Αρχική » Γιορτές - Εορτές » Πάσχα 2024 - Easter » Πασχαλινό Καλαθάκι. Πως να το φτιάξετε – Κατασκευή (Video How to)

Πασχαλινό Καλαθάκι. Πως να το φτιάξετε – Κατασκευή (Video How to)

Πασχαλινό Καλαθάκι – Πώς να το φτιάξετε. Ιδέες (χειροτεχνίες) για την διακόσμηση του σπιτιού σας αλλά και για δώρο σε φίλους και παιδιά (νηπιαγωγείο – βαφτιστήρι).

Πασχαλινό Καλαθάκι. Πως να το φτιάξετε – Κατασκευή (Video How to)

Υπάρχουν τόσες πολλές εντυπωσιακές πασχαλινές κατασκευές για να κάνετε μόνοι σας εύκολα και γρήγορα. Δείτε πώς να φτιάξετε καλαθάκι για τα πασχαλινά αυγά.

Φτιάξτε απλά και διασκεδαστικά όμορφα καλαθάκια που μπορείτε να βάλετε μέσα ότι θέλετε με απλά υλικά όπως χαρτόνι, ψαλίδι, κόλλα για χειροτεχνία κ.α

Πως να φτιάξετε εύκολα ένα καλαθάκι για τα αυγά του Πάσχα

Δείτε πως θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα ένα Πασχαλινό Καλαθάκι. Ιδέες για την διακόσμηση του σπιτιού σας, για δώρο σε φίλους και παιδιά (νηπιαγωγείο – βαφτιστήρι).

Όταν το Πάσχα πλησιάζει μας πιάνει μια ακαταμάχητη όρεξη για κατασκευές! Χρώματα έντονα, υλικά κάθε λογής, ιδέες ατελείωτες και φαντασία παιδική.

Πασχαλινό Καλαθάκι. Πώς να το φτιάξετε - Κατασκευή

Πάσχα

Πάσχα ονομάζεται η μεγάλη γιορτή του ιουδαϊσμού και του Χριστιανισμού. Στο Ιουδαϊσμό καθιερώθηκε ως ανάμνηση της Εξόδου, που ελευθέρωσε τους Εβραίους από την αιγυπτιακή δουλεία. Μεταγενέστερα υιοθετήθηκε ως εορτασμός από τους Χριστιανούς αναφορικά με τον θυσιαστικό θάνατο και την ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Το γεγονός της απελευθέρωσης αυτής συνέβη με μια σειρά θεϊκών προνοιακών παρεμβάσεων, από τις οποίες η σημαντικότερη εκδηλώνεται τη νύχτα κατά την οποία θα εξολοθρεύονταν τα πρωτότοκα των ανθρώπων και των ζώων των Αιγυπτίων, ενώ τα σπίτια των Εβραίων θα προστατεύονταν αφού οι πόρτες τους είχαν σημαδευτεί με το αίμα του αρνιού που είχαν θυσιάσει.

Πάσχα – Λαογραφία

Τα λαϊκά έθιμα κατά το σύγχρονο εορτασμό της Ανάστασης στην Ελλάδα, περιλαμβάνουν δείπνο με κύριο φαγητό τη μαγειρίτσα, το βράδυ της Ανάστασης, το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών στο σπίτι ή έξω από την Εκκλησία, το «φιλί της αγάπης» την ώρα της Ανάστασης, το σούβλισμα του αρνιού κατά την Κυριακή του Πάσχα και άλλες εκδηλώσεις.

Πασχαλινό #Καλαθάκι. Ιδέες (#βίντεο με οδηγίες) για την διακόσμηση του σπιτιού σας το #Πάσχα