Αρχική » Γιορτές - Εορτές » Πάσχα 2020 - Easter » Πασχαλινές Ταινίες - Ταινίες Πάσχα » Ο Χιτών – The Robe (1953). Θρησκευτική ταινία για το Πάσχα
Ο Χιτών - The Robe (1953). Θρησκευτική ταινία για το Πάσχα

Ο Χιτών – The Robe (1953). Θρησκευτική ταινία για το Πάσχα

Ο Χιτών – The Robe (1953). Θρησκευτική ταινία για το Πάσχα. Ο σκηνοθέτης Henry Koster μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το διάσημο μυθιστόρημα του Lloyd C. Douglas με τον Richard Burton, τη Jean Simmons και τον Victor Mature και αφηγείται την ιστορία του Μάρκελου.

Ο Χιτών – The Robe (1953). Θρησκευτική ταινία για το Πάσχα

«Ο Χιτών» (πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά: The Robe) είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα γραμμένο από το συγγραφέα Λόιντ Ντάγκλας το 1942 και είναι η ιστορία ενός Ρωμαίου αξιωματικού, του Μάρκελλου, που έλαβε μέρος στην σταύρωση του Χριστού.

Ήταν ένα από τα βιβλία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις τη δεκαετία του 1940. Μπήκε στη λίστα μπεστ σέλλερ των Τάιμς της Νέας Υόρκης τον Οκτώβριο του 1942 και τέσσερις βδομάδες αργότερα ανέβηκε στο Νο.1, θέση που κράτησε για σχεδόν ένα χρόνο.

Ο Χιτών έμεινε στη λίστα για άλλα δύο χρόνια, επιστρέφοντας αρκετές φορές τα επόμενα έτη, συμπεριλαμβανομένου και του 1953, οπότε και κυκλοφόρησε η κινηματογραφική του έκδοση.

Ο Χιτών - The Robe (1953). Ταινίες Πάσχα
  • Διάρκεια λεπτά : 135′
  • 1η προβολή : Έτος 1953
  • Σενάριο : Philip Dunne (screenplay) and, Gina Kaus (adaptation)
  • Σκηνοθεσία : Henry Koster
  • Παίζουν οι ηθοποιοί : Richard Burton Marcellus Gallio, Jean Simmons Diana, Victor Mature Demetrius, Michael Rennie Peter

Ο Χιτών. Θρησκευτική ταινία για το Πάσχα

Περιγραφή (αγγλικά) :

Marcellus is a tribune in the time of Christ. He is in charge of the group that is assigned to crucify Jesus.

Περιγραφή (Ελληνικά) :

Ο σκηνοθέτης Henry Koster μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το διάσημο μυθιστόρημα του Lloyd C. Douglas με τον Richard Burton, τη Jean Simmons και τον Victor Mature και αφηγείται την ιστορία του Μάρκελου.

Ενός Ρωμαίου στρατιωτικού που ηγήθηκε της ομάδας που σταύρωσε το Χριστό, ο οποίος βασανίζεται από ενοχές όταν παίρνει στα χέρια του τον χιτώνα που φορούσε ο Χριστός στο σταυρό και επιστρέφει στα μέρη που δίδαξε για να «γνωρίσει» καλύτερα τον άνθρωπο που εκτέλεσε.

Official Trailer. The Robe (1953). Ο Χιτών

Ο #Χιτών – The Robe (1953). #Ταινία για το #Πάσχα video #trailer pasxa