Αρχική » Γιορτές - Εορτές » Πάσχα 2020 - Easter » Πασχαλινές Ταινίες - Ταινίες Πάσχα » Η Μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου – The Greatest Story Ever Told (1965)

Η Μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου – The Greatest Story Ever Told (1965)

Ο Max von Sydow θα προσπαθήσει μία διαφορετική προσέγγιση. Η Μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου – The Greatest Story Ever Told (1965). Ταινίες Πάσχα.

Η Μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου – The Greatest Story Ever Told (1965)

Η Μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου - The Greatest Story Ever Told (1965). Ταινίες Πάσχα (Imbd 6.5)
  • Διάρκεια λεπτά : 141′
  • 1η προβολή : Fri Apr 9 1965 – Έτος : 1965
  • Σενάριο : Fulton Oursler (book), Henry Denker (source writings)
  • Σκηνοθεσία : George Stevens
  • Παίζουν οι ηθοποιοί : Max von Sydow Jesus, Dorothy McGuire The Virgin Mary, Charlton Heston John the Baptist, Michael Anderson Jr. James the Younger

Περιγραφή (αγγλικά) :

An all-star, large scale epic film that chronicles the life and ministry of Jesus Christ.

Περιγραφή (Ελληνικά) :

Το 1965, την σκυτάλη θα πάρει , ένας άλλος σκηνοθέτης του Hollywood, ο George Stevens, με την περίφημη «Μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου»  (The Greatest Story Ever Told).

Εδώ, ο Max von Sydow θα προσπαθήσει μία διαφορετική προσέγγιση στον ρόλο του Θεανθρώπου,  το κοινό όμως, που ήδη παρουσιάζει συμπτώματα κόπωσης από τις ταινίες του είδους, θα δυσκολευτεί να το αντιληφθεί.

Official Trailer ταινίας. The Greatest Story Ever Told (1965)


Μαξ φον Σίντοφ – Max von Sydow

Ο Μαξ φον Σίντοφ ή Μαξ φον Σίντοου (Max von Sydow, 10 Απριλίου 1929) είναι Σουηδός ηθοποιός.

Έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες, τόσο στη Σουηδία, όσο και στο εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, ο Ντέιβιντ Λιντς, ο Ρίντλεϊ Σκοτ, ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Για την ερμηνεία του στην ταινία Πελέ ο κατακτητής κέρδισε το Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου καλύτερου ηθοποιού και έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Επίσης, προτάθηκε για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά και δύο φορές για Χρυσή Σφαίρα για τις ταινίες Ο Εξορκιστής και Hawaii.

Στην τηλεόραση, έχει εμφανιστεί στη σειρά Game of Thrones στον ρόλο του Three-Eyed Raven, ενώ έχει δώσει τη φωνή του και σε ένα επεισόδιο των The Simpsons.

Η Μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου - The Greatest Story Ever Told (1965) #Ταινίες #Πάσχα