Αρχική » Γιορτές - Εορτές » Πάσχα 2020 - Easter » Πασχαλινές Ταινίες - Ταινίες Πάσχα » Ο Τελευταίος Πειρασμός. The Last Temptation Of Christ – Ταινίες Πάσχα
Ο Τελευταίος Πειρασμός – The Last Temptation Of Christ (1988)

Ο Τελευταίος Πειρασμός. The Last Temptation Of Christ – Ταινίες Πάσχα

Ο Τελευταίος Πειρασμός – The Last Temptation Of Christ (1988). Ταινίες Πάσχα (trailer). Ο Martin Scorsese μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη με την ταινία του, το αριστούργημα του Νίκου Καζαντζάκη, το οποίο εξόργισε την Ορθόδοξη Εκκλησία αφού «τόλμησε» να δείξει την ανθρώπινη πλευρά του Θεανθρώπου με αποτέλεσμα να αφοριστεί.

The Last Temptation of Christ (1988). Ο Τελευταίος Πειρασμός

Ο Τελευταίος Πειρασμός – The Last Temptation Of Christ (1988)
  • Διάρκεια λεπτά : 164′
  • 1η προβολή : Έτος 1988
  • Σενάριο : Nikos Kazantzakis (novel), Paul Schrader (screenplay)
  • Σκηνοθεσία : Martin Scorsese
  • Παίζουν οι ηθοποιοί : Willem Dafoe Jesus, Harvey Keitel Judas, Barbara Hershey Mary Magdalene, Paul Greco Zealot

Περιγραφή ταινίας (αγγλικά) :

The life of Jesus Christ, his journey through life as he faces the struggles all humans do, and his final temptation on the cross.

Περιγραφή ταινίας (Ελληνικά) :

Ο Martin Scorsese μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη με την ταινία του, το αριστούργημα του Νίκου Καζαντζάκη, το οποίο εξόργισε την Ορθόδοξη Εκκλησία αφού «τόλμησε» να δείξει την ανθρώπινη πλευρά του Θεανθρώπου με αποτέλεσμα να αφοριστεί.

Ο Willem Dafoe είναι εκπληκτικός στο ρόλο του Χριστού, ενώ οι Harvey Keitel και Barbara Hershey διαπρέπουν στους ρόλους του Ιούδα και της Μαρίας Μαγδαληνής. Ήταν τέτοιες οι αντιδράσεις, που κανένας δεν τον ταύτισε με το Χριστό, παρά την πολύ καλή ερμηνεία και την ομοιότητα που έφτιαξε η Δύση για τον θεάνθρωπο.

Νίκος Καζαντζάκης

Ο Νίκος Καζαντζάκης (Ηράκλειο Κρήτης 18 Φεβρουαρίου 1883 – Φράιμπουργκ Γερμανίας 26 Οκτωβρίου 1957) ήταν Έλληνας συγγραφέας. Αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες λογοτέχνες και ως ο περισσότερο μεταφρασμένος παγκοσμίως.

Έγινε ακόμα γνωστότερος μέσω της κινηματογραφικής απόδοσης των έργων του Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται, Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά και Ο Τελευταίος Πειρασμός. Ήταν ένας από τους πιο σεβαστούς από το λαό και από τους πλέον αναγνωρισμένους στο εξωτερικό συγγραφείς. wikipedia

Οι φανατικοί χριστιανοί το χαρακτήρισαν «πρόστυχο», «αντιχριστιανικό», «αμαρτωλό», «έργο του διαβόλου» και το έστειλαν στο πυρ το εξώτερον. Οι λάτρεις της τέχνης και της λογοτεχνίας το χαρακτήρισαν «σπάνιο διαμάντι». Ο «Τελευταίος πειρασμός» του σπουδαίου κρητικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη

Official Trailer. The Last Temptation of Christ – Ο Τελευταίος Πειρασμός

Ο Τελευταίος Πειρασμός - Ταινίες #Πάσχα. The Last Temptation Of Christ (1988) #trailer video