Αρχική » Οικιακές Ηλεκτρικές Συσκευές » Θέρμανση » Καλοριφέρ θέρμανση. Πώς κάνουμε εξαέρωση σε λίγα λεπτά (βίντεο)

Καλοριφέρ θέρμανση. Πώς κάνουμε εξαέρωση σε λίγα λεπτά (βίντεο)

Καλοριφέρ θέρμανση. Δείτε στο βίντεο τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να κάνετε εξαέρωση στα καλοριφέρ του σπιτιού σας για μεγαλύτερη απόδοση και οικονομία το χειμώνα.

Εξαέρωση καλοριφέρ και οικονομία στη θέρμανση

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού που η κεντρική θέρμανση δεν λειτουργεί, αέρας μπορεί να εισχωρήσει στο κλειστό σύστημα νερού.

Όταν ο αέρας εισχωρήσει στο σύστημα το ζεστό νερό δεν μπορεί να κυκλοφορήσει αποτελεσματικά και αυτό έχει σας αποτέλεσμα την μειωμένη απόδοση του συστήματος με αρνητικές φυσικά συνέπειες.

Η λύση είναι η εξαέρωση που πρέπει να γίνετε κάθε φθινόπωρο καθώς επίσης και όταν είναι απαραίτητο.

Καλοριφέρ θέρμανσης στον τοίχο που του έγινε εξαέρωση σύμφωνα με οδηγίες howto

Καλοριφέρ θέρμανση. Πώς κάνουμε εξαέρωση σε λίγα λεπτά

  • Πρώτα πρέπει να ανάψετε την θέρμανση και να περιμένετε να ζεσταθεί το νερό.
  • Αρχίζοντας από τον ανώτερο όροφο και το σώμα που βρίσκεται πιο μακριά από τον λέβητα κάνουμε εξαέρωση.
  • Στο πάνω μέρος του σώματος υπάρχει μια βαλβίδα εξαέρωσης που έχει τοποθετηθεί εκεί για να μπορεί να βγει ο παγιδευμένος αέρας από το σύστημα.
  • Κρατείστε ένα μικρό δοχείο ή ένα σφουγγάρι κάτω από την βαλβίδα και ανοίξτε την με ένα κατσαβίδι ή με το ειδικό κλειδί.

Τι είναι το «σώμα καλοριφέρ» | Σύστημα θέρμανσης – θερμαντικό σώμα

Το καλοριφέρ είναι ένα μέσο θέρμανσης. Κοινώς, όταν λέμε καλοριφέρ εννοούμε γενικά το σύστημα θέρμανσης. Ενώ σώμα καλοριφέρ εννοούμε το θερμαντικό σώμα με το οποίο μεταδίδεται η θέρμανση.

Το σώμα καλοριφέρ είναι μεταλλικό κατασκεύασμα από χάλυβα, σταθεροποιημένο στον τοίχο ή (παλαιότερα) στο πάτωμα & αποτελείται από τις λεγόμενες «φέτες» οι οποίες έχουν 3 – 5 κενούς στύλους ενωμένους στις άκρες τους. Αυτές με την σειρά τους έχουν ανοίγματα στα άνω & κάτω άκρα ώστε ενσωματωμένες δημιουργούν ένα κοινό κενό. Το κενό συμπληρώνεται με το νερό του συστήματος που είναι & πηγή της θέρμανσης.

Οι ακραίες φέτες είναι διαφορετικές από τις άλλες. Η μία έχει 2 αρκετά μικρότερα ανοίγματα όπου το σώμα ενώνεται με σωλήνες νερού & η άλλη μια βαλβίδα για εξαέρωση του σώματος.

Εκτός αυτού του κλασσικού τύπου όπου οι φέτες είναι κάθετες με τον τοίχο, ένας άλλος πιο σύγχρονος τύπος εν ονόματι «πάνελ» έχει 2 ή περισσότερες φέτες (αν πρόκειται για μεγάλο) παράλληλες με τον τοίχο. Οι στύλοι είναι πιο στενοί αλλά πολύ περισσότεροι, ο αριθμός των οποίων εξαρτάται από την διάσταση.

Ειδικά στο μπάνιο, εφαρμόζονται διαφορετικής μορφής σώματα καλοριφέρ με τους στύλους ξεχωριστούς & οριζόντιους, ώστε κάθε βρεγμένη πετσέτα να απλώνεται εκεί, προκειμένου να στεγνώσει πιο γρήγορα.

Επίσης, υπάρχουν & σώματα καλοριφέρ που αντί για νερό χρησιμοποιούν λάδι. Αυτά είναι κλειστά, περιέχουν λάδι, έχουν μικρές ρόδες ώστε να είναι μετακινούμενα & λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα.

ΘΕΛΩΞεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου (Αττική) στο χώρο σου με 20€;
Η ασφάλεια για εσένα και την οικογένεια σου δεν πρέπει να είναι «θολή»
Πως μπορείτε να κάνετε #εξαέρωση στα #καλοριφέρ του σπιτιού σας #βίντεο #Χειμώνας