Αρχική » Γιορτές - Εορτές » Πάσχα 2024 - Easter » Πασχαλινή κότα. Πασχαλινές χειροποίητες κατασκευές & προτάσεις | DIY

Πασχαλινή κότα. Πασχαλινές χειροποίητες κατασκευές & προτάσεις | DIY

Πασχαλινή κότα. Πασχαλινές χειροποίητες κατασκευές – Easter crafts. Δείτε μία όμορφη και γρήγορη χειροποίητη κατασκευή. Ιδέες και προτάσεις διακόσμησης για τις γιορτινές μέρες του Πάσχα.

Πασχαλινή κότα. Πασχαλινές χειροποίητες κατασκευές | Easter crafts

Οι πολύχρωμες πασχαλινές κότες μας είναι πολύ διακοσμητικές, είναι εύκολες για τη χειροτεχνία και μπορεί να γίνουν εύκολα και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Λόγω της απλής δομής τους, οι πολύχρωμες πασχαλινές κότες μπορούν να γίνουν σε διαφορετικά μεγέθη.

Χρησιμεύσουν ως μια ωραία διακόσμηση για κάθε πασχαλινό τραπέζι στις γιορτές του Πάσχα.

Βάζοντας ετικέτα με το όνομα, οι πασχαλινές κότες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως πινακίδες ονόματος.

Πολύχρωμες Πασχαλινές κότες. Τα υλικά για την κατασκευή

Τα απλά υλικά που θα χρειαστείτε (τα βρίσκετε εύκολα στο εμπόριο) είναι ένα κομμάτι φελιζόλ, κόλλα, ύφασμα (διάφορα χρώματα), αυτοκόλλητα αστεράκια ή ότι άλλο σας αρέσει και δύο ματάκια.

Πασχαλινή κότα. Πασχαλινές χειροποίητες κατασκευές - Easter crafts

Πάσχα και Λαογραφία

Πάσχα ονομάζεται η μεγάλη γιορτή του ιουδαϊσμού και του Χριστιανισμού. Στο Ιουδαϊσμό καθιερώθηκε ως ανάμνηση της Εξόδου, που ελευθέρωσε τους Εβραίους από την αιγυπτιακή δουλεία.

Μεταγενέστερα υιοθετήθηκε ως εορτασμός από τους Χριστιανούς αναφορικά με τον θυσιαστικό θάνατο και την ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Το γεγονός της απελευθέρωσης αυτής συνέβη με μια σειρά θεϊκών προνοιακών παρεμβάσεων, από τις οποίες η σημαντικότερη εκδηλώνεται τη νύχτα κατά την οποία θα εξολοθρεύονταν τα πρωτότοκα των ανθρώπων και των ζώων των Αιγυπτίων, ενώ τα σπίτια των Εβραίων θα προστατεύονταν αφού οι πόρτες τους είχαν σημαδευτεί με το αίμα του αρνιού που είχαν θυσιάσει.

Τα έθιμα του Πάσχα

Τα λαϊκά έθιμα κατά το σύγχρονο εορτασμό της Ανάστασης στην Ελλάδα, περιλαμβάνουν δείπνο με κύριο φαγητό τη μαγειρίτσα, το βράδυ της Ανάστασης, το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών στο σπίτι ή έξω από την Εκκλησία, το «φιλί της αγάπης» την ώρα της Ανάστασης, το σούβλισμα του αρνιού κατά την Κυριακή του Πάσχα και άλλες εκδηλώσεις.

#Πασχαλινή #κότα. Χειροποίητες #κατασκευές για το #Πάσχα. Δείτε μία όμορφη και γρήγορη κατασκευή.