Αρχική » Γιορτές - Εορτές » Πάσχα 2024 - Easter » Πασχαλινά αυγά. Βάψιμο πασχαλινών αυγών με χρυσόσκονη | Video

Πασχαλινά αυγά. Βάψιμο πασχαλινών αυγών με χρυσόσκονη | Video

Πασχαλινά αυγά. Πάσχα – Βάψιμο αυγών με χρυσόσκονη. Δείτε στο βίντεο πως θα «βάψετε» γρήγορα, εύκολα και εντυπωσιακά τα Πασχαλινά αυγά με κόλλα glitter και χρυσόσκονη. Τα πασχαλινά αυγά είναι μέρος των Πασχαλινών εθίμων, είτε βαμμένα κόκκινα αυγά, είτε σοκολατένια αυγά.

Πασχαλινά αυγά. Βάψιμο αυγών με χρυσόσκονη (βίντεο) για το Πάσχα

Αφού πρώτα αδειάσετε το εσωτερικό των αυγών, περνάτε μία στρώση από κόλλα glitter και στη συνέχεια με την χρυσόσκονη της επιλογής διακοσμείτε τα Πασχαλινά αυγά σας.

Πασχαλινά αυγά με χρυσόσκονη - Glitter Easter Eggs DIY

Πασχαλινά αυγά (βαμμένα κόκκινα και σοκολατένια)

Τα αυγά του γιορτών του Πάσχα είναι μέρος των Πασχαλινών εθίμων, είτε βαμμένα κόκκινα αυγά, είτε σοκολατένια αυγά.

Στην Ελλάδα, τα αυγά αυτά βάφονται κατά κύριο λόγο κόκκινα (αν και δεν είναι ασυνήθιστη ποικιλία χρωμάτων ή και σχεδίων), ενώ σε άλλες χώρες τα αυγά βάφονται σε περισσότερα χρώματα, αρκετές φορές με περίτεχνα σχήματα.

 Κόκκινα αυγά το Πάσχα – Το έθιμο

Τα αυγά βάφονται παραδοσιακά τη Μεγάλη Πέμπτη και αρχίζουν να καταναλώνονται την Κυριακή του Πάσχα.

Μέρος του εθίμου των πασχαλινών αυγών είναι και το τσούγκρισμα. Πριν την κατανάλωσή τους, ιδιαίτερα στο πασχαλινό τραπέζι, ο καθένας διαλέγει το δικό του αυγό και το τσουγκρίζει με αυτό άλλου. Όποιος έχει το αβγό που δεν έσπασε, το τσουγκρίζει στη συνέχεια με το αυγό τρίτου και ούτω καθεξής.

Χαρακτηριστική στιγμή του εθίμου στην πασχαλινή επικαιρότητα είναι το τσούγκρισμα των αυγών των πολιτικών αρχηγών οι οποίοι περνούν την ημέρα του Πάσχα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Σε αυτή την περίπτωση (η οποία συνήθως αποθανατίζεται με τηλεοπτική κάλυψη), ο εκάστοτε πολιτικός αρχηγός τσουγκρίζει αυγά με όλο το στρατιωτικό προσωπικό.

Πασχαλινά σοκολατένια αυγά

Μέρος των σύγχρονων πασχαλινών εθίμων είναι και τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά, τα οποία συνήθως προσφέρονται σε παιδιά και περιέχουν μικρά παιχνίδια.

Βαφή των Πασχαλινών αυγών

Σήμερα κυκλοφορούν ειδικές βαφές που δίνουν έντονα ομοιόμορφα χρώματα. Εκτός από τις βαφές αυτές υπάρχουν και παραδοσιακοί τρόποι βαψίματος όπως με ξερά φύλλα κρεμμυδιού και άλλα λαχανικά.

Πως θα «βάψετε» γρήγορα και εύκολα τα #Πασχαλινά αυγά με κόλλα glitter & #χρυσόσκονη #Πάσχα #DIY