χρόνου και του χρήματος.

Το πότισμα μπορεί να γίνει συνήθως με λάστιχο ποτίσματος, ψεκαστήρι ή ένα ποτιστήρι.

Ποια εργαλεία θα χρειαστούμε για πότισμα στο σπίτι ή το κήπο;

Ποια εργαλεία θα χρειαστούμε για το πότισμα στο σπίτι ή το κήπο;. Η διαδικασία του ποτίσματος τις περισσότερες φορές γίνεται με αυτόματο πότισμα.

Παρόλα αυτά πάντα χρειάζονται ειδικά αξεσουάρ που θα σας προσφέρουν άνεση σε ένα χειροκίνητο πότισμα, όπως πιστόλι εκτόξευσης νερού, ακροφύσια, διανομείς λιπάσματος κ.α.

Ποτιστήρι για το πότισμα των φυτών ή κήπου μικρής έκτασης

Ποτιστήρι γαλβανιζέΤο ποτιστήρι είναι το απαραίτητο εργαλείο ποτίσματος των φυτών. Ενδείκνυται για το πότισμα γλαστρών ή κήπου μικρής έκτασης.

Καλό είναι να προτιμούμε ποτιστήρι με δοσομετρητή για να είναι χρήσιμο ακόμα και όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε για παράδειγμα υγρό λίπασμα και να το αραιώσουμε σε συγκεκριμένη ποσότητα νερού.

Τέλος, είναι αναγκαίο όταν δεν θέλουμε να βραχούν τα φύλλα των φυτών κατά τη διάρκεια του ποτίσματος.

Ψεκαστήρας για ευαίσθητα λουλούδια, φυτά και λαχανικά

Ψεκαστήρας χειρόςΟ ψεκαστήρας, είναι η σωστή επιλογή όταν θέλουμε να ποτίσουμε με σύστημα ψεκασμού ή όταν πρόκειται για κρεμαστές γλάστρες τις οποίες δεν φτάνουμε.

Ενδείκνυται για ευαίσθητα λουλούδια, φυτά ή λαχανικά. Επίσης χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να ραντίσουμε με φάρμακο τα φυτά μας.

Προσέχουμε πάντα σε αυτή την περίπτωση ώστε να εξοπλιζόμαστε και με τα απαραίτητα αξεσουάρ για την προστασία μας όπως: μάσκα, στολή, γάντια και μπότες.

Λάστιχο ποτίσματος για τις γλάστρες και το μικρό κήπο

Λάστιχο ποτίσματος κήπου και φυτώνΛάστιχο ποτίσματος για τις γλάστρες και το μικρό κήπο. Απαραίτητο για την περιποίηση του κήπου. Μας βοηθάει να ποτίσουμε μεγάλες επιφάνειες εξοικονομώντας χρόνο.

Επιλέγουμε λάστιχο που τυλίγεται σε καρούλι για να μην μπλέκεται και εμποδίζεται η συνεχής ροή του νερού.

Το μήκος του λάστιχου το επιλέγουμε έτσι ώστε να φτάνει ακόμα και στο πιο μακρινό σημείο του κήπου μας. Το υλικό του προσέχουμε να είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Τα απαραίτητα #εργαλεία κηπουρικής στο #πότισμα για #φυτά και κήπο #agro