Αρχική » How to & DIY » Εργαλεία & Εξαρτήματα » Αλυσοπρίονο. Οδηγίες για ασφαλή χρήση του (Video How To)

Αλυσοπρίονο. Οδηγίες για ασφαλή χρήση του (Video How To)

Αλυσοπρίονο. Δείτε στο βίντεο πως να εργαστείτε με ένα αλυσοπρίονο (το βίντεο είναι ενδεικτικό). Χρήσιμες οδηγίες για ασφαλή χρήση και τον εξοπλισμό που απαιτείται. Δείτε 15 βήματα ασφαλούς χρήσης (αλυσίδα, φρένο αλυσίδας, θήκη της λάμας, τσοκ, ρελαντί κτλ).

Αλυσοπρίονο. Οδηγίες για ασφαλή χρήση του (Video How To)

Το αλυσοπρίονο επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο εφόσον είναι σε ασφαλή κατάσταση λειτουργίας. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε με το πριόνι σας. Συμβουλευθείτε, επίσης, σε κάθε ένα από τα παρακάτω βήματα και τις οδηγίες ασφαλείας του μηχανήματος σας.

Αλυσοπρίονο. Δείτε 15 βήματα ασφαλούς χρήσης

Βήμα 1 από 15
Πριν ξεκινήσετε αλυσοπρίονο σας, παρακαλούμε μπλοκάρετε το φρένο αλυσίδας. Πατήστε το φρένο αλυσίδας προς τα εμπρός.

Βήμα 2 από 15
Αφαιρέστε πριν ξεκινήσετε τη θήκη ασφαλείας της λάμας.

Βήμα 3 από 15
Πιέστε τη βαλβίδα. Έτσι, ο κινητήρας θα πάρει τις πρώτες στροφές του και θα διευκολυνθεί η έναρξη του αλυσοπρίονου σας.

Βήμα 4 από 15
Πατήστε αρκετές φορές την αντλία καυσίμου. Η διαδικασία εκκίνησης διευκολύνεται από τη μείωση των τραβηγμάτων του σχοινιού.

Βήμα 5 από 15
Πατήστε το γκάζι και φέρτε το μοχλό πολλαπλών λειτουργιών στη θέση «τσοκ».

Βήμα 6 από 15
Πριν ξεκινήσετε τοποθετείστε το πριόνι επίπεδη επιφάνεια. Το εξάρτημα κοπής δεν πρέπει να έχει καμία επαφή με το έδαφος ή άλλα αντικείμενα, γιατί μπορεί να περιστραφεί κατά την εκκίνηση και να σας θέσει σε κίνδυνο χωρίς λόγο.

Βήμα 7 από 15
Κρατάτε το αλυσοπρίονο πάντοτε με τα δύο χέρια: Το δεξί σας χέρι στην πίσω χειρολαβή, ακόμα κι αν είστε αριστερόχειρας. Για σταθερή καθοδήγηση του μηχανήματος, πιάστε τη σωληνωτή λαβή και τη χειρολαβή γερά με τους αντίχειρες.

Βήμα 8 από 15
Τραβήξτε αργά με το δεξί χέρι σας το σχοινί της μίζας μέχρι να νιώσετε αντίσταση. Τραβήξτε το σχοινί της μίζας σταθερά αρκετές φορές έως ότου ο κινητήρας ξεκινήσει (Αν είναι δυνατόν, τραβήξτε ευθεία προς τα πάνω, χωρίς το σχοινί να τρίβεται στη σιδερένια οπή του καπακιού της μίζας).

Βήμα 9 από 15
Ο κινητήρας θα εκκινήσει μόνο για μια στιγμή, αλλά αμέσως θα σβήσει. Τώρα σηκώστε τον πολλαπλό μοχλό λειτουργιών μία θέση πάνω (θέση μισό γκάζι, χωρίς τσοκ).

Βήμα 10 από 15
Τραβήξτε το σχοινί εκκίνησης και πάλι, έως ότου ο κινητήρας ξεκινήσει.

Βήμα 11 από τις 15
Μετά την εκκίνηση του κινητήρα πατήστε αμέσως το γκάζι . Τώρα, ο πολλαπλός μοχλός μετακινείται μόνος του στην κανονική του θέση (ρελαντί).

Βήμα 12 από 15
Σηκώστε το αλυσοπρίονο αργά από το έδαφος, χωρίς να πατήσετε το γκάζι.

Βήμα 13 από 15
Λύστε το φρένο με το τράβηγμα του μοχλού του φρένου.

Βήμα 14 από 15
Πριν ξεκινήσετε, ελέγξτε τη λίπανση της αλυσίδας. Δοκιμάστε σε ένα καθαρό μέρος (π.χ. κούτσουρο δέντρου ή χαρτί στο πάτωμα) και πατώντας τέρμα γκάζι και στρέφοντας τη μύτη της λάμας προς τα κάτω, ελέγξτε αν εμφανίζεται το λιπαντικό αλυσίδας στο μέρος αυτό. Αν ναι μπορείτε να αρχίσετε να εργάζεστε.

Βήμα 15 από 15
Τώρα το πριόνι είναι έτοιμο προς χρήση. Ελέξτε την ασφαλή κατάσταση του αλυσοπριόνου

#Αλυσοπρίονο. #Video με χρήσιμες #οδηγίες για ασφαλή χρήση του #Husqvarna