Αρχική » Καταναλωτής » Θερινές εκπτώσεις 2021. Πότε ξεκινούν & τελειώνουν – Summer Sales
Promo - vector που αναγράφει σε κόκκινο φόντο SALE για τις Θερινές εκπτώσεις του 2022

Θερινές εκπτώσεις 2021. Πότε ξεκινούν & τελειώνουν – Summer Sales

Θερινές εκπτώσεις 2021. Πότε ξεκινούν και πότε τελειώνουν. Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις ξεκινούν συνήθως, την δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και διαρκούν έως και τα τέλη Αυγούστου.

Θερινές εκπτώσεις 2021. Πότε ξεκινούν και πότε τελειώνουν – Sales

Υπάρχουν δύο περίοδοι θερινών εκπτώσεων. Η πρώτη είναι συνήθως το εκπτωτικό δεκαήμερο του Μαΐου. Πρόκειται για τις πρώτες δέκα ημέρες του μήνα.

Η δεύτερη και βασική περίοδος των καλοκαιρινών εκπτώσεων, είναι οι τακτικές θερινές εκπτώσεις.

Ξεκινούν συνήθως τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και διαρκούν έως και τα τέλη Αυγούστου.

Για φέτος, λόγω της κατάστασης, το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφάσισε την πρόωρη έναρξή τους κατά μία εβδομάδα νωρίτερα.

Αυτό γίνεται σε μία προσπάθεια να τονωθεί η κίνηση στην αγορά.

Την Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021, ξεκινά η δεύτερη τακτική εκπτωτική περίοδος (θερινές εκπτώσεις), η οποία ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν την πρώτη Κυριακή, κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων.

Οι έμποροι αναμένουν με αγωνία για το πως θα κινηθεί η αγορά τις μέρες των εκπτώσεων.

Μέχρι σήμερα, στον κλάδο της ένδυσης και της υπόδησης καταγράφετε σημαντική πτώση του τζίρου σε σχέση με το 2020.

Απογοητευτική είναι και η κίνηση στις τουριστικές περιοχές.

Εκπτώσεις καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το 2021

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι θερινές εκπτώσεις, εκτάκτως φέτος, θα ξεκινήσουν την Δευτέρα, 5 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη, 31 Αυγούστου.

Αθήνα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σε συμφωνία με το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ανακοίνωσε επίσημα ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν προαιρετικά ανοιχτά την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από 11:00 έως 18:00.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, αναφέρει ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν αποδείξει την άρτια τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αναμένουν επίσης, το καταναλωτικό κοινό να καλύψει τις ανάγκες του επιλέγοντας από μεγάλη γκάμα προϊόντων, σε πολύ χαμηλές τιμές, πραγματοποιώντας τις αγορές του σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον.

Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου, στα εμπορικά καταστήματα στην Θεσσαλονίκη, επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021.

O Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή, να είναι 11:00 έως 18:00.

Γυναίκα στα κόκκινα μπροστά από επιγραφή που αναγράφει «SALE» ... promo για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις του 2021

Εκπτώσεις εμπορικών καταστημάτων 2021

Σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Όταν η έκπτωση είναι πάνω από 60% θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.

Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ποσοστά θερινών εκπτώσεων υπολογισμός

Εάν σε δυσκολεύουν οι πράξεις ή έννοιες και υπολογισμού με ποσοστά για τις θερινές εκπτώσεις κλπ, τότε δες – δοκίμασε το άρθρο μας Υπολογισμοί  με ποσοστό επί τοις εκατό % – Ποσοστά υπολογισμός – Percentage Calculator.

Ποσοστά, online υπολογισμοί επίλυσης με 5 διαφορετικούς τρόπους. Αρχική και τελική τιμή, ποσοστιαίες μεταβολές, κατανόηση και εξάσκηση κλπ.

Πότε ξεκινούν οι θερινές - καλοκαιρινές #εκπτώσεις #2021 στα εμπορικά #καταστήματα #sales