Αρχική » Γιορτές - Εορτές » Πάσχα 2024 - Easter » Πασχαλινές Ταινίες - Ταινίες Πάσχα » Ο Τελευταίος Πειρασμός. Ταινία για τις ημέρες του Πάσχα (trailer)
Πασχαλινή ταινία ● Ο Τελευταίος Πειρασμός – The Last Temptation Of Christ (1988)

Ο Τελευταίος Πειρασμός. Ταινία για τις ημέρες του Πάσχα (trailer)

Ο Martin Scorsese μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το αριστούργημα του Νίκου Καζαντζάκη. Ο Τελευταίος Πειρασμός – The Last Temptation Of Christ (1988). Κινηματογραφική ταινία (trailer) για το Πάσχα, με τον Willem Dafoe στο ρόλο του Χριστού.

Ο Τελευταίος Πειρασμός. The Last Temptation Of Christ. Ταινία Πάσχα

Ο Τελευταίος Πειρασμός. The Last Temptation Of Christ - Ταινίες Πάσχα
The Last Temptation Of Christ (1988)
  • Διάρκεια λεπτά : 164′
  • 1η προβολή : Έτος 1988
  • Σενάριο : Nikos Kazantzakis (novel), Paul Schrader (screenplay)
  • Σκηνοθεσία : Martin Scorsese
  • Παίζουν οι ηθοποιοί : Willem Dafoe Jesus, Harvey Keitel Judas, Barbara Hershey Mary Magdalene, Paul Greco Zealot

Ο τελευταίος πειρασμός του Martin Scorsese – Το τρέιλερ της ταινίας

Ο Martin Scorsese μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη με την ταινία του, το αριστούργημα του Νίκου Καζαντζάκη.

Το έργο του Καζαντζάκη, το οποίο εξόργισε την Ορθόδοξη Εκκλησία αφού «τόλμησε» να δείξει την ανθρώπινη πλευρά του Θεανθρώπου με αποτέλεσμα να αφοριστεί.

Ο Willem Dafoe είναι εκπληκτικός στο ρόλο του Χριστού, ενώ οι Harvey Keitel και Barbara Hershey διαπρέπουν στους ρόλους του Ιούδα και της Μαρίας Μαγδαληνής.

Ήταν τέτοιες οι αντιδράσεις, που κανένας δεν τον ταύτισε με το Χριστό, παρά την πολύ καλή ερμηνεία και την ομοιότητα που έφτιαξε η Δύση για τον θεάνθρωπο.

Trailer. The Last Temptation of Christ – Ο Τελευταίος Πειρασμός

The Last Temptation of Christ is a 1988 epic religious drama film directed by Martin Scorsese.

Written by Paul Schrader with uncredited rewrites from Scorsese and Jay Cocks, the film is an adaptation of Nikos Kazantzakis’ controversial 1955 novel of the same name.

The film, starring Willem Dafoe, Harvey Keitel, Barbara Hershey, Andre Gregory, Harry Dean Stanton and David Bowie, and was shot entirely in Morocco.

Νίκος Καζαντζάκης | Ο Έλληνας – Κρητικός συγγραφέας

Ο Νίκος Καζαντζάκης (Ηράκλειο Κρήτης 18 Φεβρουαρίου 1883 – Φράιμπουργκ Γερμανίας 26 Οκτωβρίου 1957) ήταν Έλληνας συγγραφέας. Αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες λογοτέχνες και ως ο περισσότερο μεταφρασμένος παγκοσμίως.

Έγινε ακόμα γνωστότερος μέσω της κινηματογραφικής απόδοσης των έργων του, Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται, Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά και Ο Τελευταίος Πειρασμός.

Ήταν ένας από τους πιο σεβαστούς από το λαό και από τους πλέον αναγνωρισμένους στο εξωτερικό συγγραφείς. wikipedia

Οι φανατικοί χριστιανοί το χαρακτήρισαν «πρόστυχο», «αντιχριστιανικό», «αμαρτωλό», «έργο του διαβόλου» και το έστειλαν στο πυρ το εξώτερον. Οι λάτρεις της τέχνης και της λογοτεχνίας το χαρακτήρισαν «σπάνιο διαμάντι». Ο «Τελευταίος πειρασμός» του σπουδαίου κρητικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη.

Ο Τελευταίος Πειρασμός - Ταινίες #Πάσχα. The Last Temptation Of Christ (1988) #trailer #Easter