Αρχική » Καταναλωτής » Θερινές εκπτώσεις 2019. Πότε ξεκινούν και πότε τελειώνουν – Sales
Θερινές εκπτώσεις 2018. Πότε ξεκινούν και πότε τελειώνουν - Sales

Θερινές εκπτώσεις 2019. Πότε ξεκινούν και πότε τελειώνουν – Sales

Θερινές εκπτώσεις 2019. Πότε ξεκινούν και πότε τελειώνουν – Sales. Οι καλοκαιρινές – θερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και να κρατήσουν έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου. Χρήσιμες για τους καταναλωτές.

Θερινές εκπτώσεις 2019. Πότε ξεκινούν & πότε τελειώνουν – Sales

Οι θερινές εκπτώσεις 2019 θα ξεκινήσουν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και τα τέλη Αυγούστου. Συγκεκριμένα, φέτος η περίοδος των θερινών εκπτώσεων ορίζεται από τις 8 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή.

Sales - Καλοκαιρινές Εκπτώσεις 2019

Εκπτώσεις εμπορικών καταστημάτων 2019

Σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Πότε ξεκινούν οι θερινές - καλοκαιρινές #εκπτώσεις #2019 στα εμπορικά #καταστήματα #sales