Αρχική » Οικιακές Ηλεκτρικές Συσκευές » Κλιματισμός - Κλιματιστικά » Ιονιστής κλιματιστικών. Γιατί να επιλέξω κλιματιστικό με ιονιστή
Κλιματιστικό τοίχου με ιονιστή σε λειτουργία, τοποθετημένο σε φωτεινό δωμάτιο - καθιστικό οικίας με έπιπλα και λουλούδια

Ιονιστής κλιματιστικών. Γιατί να επιλέξω κλιματιστικό με ιονιστή

Ιονιστής κλιματιστικών. Τι είναι, γιατί να επιλέξω κλιματιστικό με ιονιστή (Cold Plasma). Φίλτρα άνθρακα, ιονιστών air condition για καθαρισμό του αέρα.

Ιονιστής A/C. Τι είναι και γιατί να επιλέξω κλιματιστικό με ιονιστή

Κάθε κλιματιστικό είναι εφοδιασμένο με φίλτρα που καθαρίζουν τον κλιματιζόμενο αέρα από σκόνες, οσμές, μικροοργανισμούς κλπ.

Οι σύγχρονες απαιτήσεις άνεσης και υγιεινής κάνουν κάποιους κατασκευαστές να εφοδιάζουν τα κλιματιστικά και με ιονιστή.

Ιονιστής είναι το μηχάνημα/εξάρτημα που ιονίζει τον αέρα και με ένα φίλτρο άνθρακα συγκρατεί τον καπνό και τις δυσάρεστες οσμές.

Τι είναι ο ιονιστής στα κλιματιστικά (air condition)

Ο ιονιστής είναι ένα πρόσθετο φίλτρο προηγμένης ηλεκτρονικής τεχνολογίας (cold plasma) που απελευθερώνει θετικά και αρνητικά ιόντα στον αέρα.

Έχει ως αποτέλεσμα ο αέρας που φτάνει στον κλιματιζόμενο χώρο να είναι απαλλαγμένος από κάθε είδους ξένα σωματίδια (σκόνες, γύρη και άλλα αλλεργιογόνα στοιχεία που υπάρχουν στον αέρα).

Δεν απαιτείται η μόνιμη ενεργοποίηση του ιονιστή, μπορείτε να τον ενεργοποιείτε περίπου μία ώρα στο σύνολο της κάθε ημέρας που χρησιμοποιείται το κλιματιστικό σας. Τελικό αποτέλεσμα ένα περιβάλλον χωρίς οσμές, υγιεινό, ασφαλές ήρεμο και ευχάριστο.

Γιατί να επιλέξω κλιματιστικό με ιονιστή;

Ο ιονιστής συμβάλλει σε ένα πιο υγιεινό περιβάλλον στο σπίτι – οικία ή τον επαγγελματικό χώρο που θα εγκατασταθεί από ειδικευμένους ψυκτικούς.

Στο βαθμό που επιτρέπουν βέβαια τα οικονομικά μας είναι καλό να επιλέγουμε κλιματιστικό με ιονιστή. Air Condition με ιονιστή  όμως  συνίσταται ή και επιβάλλεται ιδιαίτερα στις παρακάτω περιπτώσεις :

  • Σε χώρους καπνιζόντων. Σπίτι ή επαγγελματικό χώρο που καπνίζουν
  • Σε χώρους που ζουν άνθρωποι που υποφέρουν από αλλεργίες (όπως αλλεργική ρινίτιδα).
  • Σε σπίτια – χώρους που ζουν ηλικιωµένοι ή άνθρωποι με αναπνευστικές δυσκολίες
  • Σε σπίτια – χώρους που ζουν µωρά – βρέφη

Ιονιστές air condition τύποι – λειτουργίες

Στην αγορά ηλεκτρικών συσκευών θα βρείτε, διαβάσετε και θα σας προτείνουν κλιματιστικά με πολλούς τύπους / ονομασίες κλιματιστικών με ιονιστές.

Είναι σύνηθες το φαινόμενο κάθε εταιρεία air condition να δίνει μία marketing ονομασία στον ιονιστή / λειτουργία που υποστηρίζει.

Μην μείνετε στην ονομασία καθ αυτή αλλά στην λειτουργία – τι προσφέρει ο ιονιστής του κάθε κλιματιστικού. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά θα βρείτε – διαβάσετε για ιονιστές κλιματιστικών (air – condition) όπως :

Ιονιστές αέρα

Οι ιονιστές αέρα, παράγουν αρνητικά φορτισμένα ιόντα απολυμαίνοντας και αποστειρώνοντας τον αέρα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον υγιεινό, ασφαλές και ήρεμο.

Ιονιστές Cold Plasma

Η τεχνολογία Cold Plasma είναι μια από τις πιο προηγμένες στον τομέα καθαρισμού αέρα στον κόσμο. Oι ιονιστές Cold Plasma απελευθερώνουν θετικά και αρνητικά φορτισμένα ιόντα στον αέρα.

Έτσι επιτυγχάνεται η αποστείρωση, η απολύμανση και η εξαφάνιση κακοσμίας του εσωτερικού χώρου. Επίσης συγκεντρώνει την οικιακή σκόνη, τη γύρη και άλλα αλλεργιογόνα.

Ταυτόχρονα παράγει αρνητικά φορτισμένα ιόντα ώστε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον υγιεινό, ασφαλές και ήρεμο.

Υπολογισμός BTU κλιματιστικού – air condition που χρειαζόμαστε

Υπολογίστε online πόσα BTU πρέπει να είναι το κλιματιστικό – air condition που θέλετε να τοποθετήσετε σε ένα δωμάτιο, οικία, επαγγελματικό χώρο με τον Υπολογισμός BTU κλιματιστικού online στο Helppost.gr.

Ypologismos.gr ● 300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - Calculators
Τι είναι ο #ιονιστής στο #κλιματιστικό και γιατί να επιλέξω #aircondition με ιονιστή #ζέστη