Αρχική » Γιορτές - Εορτές » Απόκριες 2021

Απόκριες 2021

Απόκριες 2021 – Αφιέρωμα. Αποκριάτικα ήθη και έθιμα σε όλη την Ελλάδα. Τσικνοπέμπτη, μασκαράδες και καρναβάλι. Καθαρά Δευτέρα, χαρταετός και κούλουμα. Σαρακοστή, ταραμάς – ταραμοσαλάτα, χαλβάς, λαγάνα.

Σαρακοστή, τα οφέλη της νηστείας στην υγεία μας – Τι να αποφύγετε

Γυναίκα που νηστεύει και προσέχει την υγεία και την διατροφή της την Σαρακοστή

Σαρακοστή, τα οφέλη της νηστείας στην υγεία. Ποια θρεπτικά συστατικά στην διατροφή - φαγητό μας, χρειάζεται ο οργανισμός - σώμα. Πως να αποφύγετε την αύξηση του βάρους τις Σαρακοστιανές ημέρες (δίαιτα για θρησκευτικούς λόγους).

Απόκριες, τα πιο γνωστά αποκριάτικα ήθη και έθιμα ανά την Ελλάδα

Κίτρινο καπέλο, μάσκα, χαρτοπόλεμος & σερπαντίνεςκλπ τις Απόκριες σύμφωνα με τα αποκριάτικα ήθη και έθιμα ανά την Ελλάδα

Απόκριες. Τα πιο γνωστά αποκριάτικα ήθη και έθιμα ανά την Ελλάδα. Καρναβαλικά έθιμα στη Β. Ελλάδα, Νάουσα (Γενίτσαροι & Μπούλες), Ρέθυμνο, Ιωάννινα (οι Τζαμάλες), Κέρκυρα, Ξάνθη (Το κάψιμο του Τζάρου), Σέρρες (το έθιμο του καλόγερου)

Τσικνοπέμπτη, λαογραφία, ήθη, έθιμα και παραδόσεις της Αποκριάς

Ψήστης μέσα σε σύννεφο τσίκνας κατά την Τσικνοπέμπτη ψήνει στα κάρβουνα ότι επιβάλλουν τα ήθη και έθιμα της Αποκριάς

Τσικνοπέμπτη. Τοπικές παραδόσεις της Αποκριάς. Λαογραφία, ήθη και έθιμα. Ο Βλάχικος Γάμος, τα Τριτάκεια, τα Κορφιάτικα Πετεγολέτσα κ.ά. Οι 3 εβδομάδες των Αποκριών ονομάζονται κατά χρονική σειρά Προφωνή, Κρεατινή και της Τυροφάγου.

Καθαρά Δευτέρα. Πως αμείβονται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα

Στρωμένο τραπέζι με λαγάνα, χαλβά, ελιές και άλλα νηστίσιμα την Καθαρά Δευτέρα από εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

Πότε είναι Καθαρά Δευτέρα (Σαρακοστή). Πως αμείβονται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Για τους μισθωτούς υπαλλήλους, δεν είναι αργία αλλά εργάσιμη ημέρα σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ) της ΓΣΕΕ.

Χαρταετός. Πως θα φτιάξω ένα χαρταετό – Οδηγίες κατασκευής & βίντεο

Παιδί προσπαθεί να πετάξει τον χαρταετό που του έφτιαξαν με DIY οδηγίες κατασκευής του

Χαρταετός. Πως θα φτιάξω ένα χειροποίητο εξάγωνο χαρταετό τα Κούλουμα για το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας. Τα υλικά και οδηγίες κατασκευής (αναλυτικές οδηγίες & βίντεο) για το σκελετό, τα ζύγια, την ουρά και το σχοινί (καλούμπα).