Αρχική » Γιορτές - Εορτές » Πάσχα 2024 - Easter » Πασχαλινές Ταινίες - Ταινίες Πάσχα » Βαραββάς (Barabbas). Θρησκευτική ταινία για το Πάσχα (trailer)
Πασχαλινή ταινία ● Βαραββάς – Barabbas (1961) με τον Anthony Quin

Βαραββάς (Barabbas). Θρησκευτική ταινία για το Πάσχα (trailer)

Βαραββάς – Barabbas (1961). Το τρέιλερ (Official Trailer) για την θρησκευτική Αμερικάνικη ταινία για το Πάσχα. Ο Anthony Quinn (Άντονι Κουίν) ως Βαραββάς, ο ληστής που απελευθερώθηκε αντί του Χριστού από τον Πόντιο Πιλάτο.

Βαραββάς – Barabbas. Θρησκευτική – Αμερικάνικη ταινία για το Πάσχα

Βαραββάς - Barabbas (1961). Θρησκευτική ταινία για το Πάσχα
Barabbas (1961)
  • Διάρκεια λεπτά : 137′
  • 1η προβολή : Έτος 1961
  • Σενάριο : Christopher Fry (screenplay), Pär Lagerkvist (novel)
  • Σκηνοθεσία : Richard Fleischer
  • Παίζουν οι ηθοποιοί : Anthony Quinn Barabbas, Silvana Mangano Rachel, Arthur Kennedy Pontius Pilate, Katy Jurado Sara

Barabbas. Κινηματογραφική ταινία – φιλμ για τις ημέρες του Πάσχα

Ο Πόντιος Πιλάτος αποφασίζει να δώσει χάρη σ’ έναν από τους δύο σταυρωμένους, τον Ιησού τον Ναζωραίο ή τον ληστή Βαραββά.  Όταν το πλήθος επιλέγει τον Βαραββά, αυτός πανηγυρίζει για την απελευθέρωσή του και πηγαίνει στην Ραχήλ που τον περιφρονεί και του αποκαλύπτει ότι πιστεύει στη διδασκαλία του Ναζωραίου.

Ο Βαραββάς την ειρωνεύεται, αλλά οι φόβοι τον βασανίζουν. Η Ραχήλ λιθοβολείται μέχρι θανάτου για την πίστη της, ο Βαραββάς ξαναγυρίζει στο έγκλημα και, όταν τον συλλαμβάνουν, τον στέλνουν να δουλέψει στα ορυχεία της Ιταλίας για τα επόμενα 20 χρόνια.

Μετά από μια θεομηνία, το ορυχείο καταστρέφεται ενώ ο Βαραββάς και ο σκλάβος Σαχάκ, που είναι οι μοναδικοί επιζώντες, στέλνονται σε μια σχολή μονομάχων στη Ρώμη.

Τότε, ο Σάχακ τον παρασύρει στο Χριστιανισμό. Ο Σαχάκ αφήνει την τελευταία του πνοή στην αρένα επειδή δεν δέχτηκε να απαρνηθεί την πίστη του ενώ ο Βαραββάς καταφέρνει να νικήσει τον αντίπαλό του και κερδίζει την ελευθερία του.

Αργότερα, όταν βλέπει τη Ρώμη τυλιγμένη στις φλόγες, προσπαθεί να βοηθήσει τους Χριστιανούς, αλλά τον συλλαμβάνουν και τον στέλνουν στο σταυρό. Εκεί, ο Βαραββάς, αφήνοντας την τελευταία του πνοή, γαληνεύει παραδίδοντας την ψυχή του στον Κύριο.

Ο Βαραββάς με τον Άντονι Κουίν | Περιγραφή της θρησκευτικής ταινίας

Ο Anthony Quinn στο ρόλο του Βαραββά, του ληστή που απελευθερώθηκε αντί του Χριστού από τον Πόντιο Πιλάτο, ο οποίος θα ζήσει μια δραματική οδύσσεια που θα τον φέρει από το ζυγό της σκλαβιάς στις αρένες ως μονομάχο για να έρθει αντιμέτωπος με το θάνατο πολλές φορές πριν ανακαλύψει τη χριστιανική του πίστη.

Μαζί του στην ταινία, ένα εκλεκτό καστ (Silvana Mangano, Vittorio Gassman, Jack Palance, Ernest Borgnine), σκηνοθετημένο με πάθος από τον Richard Fleischer.

Ελάχιστοι θυμούνται τον Ιησού στην ταινία του Ρίτσαρντ Φλάισερ «Βαραββάς» με τον Αντονι Κουίν. Ήταν ο Ρόι Μαγκάνο, αδελφός της Σιλβάνα Μαγκάνο και κουνιάδος του παραγωγού Ντίνο Ντε Λαουρέντις, αλλά, κάτι ο ρόλος που ήταν μικρός, κάτι που η ταλαντούχα της οικογένειας ήταν η μεγάλη αδερφή, δεν τον κράτησαν στη μνήμη του κοινού.

Ο Άντονι Κουίν (Άντονυ Κουίν) ήταν μεξικανο – ιρλανδικής καταγωγής Αμερικανός ηθοποιός βραβευμένος με Όσκαρ. Ο διασημότερος ρόλος του ήταν αυτός του Ζορμπά, στην ομώνυμη ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη, Αλέξης Ζορμπάς (1964).

Γεννήθηκε στην πόλη Τσιουάουα του Μεξικού το 1915 και μεγάλωσε στο Λος Άντζελες. Εμφανίστηκε σε περισσότερες από 150 ταινίες σε διάστημα 50 ετών και βραβεύτηκε με Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου το 1952.

Βαραββάς (1961) | Το επίσημο τρέιλερ της Αμερικάνικης ταινίας

Από τις ωραιότερες βιβλικές υπερπαραγωγές, με αξέχαστες σκηνές όπως αυτή της πάλης των μονομάχων στο Κολοσσαίο.

Ο Άντονι Κουίν δίνει μία από τις ωραιότερες ερμηνείες της καριέρας του, όπως και ο Τζακ Πάλανς στο ρόλο του Τόρβαλντ, του άσπλαχνου μονομάχου.

Anthony Quinn in Barabbas – Trailer (film) | The Day Became Night

Barabbas, the criminal that Pontius Pilate induced the populace to vote to set free, so that Christ could be crucified, is haunted by the image of Jesus for the rest of his life.

Story of Barabbas (Anthony Quinn) the thief who lived when Christ died and his tortured search for faith. Based on the novel by Par Lagerkvist. Quinn is trapped in a mine collapse, stoned, fights a gladiator, and escapes death by cross, arrow, and lions.

There are lots of spectacular sequences including the burning of Rome and sweating in the sulphur mines. 1961, Barabbas renewed 1989 Columbia Pictures Industries, Inc.

#Βαραββάς - #Barabbas με τον Anthony Quinn. Θρησκευτική #ταινία για το #Πάσχα #trailer