Αρχική » Νέα - Ειδήσεις - Ενημέρωση » Βρες το εκλογικό τμήμα. Σε ποια κάλπη ψηφίζεις στις Εκλογές 2023
Ψηφοφόρος ρίχνει το ψηφοδέλτιο στην κάλπη | Βρες το εκλογικό τμήμα. Μάθε που ψηφίζεις στις Εθνικές, Δημοτικές Εκλογές & Ευρωεκλογές

Βρες το εκλογικό τμήμα. Σε ποια κάλπη ψηφίζεις στις Εκλογές 2023

Βρες το εκλογικό τμήμα. Μάθε που ψηφίζεις στις Εκλογές (Βουλευτικές Εκλογές, Αυτοδιοικητικές και Περιφερειακές Εκλογές, Ευρωεκλογές). Βρες το εκλογικό τμήμα με διεύθυνση και χάρτη – Σε ποια κάλπη ψηφίζεις. Στοιχεία εκλογικού σώματος για Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες.

Βρες το εκλογικό τμήμα. Μάθε που ψηφίζεις στις Εκλογές 2023

Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν σε εκλογικά τμήματα που καθορίζονται εγκαίρως με αποφάσεις των αρμοδίων περιφερειακών αρχών.

Ειδική εφαρμογή έχει αναπτύξει το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε οι εκλογείς να μπορούν να δουν σε ποιο εκλογικό τμήμα του δήμου τους θα ψηφίσουν στις εκλογές.

Οι εκλογείς μπορούν να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών, θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, μέσω της εφαρμογής «Μάθε πού Ψηφίζεις»

Βρες το εκλογικό τμήμα. Μάθε που ψηφίζεις στις Εκλογές. Στοιχεία Εκλογικού Σώματος - Υπουργείο Εσωτερικών

  • Συμπληρώνετε το επώνυμο και τα πρώτα στοιχεία από το όνομά σας, αλλά και τα ονόματα του πατέρα και τη μητέρα σας.
  • Συμπληρώνετε τη χρονολογία γέννησή σας.
  • Εναλλακτικά – εφόσον το θυμάστε – συμπληρώνετε μόνο τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό (E.E.A.) και το επώνυμό σας.
  • Στη συνέχεια πατάτε αναζήτηση και βλέπετε τον κωδικό εκλογικού διαμερίσματος, το εκλογικό σας διαμέρισμα και τον ειδικό εκλογικό σας αριθμό.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το ΠΔ 26/2012, οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται με ευθύνη των Δήμων και αντλούνται από το τηρούμενο σε αυτούς δημοτολόγιο.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν για τη διόρθωσή του με τον Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είναι γραμμένοι.

Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2023

ην Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 προσερχόμαστε στις κάλπες που θα αναδείξουν τους νέους δημάρχους και περιφερειάρχες της χώρας.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές εκλέγονται οι αρχές των 332 Δήμων και των 13 Περιφερειών της χώρας με πενταετή θητεία.

Η ψηφοφορία διαρκεί από τις 7:00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα και η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία είναι υποχρεωτική.

Από την υποχρεωτική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος απαλλάσσονται νόμιμα όσοι την ημέρα της ψηφοφορίας θα βρίσκονται στο εξωτερικό και όσοι έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους.

Βρες το εκλογικό τμήμα. Που ψηφίζεις στις Βουλευτικές #Εκλογές 21ης Μαίου #2023