Αρχική » Υγεία - Health » Αλλεργική ρινίτιδα. Πώς θα αποφύγετε την αλλεργία στην γύρη
Γυναίκα που υποφέρει από αλλεργική ρινίτιδα φταρνίζεται την άνοιξη σε λιβάδι γεμάτο με ανθισμένα λουλούδια

Αλλεργική ρινίτιδα. Πώς θα αποφύγετε την αλλεργία στην γύρη

Αλλεργική ρινίτιδα. 17 πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση της αλλεργίας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Αποφύγετε τα δυσάρεστα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας από την γύρη της ατμόσφαιρας (κυρίως την Άνοιξη). Χρήσιμες συμβουλές και προτάσεις προστασίας.

Αλλεργική ρινίτιδα. 17 πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση της

Αλλεργική ρινίτιδα. Αν και δεν υπάρχει τρόπος για να προφυλαχθείτε απόλυτα από τη γύρη που μεταφέρεται με τον αέρα αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά.

Προτάσεις για να μειώσετε την έκθεσή σας και να αποφύγετε τα δυσάρεστα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας:

1

Προσπαθήστε να μην είστε σε εξωτερικούς χώρους κατά τις περιόδους που η γύρη στην ατμόσφαιρα είναι αυξημένη. Αυτό συμβαίνει κυρίως κατά τη διάρκεια της Άνοιξης και τις πρωινές ώρες της ημέρας (μεταξύ 05:00 και 10:00 π.μ.).

2

Αν θέλετε να ανανεώσετε τον αέρα στο σπίτι σας κάντε το λίγο αργότερα όταν και η συγκέντρωση των γύρεων στην ατμόσφαιρα είναι χαμηλότερη.

3

Όταν μένετε στο σπίτι καλό είναι να έχετε τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά.

4

Κατά τις εξόδους σας με το αυτοκίνητο να κλείνετε τα παράθυρα και να χρησιμοποιείτε τον κλιματισμό στην λειτουργία της ανακύκλωσης του αέρα της καμπίνας.

5

Όταν επιστρέψετε μπορείτε να κάνετε ένα μπάνιο για να απομακρύνετε τη γύρη από τα μαλλιά και το σώμα σας, και αλλάξτε τα ρούχα που φορούσατε. Αν δεν τα βάλετε αμέσως στο πλυντήριο, τοποθετήστε τα μέχρι να τα πλύνετε μέσα σε μια πλαστική σακούλα.

6

Εάν δεν μπορείτε να κάνετε μπάνιο, μπορείτε αφού πλύνετε με άφθονο νερό τα χέρια σας, για να απομακρυνθούν οι γύρεις, να ξεπλύνετε στη συνέχεια το πρόσωπο και τα μάτια σας.

7

Κάνετε συχνά ρινικές πλύσεις με διάλυμα φυσιολογικού ορού για να απομακρύνετε τα σωματίδια της γύρης που έχετε εισπνεύσει από την μύτη και να μειώσετε έτσι το αλλεργικό φορτίο.

8

Αποφύγετε όσο μπορείτε τις κηπουρικές και τις αγροτικές εργασίες.

Αλλεργίες. Πως θα αποφύγετε τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας;

Πως θα αποφύγετε τις αλλεργίες, και τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας;
9

Όταν κάνετε κηπουρικές και αγροτικές εργασίες, φορέστε οπωσδήποτε γάντια και μάσκες που κλείνουν το στόμα και την μύτη.

10

Αν έχετε κλιματιστικά (air conditions) καθαρίστε τα τώρα (κυρίως τα φίλτρα του κλιματιστικού) και μετά μια φορά κάθε μήνα μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού.

11

Προσπαθήστε να διατηρήσετε την υγρασία του σπιτιού σας μεταξύ 30-50% καθώς έτσι εμποδίζετε την ανάπτυξη των ακάρεων της οικιακής σκόνης.

12

Προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση ανεμιστήρων με ανοιχτά τα  παράθυρα, γιατί δημιουργείται ρεύμα αέρος από τον εξωτερικό στον εσωτερικό χώρο μεταφέροντας έτσι «εντός» και την γύρη.

13

Κατά την διάρκεια της Άνοιξης αποφύγετε το άπλωμα και το στέγνωμα των ρούχων σε εξωτερικούς χώρους καθώς συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες από την γύρη που «κυκλοφορεί».

14

Οι γύρεις γενικά εμφανίζουν μεγαλύτερη συγκέντρωση όταν υπάρχει ξηρότητα στην ατμόσφαιρα και θερμά ρεύματα αέρος, οπότε καλό είναι να έχετε λάβει από πριν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και να αποφεύγετε τους ανοιχτούς χώρους στην διάρκεια αυτών των περιόδων.

15

Όταν είστε σε εξωτερικούς χώρους, φορέστε γυαλιά ηλίου, έτσι ώστε να μην εισέρχεται η γύρη στα μάτια σας. Αποφύγετε εάν μπορείτε την χρήση φακών επαφής, καθώς είναι δυνατόν να εγκλωβίσουν την γύρη στα μάτια σας.

16

Αν οδηγείτε δίκυκλο (μηχανή), μην ξεχνάτε να φοράτε το κράνος με το προστατευτικό γυαλί κατεβασμένο για να προστατεύεστε από την γύρη.

17

Αν έχετε κατοικίδιο καλό είναι μετά από μια βόλτα στην εξοχή ή παραμονή σε εξωτερικούς χώρους να το πλένετε για να απομακρύνεται η γύρη από το τρίχωμά του και να μην εισέρχεται έτσι μέσα στο σπίτι σας.

Αν δεν μπορείτε να το κάνετε κάθε ημέρα χρησιμοποιείστε τουλάχιστον ένα βρεγμένο πανί με μικρο-ίνες για να το σκουπίζετε και να μειώνετε έτσι την ποσότητα της γύρης.

Αλέξιος Βαρδουνιώτης | Πηγή: Iator.gr

Αλλεργική #ρινίτιδα. 17 πρακτικές #συμβουλές για την αντιμετώπιση της #αλλεργίας την #Άνοιξη