Αρχική » ΔΕΗ - ΔΕΔΔΗΕ » Οικιακό νυχτερινό τιμολόγιο Γ1Ν. Το ωράριο του νυκτερινού ρεύματος
ΔΕΗ. Πυλώνες μεταφοράς ηλεκτρικού νυκτερινού ρεύματος με οικιακό νυχτερινό τιμολόγιο Γ1Ν

Οικιακό νυχτερινό τιμολόγιο Γ1Ν. Το ωράριο του νυκτερινού ρεύματος

Οικιακό νυχτερινό τιμολόγιο Γ1Ν (χρονοχρέωση) για την κατανάλωση στο ρεύμα. Τμηματικό και συνεχές ωράριο νυκτερινού ρεύματος ΔΕΗ, για την χειμερινή και θερινή περίοδο. Το οικονομικό όφελος και η διαδικασία χορήγησης στον ΔΕΔΔΗΕ.

Οικιακό νυχτερινό τιμολόγιο Γ1Ν. ΔΕΗ – Ωράριο νυκτερινού ρεύματος

Το Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο (με Χρονοχρέωση) Γ1Ν είναι ένα τιμολόγιο διπλής χρέωσης, δηλαδή οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του 24ώρου, χρεώνονται με διαφορετικές τιμές.

Την τιμή του Οικιακού Τιμολογίου Γ1 στις ώρες χρέωσης «Ημέρας» και με μειωμένη τιμή «Νύχτας» στις ώρες μειωμένης χρέωσης.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με το αν έχετε ενταχθεί στο συνεχές ή στο τμηματικό ωράριο νυκτερινού ρεύματος μπορείτε να απευθυνθείτε στο αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης για Υπηρεσίες Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, που ανήκει το ακίνητο.

Τμηματικό ωράριο – Χειμερινή περίοδος: 1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου

Τμηματικό ωράριο νυχτερινού ρεύματος. Χειμερινή περίοδος: 1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου κάθε έτος.

  • 02:00 – 08:00 και 15:00 – 17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών.
  • 02:00 – 08:00 και 15:30 – 17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο.

Τμηματικό ωράριο – Θερινή περίοδος: 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου

Τμηματικό ωράριο νυχτερινού ρεύματος. Θερινή περίοδος: 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου κάθε έτος.

  • 23:00 – 07:00

Συνεχές ωράριο νυκτερινού ρεύματος ΔΕΗ όλο το έτος

Συνεχές ωράριο νυκτερινού ρεύματος ΔΕΗ όλο το έτος.

  • Όλο το έτος : 23:00 έως 07:00

Το Οικιακό Νυκτερινό Τιμολόγιο με συνεχές ωράριο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους δεν χορηγείται πλέον. Ισχύει για οικιακούς πελάτες που έχουν μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο πριν το έτος 1988 (εάν στο μεταξύ δεν ζήτησαν την αλλαγή του).

Επίσης ισχύει για όσους διαμένουν σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχει κατάλληλη τεχνική υποδομή του δικτύου διανομής δηλαδή, μη ύπαρξη συστήματος ΤΑΣ (Τηλεχειρισμός Ακουστικής Συχνότητας).

Ενημερωθείτε από τα κατά τόπους γραφεία εξυπηρέτησης για τις περιοχές που λειτουργεί το σύστημα ΤΑΣ.

Οικονομικό όφελος από τη χρήση του νυχτερινού τιμολογίου

Οικονομικό όφελος από τη χρήση του νυχτερινού τιμολογίου. Το τιμολόγιο αυτό συμφέρει:

  • Όταν χρησιμοποιείτε τις ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα κατά τη διάρκεια της νύχτας (ώρες μειωμένης χρέωσης)
  • Σε κάθε περίπτωση εάν η συνολική σας κατανάλωση, ημέρας και νύχτας, είναι πάνω από 800 kWh (κιλοβατώρες) το τετράμηνο
  • Όταν η 4μηνιαία σας κατανάλωση (ημέρας και νύχτας) είναι μικρότερη των 800 kWh, εφόσον η κατανάλωσης της νύχτας είναι τουλάχιστον 150 kWh

Οικιακό νυχτερινό τιμολόγιο Γ1Ν. Ποιο το οικονομικό όφελος;

Οικιακό νυχτερινό τιμολόγιο Γ1Ν. Μπορείτε να έχετε το μεγαλύτερο οικονομικό όφελος από το οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση:

  • Εάν προγραμματίσετε, για παράδειγμα, με χρονοδιακόπτη, ορισμένες ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, όπως πλυντήριο ρούχων, πλυντήριο πιάτων, θερμοσίφωνα και θερμοσυσσωρευτές να λειτουργούν στις ώρες μειωμένης χρέωσης.
  • Εάν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική κουζίνα & τον ηλεκτρικό απορροφητήρα, το ηλεκτρικό σίδερο και τα κλιματιστικά κυρίως κατά τις ώρες μειωμένης χρέωσης.

Ωφελείστε επίσης και από τις ηλεκτρικές συσκευές που λειτουργούν όλο το 24ώρο (π.χ. το ψυγείο, καταψύκτης, ηλεκτρονικές συσκευές σε αναμονή) γιατί το 1/3 της ενέργειας που καταναλώνουν θα χρεώνεται με τη μειωμένη τιμή της νύχτας.

Επίσης οι καταναλώσεις των λαμπτήρων φωτισμού ασφαλείας κατά τη διάρκεια της νύκτας θα χρεώνονται με τις χαμηλές τιμές.

Χρήσιμες πληροφορίες για το Οικιακό Τιμολόγιο με Χρονοχρέωση

ΔΕΗ Α.Ε - Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ● Logo Public Power Corporation S.A. - HellasΓια περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το Οικιακό Τιμολόγιο με Χρονοχρέωση, κάντε κλικ εδώ

Νυχτερινό οικιακό #τιμολόγιο Γ1Ν της #ΔΕΗ για #καλοκαίρι & #χειμώνα (χειμερινή - θερινή περίοδος)