Αρχική » Καταναλωτής » Ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις (sales) στα εμπορικά καταστήματα
Πρόσοψη εμπορικού καταστήματος με φθινοπωρινές εκπτώσεις - sales

Ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις (sales) στα εμπορικά καταστήματα

Με διάταξη του νόμου 4965/2022 καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι και επιτρέπεται η διενέργεια προσφοράς ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%) του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα.

Οι προσφορές ορισμένης ποσότητας προϊόντων ή ορισμένης κατηγορίας προϊόντων πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις Νοεμβρίου 2024 – Sales

Στις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου θα ξεκινούσαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις 2024. Με ένα νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή του Ιούλιο του 2022, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις καταργήθηκαν.

Έτσι, δεν υπάρχουν προσφορές και εκπτώσεις στο λιανεμπόριο τη φθινοπωρινή περίοδο. Όμως, κανονικά θα γίνουν η Black Friday 2024 και η Cyber Monday 2024.

Black Friday 2024 και Cyber Monday 2024

Η Black Friday 2024 πέφτει την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ημέρας, τα καταστήματα συνηθίζουν να προσφέρουν πολύ μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων, επιχειρώντας να κερδίσουν από τον μεγάλο αριθμό καταναλωτών.

Η Cyber Monday 2024 ακολουθεί τρεις ημέρες μετά τη Cyber Friday.

Έτσι φέτος, η Cyber Monday πέφτει τη Δευτέρα 02 Δεκεμβρίου. Αφορά σε προσφορές που δίνονται για αγορές μέσω διαδικτύου και κυριαρχούν οι εκπτώσεις σε προϊόντα τεχνολογίας.

Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, αφού κάτι τέτοιο υφίσταται μόνον σε εορταστικές περιόδους ή εφόσον ανοίξουν τα καταστήματα μία από τις Κυριακές που ορίζονται για κάθε χρόνο.

Χειμερινές και θερινές εκπτώσεις – Εκπτωτικές περίοδοι 2024

Στο εξής, θα έχουμε δύο (2) εκπτωτικές περιόδους, κατά τη διάρκεια των οποίων επιτρέπεται η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, ορίζονται οι εξής:

  • Χειμερινές εκπτώσεις, από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου
  • Θερινές εκπτώσεις, από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου

Οι προσφορές ορισμένης ποσότητας προϊόντων ή ορισμένης κατηγορίας προϊόντων πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Κατά τη διενέργεια των προσφορών θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς, στα σημεία όπου πωλούνται τα προσφερόμενα προϊόντα, η αρχική και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων, με αναφορά στην κατάλληλη μονάδα μέτρησης ανά προϊόν.

Σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε ο έμπορος για καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Εμπορικά καταστήματα. Ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις Νοεμβρίου 2024 - Sales