Αρχική » Γιορτές - Εορτές » Πάσχα 2024 - Easter » Πασχαλινές κατασκευές DIY. Πασχαλινά αυγά με ζάχαρη, νερό & μπαλόνια

Πασχαλινές κατασκευές DIY. Πασχαλινά αυγά με ζάχαρη, νερό & μπαλόνια

Πασχαλινές κατασκευές. Φτιάξτε πασχαλινά αυγά με νερό, ζάχαρη, κλωστές και ένα μπαλόνι. Πασχαλινές χειροποίητες κατασκευές. Easter crafts – Video how to (eng).

Πασχαλινά αυγά – Πασχαλινές χειροποίητες κατασκευές

Πασχαλινά αυγά με ζάχαρη, νερό και μπαλόνια

Πασχαλινές κατασκευές. Πασχαλινά αυγά με ζάχαρη, νερό και μπαλόνια

Πασχαλινές κατασκευές. Αναμίξτε 3 φλυτζάνια ζάχαρη με 1 φλυτζάνι νερό, ώστε να προκύψει ένα σχετικό πηχτό μείγμα «σιροπιού» που θα χρησιμοποιήσετε ως κόλλα.

στη συνέχεια τυλίξτε τον σπάγγο οριζόντια, διαγώνια και κάθετα ώστε να καλύψετε το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας του μπαλονιού. Φροντίστε να είναι σε όλα τα σημεία όσο γίνεται πιο τεντωμένος.

Τοποθετήστε το μπαλόνι μέσα σε ένα σκεύος και πάνω σε οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί στηριχτεί όρθιο ή κρεμάστε το κάπου και τοποθετήστε κάτω ένα ταψί, δοχείο κλπ.

Ρίξτε το μείγμα της ζάχαρης πάνω στο μπαλόνι και απλώστε το ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια ή βουτήξτε κάθε πλευρά του μπαλονιού μέσα στο μείγμα.

Πασχαλινές κατασκευές. Χρωματιστά πασχαλινά αυγά και διακόσμηση

Αφήστε τουλάχιστον 24 ώρες να στερεοποιηθεί εντελώς και στη συνέχεια μπορείτε να κόψετε την κατασκευή σε όποιο σημείο θέλετε.

Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και μια ποσότητα από χρώμα ζαχαροπλαστικής που θα δώσει μια ελαφριά ανάλογη απόχρωση στον σπάγγο ή φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρωματιστό σπάγγο ή χοντρή κλωστή.

Πασχαλινές κατασκευές. Διακοσμήσετε περαιτέρω με στοιχεία από ύφασμα, χαρτί κλπ αλλά και χρώμα, δημιουργώντας τα δικά σας πραγματικά πολύ όμορφα.

Πάσχα και Λαογραφία

Πάσχα ονομάζεται η μεγάλη γιορτή του ιουδαϊσμού και του Χριστιανισμού. Στο Ιουδαϊσμό καθιερώθηκε ως ανάμνηση της Εξόδου, που ελευθέρωσε τους Εβραίους από την αιγυπτιακή δουλεία.

Τα λαϊκά έθιμα κατά το σύγχρονο εορτασμό της Ανάστασης στην Ελλάδα, περιλαμβάνουν δείπνο με κύριο φαγητό τη μαγειρίτσα, το βράδυ της Ανάστασης, το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών στο σπίτι ή έξω από την Εκκλησία.

Επίσης το «φιλί της αγάπης» την ώρα της Ανάστασης, το σούβλισμα του αρνιού κατά την Κυριακή του Πάσχα και άλλες εκδηλώσεις.

Πασχαλινές κατασκευές. Πασχαλινό #αυγό με νερό, ζάχαρη, κλωστές και ένα #μπαλόνι #Πάσχα #DIY