Αρχική » Καταναλωτής » Θερινές εκπτώσεις 2021. Πότε ξεκινούν & τελειώνουν – Summer Sales
Promo - vector που αναγράφει σε κόκκινο φόντο SALE  για τις Θερινές εκπτώσεις του 2020

Θερινές εκπτώσεις 2021. Πότε ξεκινούν & τελειώνουν – Summer Sales

Θερινές εκπτώσεις 2020. Πότε ξεκινούν και πότε τελειώνουν. Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις ξεκινούν συνήθως, την δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και διαρκούν έως και τα τέλη Αυγούστου.

Θερινές εκπτώσεις 2020. Πότε ξεκινούν & πότε τελειώνουν – Sales

Υπάρχουν δύο περίοδοι θερινών εκπτώσεων. Η πρώτη είναι συνήθως το εκπτωτικό δεκαήμερο του Μαΐου. Πρόκειται για τις πρώτες δέκα ημέρες.

Η δεύτερη και βασική περίοδος των καλοκαιρινών εκπτώσεων, είναι οι τακτικές θερινές εκπτώσεις, που ξεκινούν συνήθως τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και διαρκούν έως και τα τέλη Αυγούστου.

Για φέτος, η βασική περίοδος των εκπτώσεων είναι προγραμματισμένη από τις 13 Ιουλίου έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020.

Τα εμπορικά καταστήματα στην Αθήνα στην διάρκεια των εκπτώσεων

Τα εμπορικά καταστήματα στην Αθήνα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00 – 18:00.

Τα εμπορικά καταστήματα στην Θεσσαλονίκη στην διάρκεια των εκπτώσεων

O Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 να είναι 11:00 έως 18:00. (Υπενθυμίζεται ότι το πλαίσιο ωραρίου για την ανωτέρω Κυριακή καθορίζεται από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00).

Γυναίκα στα κόκκινα μπροστά από επιγραφή που αναγράφει «SALE» ... promo για τις Ανοιξιάτικες εκπτώσεις του 2020

Εκπτώσεις εμπορικών καταστημάτων 2020

Σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Όταν η έκπτωση είναι πάνω από 60% θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.

Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ypologismos.gr ● 300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - Calculators
Πότε ξεκινούν οι θερινές - καλοκαιρινές #εκπτώσεις #2021 στα εμπορικά #καταστήματα #sales