Αρχική » Γιορτές - Εορτές » Πάσχα 2020 - Easter » Πασχαλινές Ταινίες - Ταινίες Πάσχα » Βαραββάς – Barabbas (1961). Θρησκευτική ταινία για το Πάσχα
Βαραββάς – Barabbas (1961). Θρησκευτική ταινία - Poster αφίσα Σινεμά | Anthony Quin

Βαραββάς – Barabbas (1961). Θρησκευτική ταινία για το Πάσχα

Ο Anthony Quinn ως Βαραββάς, ο ληστής που απελευθερώθηκε αντί του Χριστού από τον Πόντιο Πιλάτο. Βαραββάς – Barabbas (1961). Ταινίες Πάσχα (Imbd 7.0)

Βαραββάς – Barabbas (1961). Θρησκευτική ταινία για το Πάσχα

Βαραββάς – Barabbas (1961). Θρησκευτική ταινία για το Πάσχα
  • Διάρκεια λεπτά : 137′
  • 1η προβολή : Έτος 1961
  • Σενάριο : Christopher Fry (screenplay), Pär Lagerkvist (novel)
  • Σκηνοθεσία : Richard Fleischer
  • Παίζουν οι ηθοποιοί : Anthony Quinn Barabbas, Silvana Mangano Rachel, Arthur Kennedy Pontius Pilate, Katy Jurado Sara

Barabbas. Κινηματογραφική ταινία για τις ημέρες του Πάσχα

Περιγραφή (αγγλικά) :

Barabbas, the criminal that Pontius Pilate induced the populace to vote to set free, so that Christ could be crucified, is haunted by the image of Jesus for the rest of his life.

Περιγραφή (Ελληνικά) της ταινίας «Ο Βαραββάς» :

Ο Anthony Quinn στο ρόλο του Βαραββά, του ληστή που απελευθερώθηκε αντί του Χριστού από τον Πόντιο Πιλάτο, ο οποίος θα ζήσει μια δραματική οδύσσεια που θα τον φέρει από το ζυγό της σκλαβιάς στις αρένες ως μονομάχο για να έρθει αντιμέτωπος με το θάνατο πολλές φορές πριν ανακαλύψει τη χριστιανική του πίστη.

Μαζί του στην ταινία, ένα εκλεκτό καστ (Silvana Mangano, Vittorio Gassman, Jack Palance, Ernest Borgnine), σκηνοθετημένο με πάθος από τον Richard Fleischer.

Ελάχιστοι θυμούνται τον Ιησού στην ταινία του Ρίτσαρντ Φλάισερ «Βαραββάς» με τον Αντονι Κουίν. Ήταν ο Ρόι Μαγκάνο, αδελφός της Σιλβάνα Μαγκάνο και κουνιάδος του παραγωγού Ντίνο Ντε Λαουρέντις, αλλά, κάτι ο ρόλος που ήταν μικρός, κάτι που η ταλαντούχα της οικογένειας ήταν η μεγάλη αδερφή, δεν τον κράτησαν στη μνήμη του κοινού.

Ο Άντονι Κουίν (Άντονυ Κουίν) ήταν μεξικανο-ιρλανδικής καταγωγής Αμερικανός ηθοποιός βραβευμένος με Όσκαρ. Ο διασημότερος ρόλος του ήταν αυτός του Ζορμπά, στην ομώνυμη ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη Αλέξης Ζορμπάς (1964).

Γεννήθηκε στην πόλη Τσιουάουα του Μεξικού το 1915 και μεγάλωσε στο Λος Άντζελες.Εμφανίστηκε σε περισσότερες από 150 ταινίες σε διάστημα 50 ετών και βραβεύτηκε με Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου το 1952

Official Trailer. Barabbas (1961). Βαραββάς

#Βαραββάς – #Barabbas (1961). #Ταινία για το #Πάσχα #trailer video