Αρχική » Καταναλωτής » Θερινές εκπτώσεις 2023. Πότε ξεκινούν & τελειώνουν – Summer Sales
Promo - vector που αναγράφει σε κόκκινο φόντο SALE για τις Θερινές εκπτώσεις του 2023

Θερινές εκπτώσεις 2023. Πότε ξεκινούν & τελειώνουν – Summer Sales

Θερινές εκπτώσεις 2023. Πότε ξεκινούν και πότε τελειώνουν. Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις ξεκινούν συνήθως, τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και διαρκούν έως και τα τέλη Αυγούστου.

Θερινές εκπτώσεις 2023. Πότε ξεκινούν και πότε τελειώνουν – Sales

Υπάρχουν δύο περίοδοι θερινών εκπτώσεων. Η πρώτη είναι συνήθως το εκπτωτικό δεκαήμερο του Μαΐου. Πρόκειται για τις πρώτες δέκα ημέρες του μήνα.

Η δεύτερη και βασική περίοδος των καλοκαιρινών εκπτώσεων, είναι οι τακτικές θερινές εκπτώσεις.

Ξεκινούν συνήθως τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και διαρκούν έως και τα τέλη Αυγούστου.

Περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις των εμπορικών συλλόγων για την επικαιροποίηση του άρθρου μας

Εκπτώσεις καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το 2022

Οι θερινές εκπτώσεις, φέτος, θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 11 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη, 31 Αυγούστου 2022.

Αθήνα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έχει προτείνει, όπως ανακοίνωσε, την προαιρετική λειτουργία την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022 από τις 11 το πρωί μέχρι τις 20:00.

Θεσσαλονίκη

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενημερώνει εμπόρους και καταναλωτές ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 1 ν. 4177/2013, οι θερινές εκπτώσεις έτους 2022, θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 11 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη, 31 Αυγούστου.

O Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022, να είναι 11:00 έως 18:00.

Γυναίκα στα κόκκινα μπροστά από επιγραφή που αναγράφει «SALE» ... promo για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις του 2021

Εκπτώσεις εμπορικών καταστημάτων 2023

Σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Όταν η έκπτωση είναι πάνω από 60% θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.

Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ποσοστά θερινών εκπτώσεων υπολογισμός

Εάν σε δυσκολεύουν οι πράξεις ή έννοιες και υπολογισμού με ποσοστά για τις θερινές εκπτώσεις κλπ, τότε δες – δοκίμασε το άρθρο μας Υπολογισμοί  με ποσοστό επί τοις εκατό % – Ποσοστά υπολογισμός – Percentage Calculator.

Ποσοστά, online υπολογισμοί επίλυσης με 5 διαφορετικούς τρόπους. Αρχική και τελική τιμή, ποσοστιαίες μεταβολές, κατανόηση και εξάσκηση κλπ.

Πότε ξεκινούν οι θερινές - καλοκαιρινές #εκπτώσεις #2023 στα εμπορικά #καταστήματα #sales