Αρχική » Γιορτές - Εορτές » Πρωτομαγιά 2024 - 1η Μαΐου » Πρωτομαγιάτικο στεφάνι με γράμματα την Πρωτομαγιά | DIY κατασκευή

Πρωτομαγιάτικο στεφάνι με γράμματα την Πρωτομαγιά | DIY κατασκευή

Πρωτομαγιά – Πρωτομαγιάτικο στεφάνι με γράμματα. Δείτε πως θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτότυπο πρωτομαγιάτικο στεφάνι με το αγαπημένο σας γράμμα.

Πρωτομαγιάτικο στεφάνι με γράμματα για την Πρωτομαγιά (Video DIY)

Για να φτιάξετε το Πρωτομαγιάτικο στεφάνι θα χρειαστείτε:

  • Λουλούδια (μπορούν να χρησιμοποιηθούν φρέσκα λουλούδια ή αποξηραμένα)
  • Βάση για το γράμμα (από ξύλο ή φελιζόλ)
  • Μπογιά (για να βάψετε την βάση του γράμματος)
  • Ζεστή κόλλα ( με την οποία θα κολλήσετε τα γράμματα στην βάση)
  • Λίγο σχοινί ( για να κρεμάσετε το πρωτομαγιάτικο στεφάνι στην πόρτα ή στον τοίχο)
  • Καρφιά – πινέζες

Πρωτομαγιά. Πρωτομαγιάτικο στεφάνι με γράμματα

Φτιάξτε μόνοι σας ένα κρεμαστό στεφάνι για την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αφού έχετε όλα τα υλικά θα ξεκινήσετε βάφοντας την βάση του γράμματος (από ξύλο ή πλαστικό) με χρώμα κατασκευών στην απόχρωση – χρώμα που επιθυμείτε και το αφήνετε να στεγνώσει.

στη συνέχεια (και μέχρι να στεγνώσει η βάση) θα πάρετε τα λουλούδια και θα τα κόψετε ώστε από το κοτσάνι να μείνουν τα άνθη τους.

Αφού στεγνώσει θα τοποθετήσετε αρχικά τα λουλούδια πάνω στη βάση ώστε να τους δώσετε ένα αρχικό σχήμα – συνδυασμό.

Αν σας αρέσει ο συνδυασμός των χρωμάτων και των λουλουδιών θα συνεχίσετε, με το πιστόλι ζεστής κόλλας και σιγά – σιγά θα τα κολλήσετε πάνω στην βάση.

Αφού το αφήσετε για λίγο να στεγνώσει, βάζετε στην πλάτη της βάσης τις πινέζες και το σχοινάκι. Η χειροποίητη κατασκευή είναι έτοιμη για να τοποθετηθεί στην πόρτα, στην κρεμάστρα ή όπου αλλού θέλετε.

Η «αρχής της Άνοιξης» και η Εργατική Πρωτομαγιά

Ο εορτασμός όμως της Πρωτομαγιάς, έχει τις ρίζες του στις παγανιστικές εορτές του παρελθόντος. Πολλά από τα αρχαία έθιμα έχουν επιβιώσει μέχρι και σήμερα.

Η σημασία της ημέρας της Πρωτομαγιάς για τους αρχαίους λαούς οφείλεται στο γεγονός πως ημερολογιακά (για το βόρειο ημισφαίριο) η πρώτη ημέρα του Μαΐου βρίσκεται ανάμεσα στην Εαρινή Ισημερία και το Θερινό Ηλιοστάσιο, τοποθετείται δηλαδή στην αρχή της άνοιξης.

Εργατική Πρωτομαγιά

Η Εργατική Πρωτομαγιά και πως καθιερώθηκε η 1η Μαϊου.

Την πρώτη Μαΐου (Εργατική Πρωτομαγιά) γιορτάζεται η μέρα των εργατών. Είναι στην πραγματικότητα η καθιερωμένη γιορτή της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου.

Τον Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Πρωτομαγιά – Εργαζόμενοι

Πρωτομαγιά. Τι ισχύει για τους εργαζόμενους την ημέρα αυτή;

Εορτάζεται επίσης και σαν μέρα των λουλουδιών και της Άνοιξης. Η μέρα έχει θεσπιστεί ως εργατική απεργία και όλες οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές.

Για την εορτή της 1ης Μαΐου, μετά και την έκδοση του Νόμου 4468/2017 (Άρθρο 14), η Πρωτομαγιά, καθιερώθηκε ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας.

Για την Πρωτομαγιά έχουν εφαρμογή οι διατάξεις που ισχύουν για τις Κυριακές και λοιπές ημέρες υποχρεωτικής αργίας.

Πως θα φτιάξετε ένα πρωτομαγιάτικο #στεφάνι με το αγαπημένο σας γράμμα την #Πρωτομαγιά #DIY