Αρχική » Γιορτές - Εορτές » Πάσχα 2024 - Easter » Πασχαλινές Ταινίες - Ταινίες Πάσχα » Ο Χιτών (The Robe). Θρησκευτική ταινία εποχής για το Πάσχα (trailer)
Πασχαλινή ταινία ● Ο Χιτών - The Robe (1953)

Ο Χιτών (The Robe). Θρησκευτική ταινία εποχής για το Πάσχα (trailer)

Ο Χιτών – The Robe (1953). Θρησκευτική ταινία για το Πάσχα. Ο σκηνοθέτης Henry Koster μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το διάσημο μυθιστόρημα του Lloyd C. Douglas με τον Richard Burton, τη Jean Simmons και τον Victor Mature και αφηγείται την ιστορία του Ρωμαίου αξιωματικού, Μάρκελου.

Ο Χιτών. Η ιστορία ενός Ρωμαίου αξιωματικού, του Μάρκελλου

«Ο Χιτών» είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα γραμμένο από το συγγραφέα Λόιντ Ντάγκλας το 1942 και είναι η ιστορία ενός Ρωμαίου αξιωματικού, του Μάρκελλου, που έλαβε μέρος στην σταύρωση του Χριστού.

Ήταν ένα από τα βιβλία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις τη δεκαετία του 1940. Μπήκε στη λίστα μπεστ σέλερ των Τάιμς της Νέας Υόρκης τον Οκτώβριο του 1942 και τέσσερις βδομάδες αργότερα ανέβηκε στο Νο1, θέση που κράτησε για σχεδόν ένα χρόνο.

Ο Χιτών έμεινε στη λίστα για άλλα δύο χρόνια, επιστρέφοντας αρκετές φορές τα επόμενα έτη, συμπεριλαμβανομένου και του 1953, οπότε και κυκλοφόρησε η κινηματογραφική του έκδοση.

Ο Χιτών - The Robe (1953). Θρησκευτική ταινία για το Πάσχα
The Robe (1953)
  • Διάρκεια λεπτά : 135′
  • 1η προβολή : Έτος 1953
  • Σενάριο : Philip Dunne (screenplay) and, Gina Kaus (adaptation)
  • Σκηνοθεσία : Henry Koster
  • Παίζουν οι ηθοποιοί : Richard Burton Marcellus Gallio, Jean Simmons Diana, Victor Mature Demetrius, Michael Rennie Peter

Ο Χιτών – The Robe (1953). Θρησκευτική ταινία (trailer) του Πάσχα

Ο σκηνοθέτης Henry Koster μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το διάσημο μυθιστόρημα του Lloyd C. Douglas με τον Richard Burton, τη Jean Simmons και τον Victor Mature και αφηγείται την ιστορία του Μάρκελου.

Ενός Ρωμαίου στρατιωτικού που ηγήθηκε της ομάδας που σταύρωσε το Χριστό, ο οποίος βασανίζεται από ενοχές όταν παίρνει στα χέρια του τον χιτώνα που φορούσε ο Χριστός στο σταυρό και επιστρέφει στα μέρη που δίδαξε για να «γνωρίσει» καλύτερα τον άνθρωπο που εκτέλεσε.

Διαδραματίζεται στα χρόνια του Χριστού, τον ενσωματώνει μέσα στην πλοκή χωρίς να είναι μια ταινία για τη ζωή και τον θάνατό του, και ασχολείται με την επιρροή του σε έναν άλλο κεντρικό ήρωα.

Το πρωτογενές υλικό της είναι ένα μυθιστόρημα που γράφτηκε 10 χρόνια νωρίτερα και εμπνέεται φυσικά και αυτό από τα βιβλικά γεγονότα.

Το τρέιλερ της κινηματογραφικής ταινίας – φιλμ «Ο Χιτών»

Υπήρξε η πρώτη ταινία που γυρίστηκε σε σινεμασκόπ (cinemascope). «Ο Χιτών» ήταν υποψήφιος για πέντε βραβεία όσκαρ το 1953, ανάμεσα τους αυτό της καλύτερης ταινίας και καλύτερου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του Ρίτσαρντ Μπάρτον.

Ο Μπάρτον υποδύεται τον Μαρκέλο Γάλλιο τον Ρωμαίο εκατόνταρχο, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την επίβλεψη της σταύρωσης του Ιησού και του οποίου η ζωή θα αλλάξει για πάντα όταν θα κερδίσει τον χιτώνα.

Official Trailer – The Robe (1953) | American Biblical epic film

The Robe is a 1953 American Biblical epic film that tells the story of a Roman military tribune who commands the unit that is responsible for the Crucifixion of Jesus.

The film was released by 20th Century Fox and was the first film released in the widescreen process CinemaScope. Like other early CinemaScope films, The Robe was shot with Henri Chrétien’s original Hypergonar anamorphic lenses.

The film was directed by Henry Koster and produced by Frank Ross. The film stars Richard Burton, Jean Simmons, Victor Mature, and Michael Rennie and co-stars Dean Jagger, Jay Robinson, Richard Boone, and Jeff Morrow.

Ο #Χιτών - The Robe (1953). Θρησκευτική #ταινία για το #Πάσχα video #trailer Easter