Αρχική » Χριστούγεννα 2022 - 2023 » Γιορτές Χριστουγέννων - Christmas Days » Διακοπές Χριστουγέννων 2021 – 22. Πότε κλείνουν – ανοίγουν τα σχολεία
Σχολικό λεωφορείο - στολίδι στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο - Διακοπές Χριστουγέννων (πότε κλείνουν & ανοίγουν τα σχολεία)

Διακοπές Χριστουγέννων 2021 – 22. Πότε κλείνουν – ανοίγουν τα σχολεία

Διακοπές Χριστουγέννων 2021 – 2022. Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια. Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν τα σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) για καθηγητές, μαθητές και γονείς για τις γιορτές.


Πότε κλείνουν τα σχολεία τις γιορτές των Χριστουγέννων

Πότε κλείνουν τα σχολεία τις γιορτές των Χριστουγέννων. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, αρχίζουν να μετρούν αντίστροφα για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά φέτος πέφτουν Σαββάτο.

Τα μαθήματα θα σταματήσουν την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 και θα ξεκινήσουν ξανά μετά την εορτή των Φώτων, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022.

Κορωνοϊός – Άνοιγμα σχολείων – Μαθητές
Κανονικά, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρμόδιων υπουργών, προβλέπεται ένα επιπλέον self test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων.

Επομένως, την εβδομάδα 10 – 15 Ιανουαρίου 2022, θα διενεργηθούν τρία (3) δωρεάν self test αντί για δύο (2).

Τα δωρεάν δύο (2) εβδομαδιαία self test πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Επίσης, σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για πέντε (5) ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid test και ένα self test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self test την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες.

Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 self test δωρεάν εκείνες τις ημέρες.

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς:
  • Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και αυτοί πέντε (5) τεστ σε πέντε (5) ημέρες
  • Δύο (2) rapid και ένα self test, επιπλέον των δύο rapid που ήδη κάνουν την εβδομάδα
  • Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τρία (3) self test δωρεάν την εβδομάδα

Όσα προβλέπονται στα ισχύοντα πρωτόκολλα, όπως για παράδειγμα τα υποχρεωτικά rapid test για εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν.

Γιορτές Χριστουγέννων. Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Γιορτές Χριστουγέννων. Ας δούμε τι ισχύει για την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Σύμφωνα με τα άρθρα 4, §§ 1.δ των Π. Δ 200 & 201 /1998 (ΦΕΚ 161Α), τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, δε λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου.

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Σύμφωνα  με το άρθρο 2, § 1α του Π.Δ 104/1979 (Α΄23) και την § 1α του άρθρου 2 της υπ΄ αριθμ. 80033/Γ2/04-08-2006 Υ. Α (Β΄1286), τα Γυμνάσια, τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ της χώρας, δε λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου.

#Διακοπές Χριστουγέννων 2021 - 2022. Πότε κλείνουν και ξανά ανοίγουν τα #σχολεία για #Χριστούγεννα