Αρχική » Γιορτές - Εορτές » Απόκριες 2024

Απόκριες 2024

Απόκριες αφιέρωμα 2024 – Αποκριάτικα έθιμα. Τσικνοπέμπτη, καρναβάλι, Καθαρά Δευτέρα (χαρταετός και κούλουμα). Σαρακοστή, ταραμάς – ταραμοσαλάτα, χαλβάς, λαγάνα.

Σαρακοστή. Τα οφέλη της νηστείας (δίαιτας) στο ανθρώπινο οργανισμό

Γυναίκα που νηστεύει και προσέχει την υγεία και την διατροφή της την Σαρακοστή

Σαρακοστή, τα οφέλη της νηστείας στην υγεία. Ποια θρεπτικά συστατικά στην διατροφή - φαγητό μας, χρειάζεται ο οργανισμός - σώμα. Πως να αποφύγετε την αύξηση του βάρους τις Σαρακοστιανές ημέρες (δίαιτα για θρησκευτικούς λόγους).

Περισσότερα

Καθαρά Δευτέρα. Πως αμείβονται οι εργαζόμενοι – ιδιωτικοί υπάλληλοι

Στρωμένο τραπέζι με λαγάνα, χαλβά, ελιές και άλλα νηστίσιμα την Καθαρά Δευτέρα από εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

Πως αμείβονται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα την Καθαρά Δευτέρα (Σαρακοστή). Για τους μισθωτούς υπαλλήλους, δεν είναι αργία αλλά εργάσιμη ημέρα σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ) της ΓΣΕΕ.

Περισσότερα

Απόκριες στην Ελλάδα. Τα πιο γνωστά αποκριάτικα ήθη και έθιμα

Κίτρινο καπέλο, μάσκα, χαρτοπόλεμος & σερπαντίνεςκλπ τις Απόκριες σύμφωνα με τα αποκριάτικα ήθη και έθιμα ανά την Ελλάδα

Απόκριες. Γνωστά αποκριάτικα ήθη & έθιμα της Ελλάδας. Καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Β. Ελλάδα, Νάουσα (Γενίτσαροι & Μπούλες), Ρέθυμνο, Ιωάννινα (οι Τζαμάλες), Κέρκυρα, Ξάνθη (Το κάψιμο του Τζάρου), Σέρρες (το έθιμο του καλόγερου)

Περισσότερα

Καθαρά Δευτέρα 2024 πότε είναι – πέφτει. Κούλουμα – Χαρταετός

Καθαρά Δευτέρα 2024 πότε είναι - πέφτει. Κούλουμα - Χαρταετός

Καθαρά Δευτέρα 2024 πότε είναι - πέφτει. Κούλουμα 2024. Η Καθαρά Δευτέρα είναι η πρώτη ημέρα της Σαρακοστής, της 40ήμερης νηστείας που προηγείται του Πάσχα. Είναι μια μέρα που οι Χριστιανοί προετοιμάζονται για τη μεγάλη γιορτή, αποχαιρετώντας τα εδέσματα της κρεατοφαγίας και ξεκινώντας μια περίοδο νηστείας και προσευχής.

Περισσότερα

Απόκριες 2024. Πότε πέφτει η Κυριακή της Αποκριάς (Μεγάλες Αποκρές)

Απόκριες 2024. Πότε πέφτει η Κυριακή της Αποκριάς (Μεγάλες Αποκρές)

Απόκριες 2024. Πότε πέφτει η Κυριακή της Αποκριάς (Μεγάλες Αποκρές). Γιορτή της Κυριακής των Μεγάλων Αποκριών πότε είναι – πέφτει. Κυριακή των Μεγάλων Αποκριών (Εβδομάδας Τυροφάγου), ημερομηνία και ημέρα της εβδομάδας.

Περισσότερα

Τσικνοπέμπτη. Ήθη, έθιμα. λαογραφία και παραδόσεις της Αποκριάς

Ψήστης μέσα σε σύννεφο τσίκνας κατά την Τσικνοπέμπτη ψήνει στα κάρβουνα ότι επιβάλλουν τα ήθη και έθιμα της Αποκριάς

Τσικνοπέμπτη. Τοπικές παραδόσεις για την Αποκριάς. Λαογραφία, ήθη & έθιμα. Ο Βλάχικος Γάμος, Τριτάκεια, τα Κορφιάτικα Πετεγολέτσα κ.ά. Οι 3 εβδομάδες των Αποκριών ονομάζονται κατά χρονική σειρά Προφωνή, Κρεατινή και της Τυροφάγου.

Περισσότερα

Τσικνοπέμπτη. Πότε είναι το 2024 και πότε ανοίγει το τριώδιο

Τσικνοπέμπτη πότε πέφτει η γιορτή 2022 - 2032

Τσικνοπέμπτη. Πότε είναι το 2024 και πότε ανοίγει το τριώδιο. Η Τσικνοπέμπτη (γιορτή της ορθόδοξης παράδοσης) γιορτάζεται έντεκα (11) ημέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα. Η λέξη «τσικνοπέμπτη» προέρχεται από τη λέξη «τσίκνα» (η μυρωδιά του ψημένου κρέατος) και από τη λέξη «Πέμπτη».

Περισσότερα

Πως θα φτιάξω ένα χαρταετό για τη Καθαρά Δευτέρα – Οδηγίες κατασκευής

Παιδί προσπαθεί να πετάξει τον χαρταετό που του έφτιαξαν με DIY οδηγίες κατασκευής του

Χαρταετός. Πως θα φτιάξω ένα χειροποίητο εξάγωνο χαρταετό τα Κούλουμα για το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας. Υλικά και οδηγίες κατασκευής (άρθρο & βίντεο). Σκελετός, ζύγια, ουρά, σχοινί (καλούμπα).

Περισσότερα