Αρχική » Οικιακές Ηλεκτρικές Συσκευές » Θέρμανση » Τιμή (λίτρου) για πετρέλαιο θέρμανσης (diesel) τη χειμερινή περίοδο
Αντλία - λάστιχο σε βυτίο μεταφοράς υγρών καυσίμων σε παράδοση κατ' οίκον πετρελαίου θέρμανσης το χειμώνα

Τιμή (λίτρου) για πετρέλαιο θέρμανσης (diesel) τη χειμερινή περίοδο

Τιμή πετρελαίου θέρμανσης χειμερινής περιόδου 2023 – 2024. Πότε ξεκινάει η διάθεση και πόσο θα κοστίσει το λίτρο. Τιμές από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων (fuelprices.gr) και φυλλάδιο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Τιμή πετρελαίου (λίτρου) θέρμανσης χειμερινής περιόδου 2023 – 2024

Τιμή πετρελαίου (λίτρου) θέρμανσης χειμερινής περιόδου 2023 – 2024. Η παράδοση του πετρελαίου κίνησης ξεκινά «παραδοσιακά» από τις αρχές του Οκτωβρίου (συνήθως γύρω στις 15 Οκτωβρίου).

Στα πρατήρια υγρών καυσίμων, μεγαλύτερη ζήτηση αναμένεται να υπάρξει από το Δεκέμβριο και μετά, όταν, δηλαδή, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι χαρακτηριστικό στοιχείο των καιρικών συνθηκών.

Αυτό οφείλεται, κυρίως, στην υψηλή τιμή του πετρελαίου, που είναι ανασταλτικός παράγοντας για τα ελληνικά νοικοκυριά.

Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις τιμές των καυσίμων από το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων | www.fuelprices.gr

Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων (www.fuelprices.gr).

Εάν είστε Καταναλωτής, ψάξτε για πρατήρια, διευθύνσεις, καύσιμα και τιμές σε όλη την Ελληνική Επικράτεια με κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.

Πετρέλαιο θέρμανσης. Ενημερωτικό φυλλάδιο – Προστασία του καταναλωτή

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή καλεί τους πολίτες να ελέγχουν τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης μέσω της ιστοσελίδας www.fuelprices.gr.

Επίσης, δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τη διαδικασία παραλαβής πετρελαίου και μέτρησης της δεξαμενής.

Δείτε το φυλλάδιο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή για το πετρέλαιο θέρμανσης: «Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Πετρέλαιο Θέρμανσης»

Πετρέλαιο θέρμανσης - Ενημερωτικό φυλλάδιο
ΚΛΙΚ ΣΕ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 2023 – 2024 | Taxisnet

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 2023 – 2024. Πώς θα κάνετε ηλεκτρονικά την αίτηση στο taxisnet, ποιοι οι δικαιούχοι, οι ζώνες και πότε θα γίνει η πληρωμή του.

Αναλυτικός οδηγός – οδηγίες της εφαρμογής στο σχετικό άρθρο μας Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 2023 – 2024. Taxisnet, Αίτηση & Οδηγίες.

Πως καθορίζεται η τιμή των πετρελαϊκών προϊόντων στην Ελλάδα;

Πώς καθορίζεται η τιμή των πετρελαϊκών προϊόντων στην Ελλάδα; Οι παράγοντες που πρέπει να συνυπολογιστούν, εκτός από τη διεθνή τιμή του πετρελαίου, για να καταλήξει κάποιος στο αν τελικά θα μειωθεί ή όχι η τιμή και στην Ελλάδα είναι:

  • Η ισοτιμία ανάμεσα σε ευρώ και δολάριο.
  • Οι απαιτήσεις της αγοράς από τα διυλιστήρια, καθώς μπορεί λόγω αυξημένης διύλισης ακόμα και να αυξηθεί η τιμή του τελικού προϊόντος.
  • Οι συνθήκες της τοπικής αγοράς πετρελαϊκών προϊόντων (καύσιμα κίνησης, καύσιμα θέρμανσης, κλπ.) αφού η μείωση ή η αύξηση μπορεί να μην μεταφερθεί τελικά στους καταναλωτές
  • Το πετρέλαιο είναι ένα χρηματιστηριακό προϊόν, άρα υπεισέρχονται εξωγενείς παράγοντες που ανεβάζουν ή κατεβάζουν την τιμή των προϊόντων του.
Δείτε επίσης στο HelpPost.gr
Ποια η τιμή στο #λίτρο για #πετρέλαιο στην #θέρμανση το #χειμώνα του 2023 - 2024