Αρχική » Υπολογισμοί - Calculators » Υπολογισμός online, αρχικού – μέσου κεφαλαίου για δάνειο ή κατάθεση
Κομπιουτεράκι - αριθμομηχανή χειρός υπολογισμού | Υπολογισμός αρχικού - μέσου κεφαλαίου δανείου ή κατάθεσης περιόδου

Υπολογισμός online, αρχικού – μέσου κεφαλαίου για δάνειο ή κατάθεση

Υπολογίστε το κεφαλαίου (αρχικό ποσό) μίας κατάθεσης ή δανείου για μία συγκεκριμένη ημερολογιακή περίοδο γνωρίζοντας τόκους, επιτόκιο και την χρονική περίοδο.

Υπολογισμός κεφαλαίου δανείου ή κατάθεσης περιόδου

Κομπιουτεράκι - υπολογιστής τσέπης και αριθμομηχανή ● Scientific CalculatorΥπολογίστε το αρχικό κεφάλαιο εάν γνωρίζετε τους τόκους κατάθεσης ή δανείου (κεφάλαιο κίνησης – ανοικτός λογαριασμός ή δανεικά από τρίτο για Χ περίοδο) και το επιτόκιο για μία συγκεκριμένη περίοδο.

Ακόμα και εάν μεταβάλλεται το ποσό του κεφαλαίου στην υπό εξέταση περίοδο (πχ το υπόλοιπο που χρωστάτε σε ένα κεφάλαιο κίνησης ή το υπόλοιπο του ταμιευτηρίου σας κλπ) το αποτέλεσμα θα σας δείξει το μέσο σταθμισμένο υπόλοιπο (του δανείου ή της κατάθεσης σας) για όλη την υπό εξέταση περίοδο βοηθώντας σας να εξάγετε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα .

Υπολογισμός κεφαλαίου δανείου ή κατάθεσης περιόδου

Υπολογισμός κεφαλαίου (ή αλλιώς αρχικού ποσού) δανείου κατάθεσης μίας χρονικής περιόδου

Δεδομένα
Αρχική Ημερομηνία
Τελική Ημερομηνία
Τόκοι περιόδου
Επιτόκιο περιόδου
Αποτέλεσμα - Κεφάλαιο
Ποσό - Κεφάλαιο
 • Συμπληρώστε τα τέσσερα πρώτα πεδία, για υπολογισμό κάντε κλικ σε οποιοδήποτε σημείο εκτός των 4 πεδίων που συμπληρώσατε
 • Βάση Υπολογισμού έτος 365 ημερών
 • Υποθέτουμε ότι το επιτόκιο στην υπό εξέταση περίοδο (πχ τρίμηνο ή εξάμηνο ή έτος) δεν μεταβλήθηκε

Τι μπορείτε να υπολογίσετε – Υπολογισμός Κεφαλαίου

 • Ποσά που δεν έχουν σχέση με τον ανατοκισμό (απλός τόκος), άρα για χρονικά διαστήματα σύντομα. Αλλά ακόμα και στις καταθέσεις πχ για ένα έτος, μπορούμε να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα (δες κάτωθι παράδειγμα φορολογικής δήλωσης)
 • Για το ταμιευτήριο σας πόσο ήταν το μέσο υπόλοιπο κατάθεσης της περιόδου (πχ εξάμηνο) αφού γνωρίζετε τους τόκους (από το βιβλιάριο) και το επιτόκιο κατάθεσης
 • Για το ανοικτό δάνειο  – κεφάλαιο κίνησης που χρωστάτε, πόσο ήταν το μέσο υπόλοιπο δανείου σας για την υπό εξέταση περίοδο (πχ τρίμηνο) αφού του γνωρίζετε τους τόκους (από το εξτρέ) και το τελικό επιτόκιο δανεισμού.
 • Για την εφορία ή την περιέργεια μας, από την φορολογική δήλωση που δηλώνονται οι ετήσιοι τόκοι καταθέσεων μπορούν να υπολογίσουμε με μεγάλη προσέγγιση το πραγματικό συνολικό ύψος των καταθέσεων του φορολογούμενου (ξέρουμε τόκους και κάνουμε μία ρεαλιστική εκτίμηση του επιτοκίου που υπάρχει στην τραπεζική αγορά για τις καταθέσεις για να κάνουμε τον υπολογισμό) .

Παραδείγματα υπολογισμού κεφαλαίου

 • Είδα στο βιβλιάριο καταθέσεων ότι η τράπεζα μου έβαλε τόκους 255 € για το 2ο εξάμηνο του 2013. Το επιτόκιο ταμιευτηρίου είναι 2%.  Στις 31.12.2013 είχαν μείνει μόνο 50 ευρώ υπόλοιπο.
  Συμπέρασμα: Είναι σαν να είχατε στο ταμιευτήριο σας 01.07.2013 το ποσό των 25.430,33 € και δεν κάνατε καμία κατάθεση ή ανάληψη μέχρι της 31.12.2013 για αυτό με επιτόκιο 2% πήρατε τόκους 255 €.
 • Για το κεφάλαιο κίνησης που χρωστάω στην τράπεζα, το 4ο τρίμηνο του 2013 με χρέωσε τόκους 1250 €. Το επιτόκιο του δανείου κινήσεως μου είναι 8%.
  Συμπέρασμα: Το μέσο δανειακό υπόλοιπο σας για το 4ο τρίμηνο ήταν 62.671,70 €. Είναι σαν να λέμε, ότι πήρατε στις 30.09.13 δάνειο 62.671,70 και έως τις 31.12.13 δεν κάνατε καμία ανάληψη ή κατάθεση και για αυτό με ένα επιτόκιο 8% πληρώσατε τόκους 1250 €.
  Καλό είναι διαχρονικά (έτη και τρίμηνα) να υπολογίζετε τα μέσα δανειακά υπόλοιπα που χρησιμοποιείτε για να έχετε μία αίσθηση πως κινούνται οι πραγματικές δανειακές ανάγκες κλπ
 • Είδα την φορολογική δήλωση του κουμπάρου μου που είναι δημόσιος υπάλληλος (του συνάδελφου, του βουλευτή κλπ) ότι δήλωσε τόκους καταθέσεων 3.000 € και πέρυσι σαν να θυμάμαι ότι είχε δηλώσει 2.000 €. Έχει πολλά;
  Συμπέρασμα: Οι (μέσες ετήσιες) καταθέσεις του είναι περίπου 75.206,04 (έτσι ώστε με ένα επιτόκιο πχ 4% να πάρει τόκους 3.000 €). Οι αντίστοιχες περυσινές καταθέσεις του ήταν περίπου 50.137,36 €.
  Μπορεί να δικαιολογήσει πως αυξήθηκαν 25.000 € σε ένα χρόνο;
Online #υπολογισμός στο αρχικό #κεφάλαιο για #δάνειο ή κατάθεση γνωρίζοντας τόκο και #επιτόκιο