Αρχική » Οικονομία - Οικονομικοί Δείκτες » Ασήμι τιμή. Αργυρός αρχείο τιμών, διάγραμμα. Silver Prices real time
Ασήμι ή Αργυρός τιμή και αρχείο τιμών, διάγραμμα - Silver Prices real time

Ασήμι τιμή. Αργυρός αρχείο τιμών, διάγραμμα. Silver Prices real time

Αργυρός ή ασήμι τιμή. Real time τιμές αργυρού – ασημιού. Online διαγράμματα διακύμανσης τιμών, υψηλά – χαμηλά. Διάγραμμα (Silver Historical Prices chart) αρχείο τιμών από το 1995. Τιμή σε EUR, USD και μέτρησης βάρους ανά κιλό, γραμμάριο ή ουγγιά. Silver prices στο HelpPost.gr

Αργυρός ή ασήμι live τιμή | Live spot silver prices USD per oz

Τιμή σε ευρώ ανά ουγγιά (EUR per oz)

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Αργυρός ή ασήμι διάγραμμα, τιμές, υψηλά – χαμηλά, αρχείο 20 ετών κλπ

Real -time silver prices – Τιμές ανά ευρώ ή δολάριο, κιλό ή ουγγιά

Οι τιμές ενημερώνονται κάθε 10 δευτερόλεπτα και δεν χρειάζεται να κάνετε ανανέωση της σελίδας . Μπορείτε να αλλάξετε την χρονική περίοδο προβολής, τον τύπο διαγράμματος.
ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : 3ΜΗΝΟ (αλλάξτε το εάν θέλετε άλλο χρονικό διάστημα από τις διαθέσιμες επιλογές στην κορυφή). Στον αριστερό κάθετο άξονα δείχνει την τιμή σε euro ανά κιλό (EUR/Kgr) και στον δεξιό κάθετο άξονα την τιμή σε euro ανά ουγγιά (EUR/OZ)

Αργυρός ή ασήμι  ιστορικό αρχείο τιμών | Silver Historical Prices chart

Silver Prices Today, Live Spot Prices & Historical Charts

Μπορείτε να επιλέξετε Ιστορικό Αρχείο ή τιμές «σήμερα». Επιλέγετε επίσης την μονάδα μέτρησης βάρους που μπορεί να είναι η ουγγιά, το γραμμάριο ή το κιλό. Τέλος στην επιλογή «zoom» επιλέγετε την χρονική περίοδο που στην επιλογή ALL θα δείτε την διαχρονική διακύμανση των τιμών για το Ασήμι από το 1995.

Άργυρος ή ασήμι και η ουγγιά

Ουγγιά
Αργυρός ή ασήμι τιμή, real time διαγράμματα, αρχείο τιμών έως 20 ετών κλπΗ ουγγιά (ή ουγγία, ή ουγκιά, συντετμημένα διεθνώς: oz είναι μονάδα μέτρησης μάζας. Χρησιμοποιείται κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες ως μονάδα μάζας για τα κοινά εμπορεύματα και ισοδυναμεί με το 1/16 της κοινής (avoirdupois) λίβρας.

Παγκόσμια, χρησιμοποιείται ευρέως ως μονάδα μάζας πολύτιμων μετάλλων και σ’ αυτή την περίπτωση ισοδυναμεί με το 1/12 της ευγενούς (troy) λίβρας. Η ισοδυναμία σε γραμμάρια είναι: 1 κοινή ουγγιά = 28,35 γραμμάρια, ενώ 1 ευγενής ουγγιά = 31,10 γραμμάρια.

Άργυρος ή ασήμι

Το χημικό στοιχείο άργυρος ή ασήμι (λατινικά: argentum, αγγλικά:silver) είναι βαρύ, σπάνιο, μαλακό μέταλλο με έντονη μεταλλική λάμψη. Ο ατομικός αριθμός του είναι 47 και η σχετική ατομική μάζα του 107,8682.

Το χημικό του σύμβολο είναι Ag και ανήκει στην ομάδα 11 (IΒ, με την παλαιότερη ταξινόμηση) του περιοδικού πίνακα, στην περίοδο 5, στον τομέα d και στη 2η κύρια σειρά των στοιχείων μετάπτωσης. Έχει θερμοκρασία τήξης 961,78 °C και θερμοκρασία βρασμού 2162 °C.

Το ασήμι είναι ένα από τα πρώτα μέταλλα που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος. Ήταν γνωστό ήδη από την προϊστορική εποχή στους λαούς που κατοικούσαν στη Μεσοποταμία, στον Ελλαδικό Χώρο, στη Μέση Ανατολή και στην Αίγυπτο.

Argentum και η Αργεντινή

Το σημερινό όνομά του το πήρε από τη λατινική λέξη argentum ή και την ελληνική αργυρός και είναι το μόνο χημικό στοιχείο από το οποίο ονομάστηκε ένα κράτος, η Αργεντινή. Θεωρείται ευγενές μέταλλο μαζί με το ρουθήνιο, το ρόδιο, το ιρίδιο, το παλλάδιο, το όσμιο, το λευκόχρυσο και το χρυσό.

Για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές μετράται με την ουγγιά και τίθεται υπό διαπραγμάτευση, όπως και τα άλλα πολύτιμα μέταλλα στις διεθνείς χρηματαγορές.

Το ασήμι έχει τη μεγαλύτερη ηλεκτρική και θερμική αγωγιμότητα καθώς και τη μεγαλύτερη ανακλαστικότητα στο ορατό τμήμα του φάσματος από όλα τα χημικά στοιχεία. Είναι ελατό, έχει δηλαδή την ιδιότητα να σφυρηλατείται ή να μετατρέπεται εύκολα σε ελάσματα, και όλκιμο, μπορεί δηλαδή να μετατραπεί σε σύρματα ή νήματα.

Όταν εκτίθεται στον ατμοσφαιρικό αέρα, μαυρίζει από το θειούχο άργυρο που σχηματίζεται λόγω της ύπαρξης ιχνών θείου στον αέρα από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων. Δεν επηρεάζεται από το υδροχλωρικό οξύ, διαλύεται όμως στο πυκνό θειικό οξύ και στο αραιό και πυκνό νιτρικό οξύ.

Η περιεκτικότητα του στερεού φλοιού της Γης σε ασήμι είναι μεταξύ 0,07 και 0,08 γραμμάρια ανά τόνο (g/t ή μέρη στο εκατομμύριο, ppm). Σπάνια βρίσκεται ως αυτοφυές και πολλές φορές συνυπάρχει με χρυσό.

Λαμβάνεται κυρίως ως παραπροϊόν παραγωγής και ηλεκτρολυτικής επεξεργασίας άλλων μετάλλων (χαλκού, μολύβδου, ψευδαργύρου) στα θειούχα ορυκτά των οποίων βρίσκεται σε πολύ μικρές αλλά εκμεταλλεύσιμες ποσότητες.

Βρίσκεται και σε ορυκτά όπως ο αργεντίτης και ο χλωραργυρίτης. Το 2010, πάνω από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο διατηρούσαν ορυχεία αργύρου.Οι κυριότερες χώρες παραγωγής αργύρου είναι μεταξύ άλλων τo Μεξικό, το Περού, η Κίνα, η Αυστραλία, η Χιλή, η Πολωνία, η Ρωσία, η Βολιβία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Χρήση του αργυρού – ασήμι σε κοσμήματα, νομίσματα

Ο άργυρος χρησιμοποιείται για να κατασκευασθούν κοσμήματα, νομίσματα, σκεύη τραπεζιού, κυρίως μαχαιροπίρουνα (τα οποία συλλογικά καλούνται ασημικά), φωτογραφικά φιλμ (όπου υπάρχει στα φωτοευαίσθητα αλογονούχα άλατα) και καθρέπτες.

Η περιεκτικότητα σε άργυρο ενός κοσμήματος συνήθως μετριέται με τους «βαθμούς» που συμβολίζονται με °. Για παράδειγμα ένα κόσμημα 925° περιέχει 92,5 % άργυρο, ένα κόσμημα 950° περιέχει 95 % άργυρο και ούτω καθεξής.

Οι ενώσεις του αργύρου, κυρίως ο νιτρικός άργυρος, χρησιμοποιούνται ως χημικά αντιδραστήρια, ως μικροβιοκτόνα και ως απολυμαντικά. Βομβίδες με εκρηκτικό μείγμα ενώσεων αργύρου και άνθρακα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τεχνητής βροχής.

Χρησιμοποιείται επίσης σε ηλεκτρικές επαφές και αγωγούς και ως καταλύτης χημικών αντιδράσεων.

#Αργυρός ή #ασήμι #Realtime τιμές - διαγράμματα διακύμανσης τιμών #Silver Historical #Prices chart