Αρχική » Νέα - Ειδήσεις - Ενημέρωση » Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Οδηγίες, συχνές ερωτήσεις & απαντήσεις
Χαρτονομίσματα και νομίσματα ευρώ ... για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Οδηγίες, ερωτήσεις και απαντήσεις

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Οδηγίες, συχνές ερωτήσεις & απαντήσεις

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). O Οδηγός Εφαρμογής καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις που ρυθμίζουν την υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Στον οδηγό μπορείτε να δείτε τις πιο συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την αίτηση και το πρόγραμμα.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – ΚΕΑ 2017

Οδηγίες, συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

ΚΕΑ - Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Επίδομα) ● KEA Koinoniko Eisodima AllileggyhsΤο πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

1 Την εισοδηματική ενίσχυση,

2 Tη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης, και

3 Tη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

ΚΕΑ 2017. Αναλυτικός οδηγός για την αίτηση στο keaprogram

O Οδηγός Εφαρμογής καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις που ρυθμίζουν την υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, του οποίου ο εκτελεστικός φορέας είναι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΥΠΕΚΑΑ), μέσω της Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Οι στόχοι, το κόστος και οι βασικοί ορισμοί του Προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) ορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β’ 2089/7-7-2016).

Το πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. #Οδηγίες για την συμπλήρωση της #αίτησης, ερωτήσεις και απαντήσεις