Αρχική » Γιορτές - Εορτές » Πάσχα 2024 - Easter » Πασχαλινές Ταινίες - Ταινίες Πάσχα » Ο Βασιλεύς των Βασιλέων – The King of Kings (1903). Πασχαλινή ταινία
Πασχαλινή ταινία ● Ο Βασιλεύς των Βασιλέων - The King of Kings (1903)

Ο Βασιλεύς των Βασιλέων – The King of Kings (1903). Πασχαλινή ταινία

Η πρώτη πραγματικά διάσημη ταινία για τον Ιησού ήταν «Ο Βασιλεύς των βασιλέων» του Σεσίλ Ντε Μιλ – The King of Kings (1903). Θρησκευτική ταινία για το Πάσχα.

Ο Βασιλεύς των Βασιλέων – The King of Kings (1903). Πασχαλινή ταινία

Η πρώτη πραγματικά διάσημη ταινία για τον Ιησού ήταν «Ο Βασιλεύς των βασιλέων» του Σεσίλ Ντε Μιλ. Στον ρόλο ο Η. Β. Γουόρνερ, ο οποίος το 1927 είδε, χάρη στην ταινία, την καριέρα του να απογειώνεται. Λίγα χρόνια μετά, το 1937, προτάθηκε και για Όσκαρ.

Κάνοντας όμως το μεγάλο απολογισμό το 1956, όταν σταμάτησε να κάνει σινεμά, δήλωσε ότι ο Χριστός έβλαψε την καριέρα του.

Το έτος 63 π.Χ. αποτέλεσε την αρχή μιας εποχής φόβου και αβεβαιότητας για τους Εβραίους καθώς πρόκειται για τη χρονιά όπου οι Ρωμαίοι κατέκτησαν την Ιουδαία.

Ο ρωμαϊκός ζυγός, υπό το καθεστώς της βασιλείας του Ηρώδη, είναι αβάσταχτος όμως οι Εβραίοι δεν παύουν να διατηρούν το θάρρος τους και την πίστη στη ζωή τρέφοντας την ελπίδα πως κάποια στιγμή θα εμφανιστεί ο Μεσσίας, ο γιος του Θεού, για να τους απελευθερώσει.

Εκείνη την εποχή, ο Ιησούς γεννιέται στη Βηθλεέμ και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ακράδαντα πως αυτός είναι ο μελλοντικός βασιλιάς των Εβραίων.

Η διδασκαλία του για την έλευση της Βασιλείας των Ουρανών αλλά και τα θαύματά του δεν αργούν να τραβήξουν την προσοχή των Αρχών, που ανησυχούν για το ενδεχόμενο εξέγερσης ενάντια στους Ρωμαίους κατακτητές.

Ο Ιησούς συλλαμβάνεται από τους Ρωμαίους, για να οδηγηθεί ενώπιον του Πόντιου Πιλάτου και να καταδικαστεί σε σταύρωση στο λόφο του Γολγοθά.

Ο Βασιλεύς των Βασιλέων - The King of Kings (1903). Πασχαλινή ταινία
The King of Kings (1903)
  • Διάρκεια λεπτά : 112′
  • 1η προβολή : Έτος : 1927
  • Σενάριο : Jeanie Macpherson (story)
  • Σκηνοθεσία : Cecil B. DeMille
  • Παίζουν οι ηθοποιοί : H.B. Warner Jesus – the Christ, Dorothy Cumming Mary – the Mother, Ernest Torrence Peter, Joseph Schildkraut Judas Iscariot

Τρέιλερ της ταινίας «Ο Βασιλεύς των βασιλέων» του Σεσίλ Ντε Μιλ

Η ζωή και τα πάθη του Χριστού κινηματογραφημένα αυτή σε χρώμα και σινεμασκοπική οθόνη, προσφέρουν από οπτικής τουλάχιστον πλευράς μερικές ενδιαφέρουσες σκηνές.

Video – Trailer The King of Kings (1927) | American silent epic film

Jesus Christ faces religious and political oppression during his ministry and in the days before his death and resurrection.

The King of Kings is a 1927 American silent epic film produced and directed by Cecil B. DeMille. It depicts the last weeks of Jesus before his crucifixion and stars H. B. Warner in the lead role.

Featuring the opening and resurrection scenes in two-color Technicolor, the film is the second in DeMille’s biblical trilogy, preceded by The Ten Commandments (1923) and followed by The Sign of the Cross (1932).

Ο Βασιλεύς των #Βασιλέων. Θρησκευτική #ταινία εποχής για το #Πάσχα #trailer