Αρχική » Οικιακές Ηλεκτρικές Συσκευές » Κλιματισμός - Κλιματιστικά » Φίλτρα κλιματιστικών. Πόσα υπάρχουν – Ποια η λειτουργία τους
Ανθρώπινο χέρι τοποθετεί φίλτρο (ενεργού άνθρακα, silver ion, πολλαπλής δράσης, nanofilter, βιολογικό) σε κλιματιστικό τοίχου

Φίλτρα κλιματιστικών. Πόσα υπάρχουν – Ποια η λειτουργία τους

Κλιματιστικό. Ποια υπάρχουν και πως λειτουργούν τα φίλτρα και οι εσωτερικοί ιονιστές. Οι διάφοροι τύποι φίλτρων όπως, πολλαπλής δράσης, βιολογικά, 3πλής επίδρασης, Nano Filter κ.α.

Φίλτρα κλιματιστικών. Ποια είναι και πως λειτουργούν

Στα κλιματιστικά υπάρχουν φίλτρα, τα οποία αφαιρούν από τον αέρα που κυκλοφορεί στο δωμάτιο, τις τρίχες του κατοικίδιου που μπορεί να υπάρχει στο σπίτι, μεγάλα σωματίδια σκόνης, βακτηρίδια και άλλα στοιχεία.

Στόχος τους είναι να προστατέψουν όλους τους διαμένοντες ενός σπιτιού και κυρίως τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (κυρίως τα μικρά παιδιά και όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα).

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή αγοράς ενός κλιματιστικού παίζει εκτός από την ισχύ και την ενεργειακή κλάση, η ποιότητα των φίλτρων καθαρισμού του αέρα που είναι εξοπλισμένη μία μονάδα.

Η εισπνοή σκόνης, βακτηριδίων, ιών και άλλων μικροσωματιδίων μπορούν να βλάψουν την υγεία τη δική σας και των οικείων σας.

Για αυτό τον λόγο πρέπει να προτιμάτε κλιματιστικά με ισχυρά φίλτρα, καθώς η ατμόσφαιρα περιέχει δισεκατομμύρια μικροοργανισμούς βλαβερούς για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Πέραν της τακτικής συντήρησης προτείνεται και συχνός καθαρισμός των φίλτρων και των πτερυγίων του κλιματιστικού από σκόνες.

Το κλιματιστικό δεν πρέπει να μας δροσίζει μονάχα, αλλά και να μας προφυλάσσει από όσα αναφέρθηκαν. Αυτό προϋποθέτει τακτική και σωστή συντήρηση.

Βρες τον ψυκτικό που χρειάζεσαι για εγκατάσταση κλιματιστικού – καθαρισμός air condition, εύκολα, γρήγορα με την εγγύηση και αξιοπιστία του 11888 giaola στο σχετικό μας άρθρο: Ψυκτικός. Εργασίες για κλιματιστικά, ψυγεία, καθαρισμό φίλτρων.

Τύποι φίλτρων κλιματιστικού | Ion, Nano filter, ενεργού άνθρακα κ.ά

Η τεχνολογία καθαρισμού του κλιματιζόμενου αέρα βελτιώνεται συνεχώς και στην πλειονότητά τους τα μοντέρνα κλιματιστικά είναι εξοπλισμένα με φίλτρα καθαρισμού αέρα.

Τα προηγμένα φίλτρα καθαρισμού διαθέτουν:

Προ-φίλτρα

Προ-φίλτρα που αιχμαλωτίζουν τα μεγάλα αιωρούμενα σωματίδια, όπως σκόνη και τρίχες κατοικίδιων ζώων.

Φίλτρα Negative Ion

Φίλτρα Negative Ion που απελευθερώνουν αρνητικά φορτισμένα ιόντα στον αέρα χαρίζοντας υγιεινό περιβάλλον και ευεξία.

Φίλτρο ενεργού άνθρακα

Το φίλτρο ενεργού άντθρακα, απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές που μπορεί να προκληθούν στην ατμόσφαιρα από τον καπνό των τσιγάρων, τα κατοικίδια ζώα ή άλλους ρύπους κατά των βλαβερών βακτηριδίων, ιών και μικροβίων του αέρα.

Silver Ion

Φίλτρο με σωματίδια αργύρου το οποίο καταπολεμά πολύ αποτελεσματικά τα βακτήρια και περιορίζει την δράση τους, προστατεύοντας από τοξίνες του αέρα που προκαλούν αδιαθεσία, πονοκεφάλους, καταρροή.

Πολλαπλής δράσης

Με την μοναδική τεχνολογία φιλτραρίσματος που διαθέτει, καταπολεμά αποτελεσματικά τα βακτήρια, τη μούχλα, τη γύρη, τον καπνό από τα τσιγάρα.

Nano Filter

Απορροφά δυσάρεστες οσμές από τον αέρα και καταπολεμά βακτήρια και ιούς.

Φίλτρα HEPA & Cold Catalyst

Τα Φίλτρα HEPA & Cold Catalyst, συγκρατούν αιωρούμενα σωματίδια και αλλεργιογόνους παράγοντες ενώ ταυτόχρονα εξουδετερώνουν και τις κακοσμίες.

Βιολογικό

Το βιολογικό φίλτρο, εμποδίζει την εξάπλωση βλαβερών βακτηριδίων καθώς και συλλέγει πολύ αποτελεσματικά την σκόνη.

Φίλτρο Vitamin C

Το φίλτρο Vitamin C, απελευθερώνει Βιταμίνη C στο χώρο, γνωστή για τις ευεργετικές επιδράσεις της στην υγεία και στο δέρμα, ενώ ταυτόχρονα απορροφά και μέρος της παραπανίσιας υγρασίας.

Electrostatic Dedusting

Το φίλτρο Electrostatic Dedusting, παγιδεύει σκόνη, αιθαλομίχλη, μικροσωματίδια, καταπολεμώντας τυχόν αλλεργίες που μπορεί να προσκληθούν από σκόνες ή και τρίχες κατοικίδιων.

Ο ιονιστής

Ο ιονιστής είναι ένα πρόσθετο φίλτρο προηγμένης ηλεκτρονικής τεχνολογίας (cold plasma).

Τι προσφέρουν τα επιπλέον φίλτρα στα κλιματιστικά;

Τι προσφέρουν τα επιπλέον φίλτρα στα κλιματιστικά; Όλες οι κλιματιστικές μονάδες διαθέτουν πλενόμενα φίλτρα καθαρισμού αέρα.

Οι βελτιωμένες σειρές των εταιρειών κλιματισμού, εκτός από το προ φίλτρο καθαρισμού αέρα είναι εξοπλισμένες με δύο λειτουργίες καθαρισμού αέρα Plasma.

Οι λειτουργίες είναι σχεδιασμένες να απομακρύνουν τα σωματίδια σκόνης μεγέθους από μικρό μέχρι νάνο, σε κλίμακα δηλαδή από σκόνη, γύρη, βακτήρια έως άσχημες οσμές κα φορμαλδεΰδη.

Όταν η αντικατάσταση του φίλτρου ή καθαρισμός είναι καθυστερημένα, υπάρχει κίνδυνος τα υπερφορτωμένα φίλτρα να αρχίσουν να απελευθερώνουν βακτήρια, αντί να τα παγιδεύουν.

Επίσης, εκτός από τα φίλτρα και τον ιονιστή σημαντικό είναι μία μονάδα κλιματισμού να διαθέτει προηγμένο σύστημα αυτοκαθαρισμού ώστε να αποβάλλει από το εσωτερικό της μονάδας τις όποιες ακαθαρσίες και τη σκόνη πριν αυτές ξαναπεράσουν στον κλιματιζόμενο αέρα.

Είναι σημαντική η σωστή εγκατάσταση, η τακτική συντήρηση και ανανέωση των φίλτρων των κλιματιστικών, σύμφωνα με τον κατασκευαστή και το ενδεδειγμένο πρόγραμμα συντήρησης.

Η αυξημένη λειτουργία των κλιματιστικών κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες, ενδέχεται να απαιτήσει συχνότερη συντήρηση.

Οι τακτικές εργασίες συντήρησης, καθαρισμού και αντικατάστασης φίλτρων θα πρέπει να εκτελούνται από εξειδικευμένο προσωπικό.

Επίσης θα πρέπει να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, συμπεριλαμβανομένης και της προστασίας του αναπνευστικού συστήματος με μάσκα.

Επιπρόσθετο φιλτράρισμα – Αποσμητική δράση – Εξάλειψη

Σχεδόν κάθε κατασκευαστής έχει αναπτύξει το δικό του σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα, τα οποία όχι μόνο κατακρατούν, αλλά και διασπούν τις βλαβερές ουσίες του αέρα.

Το επιπρόσθετο φιλτράρισμα επιτυγχάνεται σε τρία (3) στάδια.

1
Φιλτράρισμα

Η σκόνη που αιωρείται στον αέρα αναρροφάται από το κλιματιστικό και συγκρατείται στο φίλτρο αέρα.

Το φίλτρο αυτό αποτελείται από ένζυμα, τα οποία διασπούν οργανισμούς, όπως αλλεργιογόνα, απατίτες και οργανικούς – ανόργανους ρύπους.

Όταν ο αέρας περνάει από το φίλτρο, τα αλλεργιογόνα προσκολλιούνται σε αυτό και στη συνέχεια τα ένζυμα τα απενεργοποιούν, διαλύοντας την πρωτεΐνη τους.

2
Αποσμητική δράση

Το τριπλό φίλτρο εξαλείφει το δυσάρεστο συναίσθημα και τους πόνους στα μάτια και το λαιμό.

Το τριπλό φίλτρο, αποτελείται από τρία εξειδικευμένα φίλτρα, για την μείωση των συμπτωμάτων, που σχετίζονται με διάφορες οργανικές ενώσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η φορμαλδεΰδη.

Επιπλέον διαθέτει τη δυνατότητα απομάκρυνσης των δυσάρεστων οσμών, διατηρώντας ένα πιο άνετο περιβάλλον.

3
Εξάλειψη

Τα μικροσκοπικά σωματίδια σκόνης, καίγονται και εξαλείφονται κατά τη συγκράτησή τους από το ηλεκτρικό πεδίο.

Το σύστημα καθαρισμού αέρα plasma, δημιουργήθηκε για την απομάκρυνση των ακάρεων, των μικροσκοπικών κόκκων σκόνης και του τριχώματος των κατοικίδιων, βοηθώντας στην μείωση των συμπτωμάτων των αλλεργιών και του άσθματος.

#Φίλτρα για το #κλιματιστικό και εσωτερικός #ιονιστής. Ποια είναι, πως λειτουργούν #aircondition