Αρχική » How to & DIY » Μαγειρική, μπάρμπεκιου BBQ, ψησταριά » Πώς να κάνετε την σχάρα αντικολλητική με ένα κρεμμύδι (Video)
Πέρασμα της σχάρας σε μια ψησταριά με ένα κρεμμύδι - Πώς να κάνετε την σχάρα αντικολλητική | Howto DIY

Πώς να κάνετε την σχάρα αντικολλητική με ένα κρεμμύδι (Video)

Πώς να κάνετε την σχάρα αντικολλητική με ένα κρεμμύδι. Video με το κόλπο για να μην κολλάνε, κρέας, κοτόπουλο, μπιφτέκια κτλ στη σχάρα ή στο φούρνο ψησίματος.

Πώς να κάνετε την σχάρα αντικολλητική με ένα κρεμμύδι – Video

Δεν πρόκειται μόνο για ένα προληπτικό τέχνασμα καθαρισμού, αλλά για ένα έξυπνο, απλό και χρήσιμο κόλπο να μην κολλάει το κρέας, το κοτόπουλο, τα μπιφτέκια, τα λουκάνικα κ.λ.π στη σχάρα ψησίματος χρησιμοποιώντας απλά ένα κρεμμύδι.

Easy Natural Way to Make Your Grill Grate Non – Stick

Για μετατρέψετε τη σχάρα στο μπάρμπεκιου (BBQ) ή στο φούρνο σας σε αντικολλητική και να αποφύγετε τις ώρες τριψίματος για να αφαιρέσετε το κολλημένο κρέας.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κόψετε ένα κρεμμύδι στη μέση και να τρίψτε την κομμένη πλευρά στη θερμαινόμενη σχάρα.

To κρεμμύδι – κρόμμυον ή Άλλιον το κοινό (Allium cepa)

Το κρεμμύδι χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και εξακολουθεί να είναι ακόμη και σήμερα τόσο δημοφιλές, όσο ήταν και παλιότερα. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το λάτρευαν για τη σφαιρική μορφή του που συμβολίζει την αιώνια ζωή.

Ανήκει στην οικογένεια των κρίνων και είναι στενός συγγενής του σκόρδου. Κάποιοι το αποκαλούν συχνά ως «βασιλιά των λαχανικών», λόγω της πικάντικης γεύσης του.

Το κρεμμύδι είναι ένα λαχανικό που καλλιεργείται σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου και καταναλώνεται σε όλη την υδρόγειο.

To κρεμμύδι είναι φυτό, γνωστό και με τα ονόματα κρόμμυον ή Άλλιον το κοινό. Το κρεμμύδι είναι λαχανικό με επιστημονική ονομασία Άλλιο το κρόμμυο (Allium cepa) και πιθανή προέλευση από τη νοτιοανατολική Ασία.

Τα φύλλα αλλά και ο βολβός του τρώγονται, έχοντας χαρακτηριστική καυτερή γεύση και άρωμα, που μετριάζεται αν το κρεμμύδι μαγειρευτεί.

Είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια, καθώς θεωρούνταν -όχι άδικα- δυναμωτικό αλλά και με ιαματικές ιδιότητες, ενώ η εύκολη καλλιέργειά του και η μεγάλη διάρκεια ζωής σε αποθήκευση βοήθησαν στη διάδοσή του.

Χρησιμοποιείται ωμό αλλά και ως γευστική προσθήκη σε πάρα πολλά πιάτα της ελληνικής αλλά και διεθνούς κουζίνας.

Video πώς να κάνετε την #σχάρα σας αντικολλητική με ένα #κρεμμύδι #Grill #barbecue