Αρχική » How to & DIY » Κήπος - Βεράντα How to » Περίφραξη – σκίαση κήπου & βεράντας. Προτεινόμενες λύσεις και είδη
Ξύλινοι φράχτες, καλαμωτές, καφασωτά & φυτοφράχτες - Περίφραξη και σκίαση κήπου & βεράντας. Λύσεις και είδη | Howto DIY

Περίφραξη – σκίαση κήπου & βεράντας. Προτεινόμενες λύσεις και είδη

Περίφραξη και σκίαση κήπου. Προτεινόμενες λύσεις και είδη. Είδη περίφραξης και διαχωρισμού εξωτερικών χώρων. Ξύλινοι φράχτες, καλαμωτές, καφασωτά & φυτοφράχτες.

Περίφραξη και σκίαση κήπου. Ξύλινοι, φράχτες με πλέξη και καλαμωτές

Κάθε εξωτερικός χώρος χρειάζεται οριοθέτηση και διαχωρισμό του χώρου για καλύτερη αξιοποίηση της διαθέσιμης έκτασης.

Οι μεγάλοι εξωτερικοί χώροι μπορούν να διαχωριστούν σε χώρους για ανάπαυση και αναψυχή, χώρους καλλιέργειας οπωροκηπευτικών και χώρους καλλωπισμού με λουλούδια και φυτά.

Ξύλινοι φράχτες

Ξύλινοι φράχτεςΟι κλασσικοί ξύλινοι φράχτες μπορούν να οριοθετήσουν τον κήπο μας και να προσφέρουν μια vintage νότα στον χώρο μας.

Οι φράχτες διατίθενται σε ποικιλία ύψους και πλάτους για να καλύψουν κάθε ανάγκη, είναι κατασκευασμένοι από εμποτισμένη ξυλεία και δεν περιορίζουν την ορατότητα με τον δρόμο.

Φράχτες με πλέξη (ιτιά)

Οι φράχτες ιτιάς με πλέξη είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση για μη διάτρητη περίφραξη. Είναι φτιαγμένοι από ελαφρύ ξύλο ιτιάς, και η τοποθέτηση τους είναι απλή με πασσάλους στήριξης.

Τέτοιου είδους φράκτες μπορούν να τοποθετηθούν τόσο εξωτερικά όσο και μέσα στο οικόπεδο μας για να περιορίσουν χώρους του κήπου μας.

Διατίθενται σε διάφορες διαστάσεις και σκούρες ή ανοιχτές αποχρώσεις ιτιάς.

Καλαμωτές (καλάμι, μισό καλάμι) – Καφασωτά για διαχωριστική κήπου

Καλαμωτές (καλάμι, μισό καλάμι, φλοιός, ερείκη)

Καλαμωτές Οι καλαμωτές από οποιοδήποτε υλικό, είναι ιδανικές για σκίαση και περίφραξη ενός εξωτερικού χώρου.

Ανάλογα με το υλικό (καλάμι, ερείκη, φλοιός δέντρου) διαφέρει και η δυνατότητα διάτρησης της σκίασης της καλαμωτής (π.χ. η ερείκη σαν πλέξη είναι πιο πυκνή από το καλάμι, συνεπώς περιορίζεται η ορατότητα με τον δρόμο καλύτερα με ερείκη).

Οι καλαμωτές τοποθετούνται εύκολα με στηρίγματα, όπως και αφαιρούνται εύκολα και είναι ιδανικές για τοποθέτηση πάνω σε συρμάτινο πλέγμα ή κάγκελα.

Βγαίνουν σε διάφορες διαστάσεις, αποχρώσεις και υλικά για κάθε ανάγκη σκίασης.

Καφασωτά για διαχωριστική κήπου

ΚαφασωτάΤα καφασωτά, από εμποτισμένη ξυλεία είναι η νούμερο ένα επιλογή για διαχωριστικά κήπου.

Εκτός από μερική σκίαση (επειδή είναι διάτρητα), προσφέρουν και αισθητική ομορφιά μας δίνοντας τη δυνατότητα να τοποθετήσουμε πάνω του αναρριχητικά φυτά (όπως κισσούς και τριανταφυλλιές) και να διαχωρίζουμε με φυσικούς φράχτες τους χώρους του κήπου μας.

Η στήριξή τους είναι απλή, βιδώνοντας τα με απλές βίδες σε τοίχους αλλά επίσης μπορούμε δημιουργήσουμε και κατασκευές με την βοήθεια ξυλείας κήπου (π.χ. κατασκευή πέργκολας).

Διατίθενται σε διάφορες αποχρώσεις ξύλου και σε διάφορες διαστάσεις.

Διαχωριστικά υφάσματα, πανί σκίασης και φυτoφράχτες

Διαχωριστικά υφάσματα

Τα διαχωριστικά υφάσματα έχουν ανάλογη χρήση με τις καλαμωτές. Είναι διάτρητα πανιά, που τοποθετούνται εύκολα σε κάγκελα για σκίαση.

Το υλικό τους είναι αδιάβροχο οπότε καθαρίζονται γρήγορα.

Υπάρχουν σε διάφορα μήκη, πλάτη και χρώματα ώστε να καλύπτουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

Πανί σκίασης

Τα πανιά σκίασης, φτιαγμένα από ανθεκτικά υφάσματα, μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από έπιπλα κήπου και να στηριχθούν σε δέντρα ή κολώνες για απόλυτη σκίαση του χώρου.

Τοποθετούνται και αφαιρούνται στιγμιαία και καθαρίζονται στο χέρι για ευκολία στη χρήση.

Φυτoφράχτες

ΦυτoφράχτεςΓια να έχουμε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα στην σκίαση του χώρου μας, μπορούμε να κατασκευάσουμε έναν φράχτη από φυτά, ο οποίος να έχει λιγότερη διάτρηση από έναν τεχνητό φράχτη.

Η πυκνή φύτευση φυτών όπως της βατομουριάς, δημιουργεί μια φυσική βλάστηση που σε συνδυασμό με τοποθέτηση κάγκελων μπορεί να προστατεύσει και να σκιάσει τον κήπο σας καλύτερα από οτιδήποτε άλλο.

Για κατασκευή φυτοφράχτη απαιτείται η φύτευση κωνοφόρων και αιθαλών φυτών, που να αντέχουν όλες τις καιρικές συνθήκες και να είναι κατά βάση ανθισμένα. Via : praktiker

Ιδέες για #περίφραξη, σκίαση κήπου και βεράντας. Ξύλινοι #φράχτες, καλαμωτές, καφασωτά #diy #κήπος