Αρχική » Οικιακές Ηλεκτρικές Συσκευές » Κλιματισμός - Κλιματιστικά » Φίλτρα κλιματιστικών. Πόσα υπάρχουν – Ποια η λειτουργία τους
Ανθρώπινο χέρι τοποθετεί φίλτρο (ενεργού άνθρακα, silver ion, πολλαπλής δράσης, nanofilter, βιολογικό) σε κλιματιστικό τοίχου

Φίλτρα κλιματιστικών. Πόσα υπάρχουν – Ποια η λειτουργία τους

Κλιματιστικό. Πως λειτουργούν τα φίλτρα και οι εσωτερικοί ιονιστές. Υπάρχουν διάφορα φίλτρα όπως, πολλαπλής δράσης, βιολογικά, 3πλής δράσης, Nano Filter κ.α.

Φίλτρα κλιματιστικών. Ποια είναι και πως λειτουργούν

Στα κλιματιστικά υπάρχουν φίλτρα, τα οποία αφαιρούν από τον αέρα που κυκλοφορεί στο δωμάτιο, τις τρίχες του κατοικίδιου που μπορεί να υπάρχει στο σπίτι, μεγάλα σωματίδια σκόνης, βακτηρίδια και άλλα στοιχεία.

Στόχος τους είναι να προστατέψουν όλους τους διαμένοντες ενός σπιτιού και κυρίως τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (κυρίως τα μικρά παιδιά και όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα).

Πέραν της τακτικής συντήρησης προτείνεται και συχνός καθαρισμός των φίλτρων και των πτερυγίων του κλιματιστικού από σκόνες.

Φίλτρα κλιματιστικών – τύποι

Τα προ φίλτρα / φίλτρα κλιματισμού είναι η καρδιά κάθε συστήματος φιλτραρίσματος του αέρα, αναπόσπαστο στοιχείο της συνολικής απόδοσης των κλιματιστικών μονάδων, καθώς με την επιλογή των κατάλληλων μέσων μπορεί να βελτιώσει δραματικά την πτώση της πίεσης, της αποδοτικότητας και της ζωής ενός φίλτρου συστήματος (πχ. Απόλυτο φίλτρο) και να προστατέψει το σύστημά μας από εξωτερικούς παράγοντες όπως σκόνη, χώμα και μικροαντικείμενα.

Υπάρχουν διάφορα φίλτρα όπως :

Φίλτρο ενεργού άνθρακα

Απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές που μπορεί να προκληθούν στην ατμόσφαιρα από τον καπνό των τσιγάρων, τα κατοικίδια ζώα ή άλλους ρύπους .κατά των βλαβερών βακτηριδίων, ιών και μικροβίων του αέρα.

Το αντιβακτηριδιακό φίλτρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του η σε συνεργασία με φίλτρο ενεργού άνθρακα η φίλτρο nano silver Ion ως συλλέκτης.

Silver Ion

Φίλτρο με σωματίδια αργύρου το οποίο καταπολεμά πολύ αποτελεσματικά τα βακτήρια και περιορίζει την δράση τους, προστατεύοντας από τοξίνες του αέρα που προκαλούν αδιαθεσία, πονοκεφάλους, καταρροή.

Πολλαπλής δράσης

Με την μοναδική τεχνολογία φιλτραρίσματος που διαθέτει, καταπολεμά αποτελεσματικά τα βακτήρια, τη μούχλα, τη γύρη, τον καπνό από τα τσιγάρα.

Nano Filter

Απορροφά δυσάρεστες οσμές από τον αέρα και καταπολεμά βακτήρια και ιούς.

Τριπλής δράσης

Εξουδετερώνει το 95% των βλαβερών μικροοργανισμών μέσω των αντιοξειδωτικών ουσιών που έχει.

Βιολογικό

Εμποδίζει την εξάπλωση βλαβερών βακτηριδίων καθώς και συλλέγει πολύ αποτελεσματικά την σκόνη.

Electrostatic Dedusting

Παγιδεύει σκόνη, αιθαλομίχλη, μικροσωματίδια, καταπολεμώντας τυχόν αλλεργίες που μπορεί να προσκληθούν από σκόνες ή και τρίχες κατοικίδιων.

Ο ιονιστής

Ο ιονιστής είναι ένα πρόσθετο φίλτρο προηγμένης ηλεκτρονικής τεχνολογίας (cold plasma)

Επιπλέον φίλτρα κλιματιστικών
Τι προσφέρουν τα επιπλέον φίλτρα στα κλιματιστικά;

Όλες οι κλιματιστικές μονάδες διαθέτουν πλενόμενα φίλτρα καθαρισμού αέρα. Οι βελτιωμένες σειρές των εταιρειών κλιματισμού, εκτός από το προ φίλτρο καθαρισμού αέρα είναι εξοπλισμένες με δύο λειτουργίες καθαρισμού αέρα Plasma.

Οι λειτουργίες είναι σχεδιασμένες να απομακρύνουν τα σωματίδια σκόνης μεγέθους από μικρό μέχρι νάνο, σε κλίμακα δηλαδή από σκόνη, γύρη, βακτήρια έως άσχημες οσμές κα φορμαλδεΰδη. Όταν η αντικατάσταση του φίλτρου ή καθαρισμός είναι καθυστερημένα, υπάρχει κίνδυνος τα υπερφορτωμένα φίλτρα να αρχίσουν να απελευθερώνουν βακτήρια, αντί να τα παγιδεύουν.

Το επιπρόσθετο φιλτράρισμα επιτυγχάνεται σε τρία σταδία.

1 Φιλτράρισμα

Η σκόνη που αιωρείται στον αέρα αναρροφάται από το κλιματιστικό και συγκρατείται στο φίλτρο αέρα. Το φίλτρο αυτό αποτελείται από ένζυμα, τα οποία διασπούν οργανισμούς, όπως αλλεργιογόνα, απατίτες και οργανικούς-ανόργανους ρύπους. Όταν ο αέρας περνάει από το φίλτρο, τα αλλεργιογόνα προσκολλούνται σε αυτό και στη συνέχεια τα ένζυμα τα απενεργοποιούν, διαλύοντας την πρωτεΐνη τους.

2 Αποσμητική δράση

Το τριπλό φίλτρο εξαλείφει το δυσάρεστο συναίσθημα και τους πόνους στα μάτια και το λαιμό. Το τριπλό φίλτρο, αποτελείται από τρία εξειδικευμένα φίλτρα, για την μείωση των συμπτωμάτων, που σχετίζονται με διάφορες οργανικές ενώσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η φορμαλδεΰδη. Επιπλέον διαθέτει τη δυνατότητα απομάκρυνσης των δυσάρεστων οσμών, διατηρώντας ένα πιο άνετο περιβάλλον.

3 Εξάλειψη

Τα μικροσκοπικά σωματίδια σκόνης, καίγονται και εξαλείφονται κατά τη συγκράτησή τους από το ηλεκτρικό πεδίο. Το σύστημα καθαρισμού αέρα plasma, δημιουργήθηκε για την απομάκρυνση των ακάρεων, των μικροσκοπικών κόκκων σκόνης και του τριχώματος των κατοικίδιων, βοηθώντας στην μείωση των συμπτωμάτων των αλλεργιών και του άσθματος.

Ypologismos.gr ● 300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - Calculators
#Φίλτρα για το #κλιματιστικό και εσωτερικός #ιονιστής. Ποια είναι, πως λειτουργούν #aircondition