Αρχική » Οικιακές Ηλεκτρικές Συσκευές » Θέρμανση » Επίδομα θέρμανσης – myΘέρμανση. Οδηγίες για την αίτηση στο myAADE
Επίδομα θέρμανσης 2022. Login με κωδικούς myAADE για αίτηση στο myΘέρμανση

Επίδομα θέρμανσης – myΘέρμανση. Οδηγίες για την αίτηση στο myAADE

Επίδομα θέρμανσης 2021 – 2022 στο myΘέρμανση. Οδηγίες την αίτηση στο myAADE, ποιοι οι δικαιούχοι, οι ζώνες και πότε θα γίνει η πληρωμή του επιδόματος για το πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα – πέλετ, ερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης.

Επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2021 – 22 | MyΘέρμανση

Επίδομα θέρμανσης χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα

Τα οποία άτομα για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης και πληρούν ορισμένα κριτήρια.

Το επίδομα χορηγείται στα ως άνω φυσικά πρόσωπα, για την κατανάλωση των επιδοτούμενων με την παρούσα ειδών καυσίμων θέρμανσης και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης.

Χορηγείται για τα ακίνητα, τα οποία χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

Επίδομα θέρμανσης – myΘέρμανση. Προθεσμία υποβολής της αίτησης

Επίδομα θέρμανσης – myΘέρμανση. Προθεσμία υποβολής της αίτησης:

 • Υποβολή αίτησης μέχρι τις 15.12.2021.
 • Για τα καύσιμα (υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης) η καταβολή του επιδόματος γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022.
 • Ειδικά για το φυσικό αέριο καταχωρίζονται έως την 31η Μαΐου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1.10.2021 έως 31.3.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μαΐου 2022.

myΘέρμανση – Η εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Το myΘέρμανση είναι η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για το επίδομα Θέρμανσης.

Απευθύνεται σε όσους καταναλώνουν για τη θέρμανσή τους πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης και πληρούν τα κριτήρια χορήγησης με βάση την απόφαση Α.1243/15.11.2021 (ΦΕΚ Β’ 5298).

Από την υπηρεσία αυτή μπορείτε να επιλέξετε αν θα υποβάλετε αίτηση για ένταξη στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης, ή αν θα δηλώσετε τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.

Για τα λοιπά καύσιμα (φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα – πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης), εκτός του πετρελαίου θέρμανσης, μπορείτε να υποβάλετε στοιχεία των παραστατικών αγοράς.

Πλατφόρμα myΘέρμανση

Στην πλατφόρμα myΘέρμανση υπάρχουν δύο (2) εφαρμογές.

 • Στην πρώτη, με τίτλο «ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ», οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση, για να ενταχθούν στο Μητρώο δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.
 • Στη δεύτερη, με τίτλο «ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ», καταχωρούνται οι αποδείξεις αγοράς ειδών καυσίμων εκτός του πετρελαίου.
Διευκρινίζεται ότι οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης δεν απαιτείται να υποβάλουν παραστατικά αγοράς, διότι η διασταύρωση αυτών γίνεται αυτόματα.
Επίδομα θέρμανσης 2021 - 2022. myAADE, Αίτηση στο myΘέρμανση & Οδηγίες
Είσοδος στην εφαρμογή με κλικ πάνω στην εικόνα

Πώς να συμπληρώσετε την αίτηση για το επίδομα θέρμανσης;

Πώς να συμπληρώσετε την αίτηση για το επίδομα θέρμανσης. Αναλυτικά τα βήματα:

 • Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία.
 • Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη.
 • Επιλέγω είδος καυσίμου.
 • Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος.
 • Επιλέγω οικισμό.
 • Συμπληρώνω τα τ.μ της κατοικίας.
 • Συμπληρώνω τον IBAN στο myAADE.
Αν στη λίστα των οικισμών δεν εμφανίζεται αυτός που αντιστοιχεί στην παροχή σας επικοινωνήστε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στο 2131621000.

Οδηγίες για αιτήσεις χορήγησης επιδόματος θέρμανσης 2021 – 2022

Οδηγός χρήσης για την υποβολή και διαχείριση της αίτησης για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης περιόδου 2021 – 2022, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Οδηγός χρήσης υποβολής αίτησης για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης περιόδου
ΚΛΙΚ ΣΕ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ
Δείτε επίσης στο HelpPost.gr
#Επίδομα για #θέρμανση 2021 - 2022 #myΘέρμανση. Όδηγίες πως να κάνετε την αίτηση στο myAADE