Αρχική » Οικιακές Ηλεκτρικές Συσκευές » Θέρμανση » Επίδομα θέρμανσης – myΘέρμανση. Οδηγίες για την αίτηση στο myAADE
Επίδομα θέρμανσης 2022. Login με κωδικούς myAADE για αίτηση στο myΘέρμανση

Επίδομα θέρμανσης – myΘέρμανση. Οδηγίες για την αίτηση στο myAADE

Επίδομα θέρμανσης 2022 – 2023 στο myΘέρμανση. Οδηγίες την αίτηση στο myAADE, ποιοι οι δικαιούχοι, οι ζώνες και πότε θα γίνει η πληρωμή του επιδόματος για το πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα – πέλετ, ερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης.

Επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2022 – 23 | MyΘέρμανση

Επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2022 – 23. Σε κάθε δικαιούχο χορηγείται επίδομα για αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, το ύψος του οποίου ανέρχεται στο ποσό των 350 ευρώ, πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή επιδότησης ανά οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία, προσαυξανόμενο κατά 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.

Το ποσό που θα προκύψει δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 100 ευρώ και ούτε να υπερβαίνει το ποσό των 800 ευρώ κατ’ ανώτατο όριο.

Ωστόσο, λόγω των αυξημένων ενεργειακών αναγκών σε οικισμούς με χαμηλές θερμοκρασίες, το ποσό προσαυξάνεται κατά 25%, με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ.

Επίδομα θέρμανσης – myΘέρμανση. Προθεσμία υποβολής της αίτησης

Άνοιξε τη Δευτέρα 07 Νοεμβρίου 2022 η πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) «myΘΕΡΜΑΝΣΗ» προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης.

Επίδομα θέρμανσης: Παράταση για την υποβολή αιτήσεων έως και τη 13η Ιανουαρίου 2023
Καταβολή επιδόματος θέρμανσης

Πότε θα γίνει η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης:

 • Έως τη 21η Δεκεμβρίου 2022 θα κατατεθεί η προκαταβολή για τους παλαιούς δικαιούχους, υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 9η Δεκεμβρίου 2022
 • Έως τη 28η Φεβρουαρίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τη 15η Φεβρουαρίου 2023.
 • Έως τη 28η Απριλίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τη 15η Απριλίου 2023.

Το επίδομα χορηγείται για τα ακίνητα, τα οποία οι δικαιούχοι χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας (πέλετ), τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των 10.000 κατοίκων.

Για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε έναν από τους Δήμους Σερρών, Εορδαίας, Κοζάνης, Αμυνταίου ή Μεγαλόπολης.

myΘέρμανση – Η εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Το myΘέρμανση είναι η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για το επίδομα Θέρμανσης.

Από την υπηρεσία αυτή μπορείτε να επιλέξετε αν θα υποβάλετε αίτηση για ένταξη στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης, ή αν θα δηλώσετε τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.

Για τα λοιπά καύσιμα (φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα – πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης, φωτιστικό πετρέλαιο «μπλε κηροζίνη»), εκτός του πετρελαίου θέρμανσης, μπορείτε να υποβάλετε στοιχεία των παραστατικών αγοράς.

Πλατφόρμα myΘέρμανση

Στην πλατφόρμα myΘέρμανση υπάρχουν δύο (2) εφαρμογές.

 • Στην πρώτη, με τίτλο «ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ», οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση, για να ενταχθούν στο Μητρώο δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.
 • Στη δεύτερη, με τίτλο «ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ», καταχωρούνται οι αποδείξεις αγοράς ειδών καυσίμων εκτός του πετρελαίου.
Διευκρινίζεται ότι οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης δεν απαιτείται να υποβάλουν παραστατικά αγοράς, διότι η διασταύρωση αυτών γίνεται αυτόματα.
Επίδομα θέρμανσης 2021 - 2022. myAADE, Αίτηση στο myΘέρμανση & Οδηγίες
Είσοδος στην εφαρμογή με κλικ πάνω στην εικόνα

Πώς να συμπληρώσετε την αίτηση για το επίδομα θέρμανσης;

Πώς να συμπληρώσετε την αίτηση για το επίδομα θέρμανσης. Αναλυτικά τα βήματα:

 • Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία.
 • Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη.
 • Επιλέγω είδος καυσίμου.
 • Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος.
 • Επιλέγω οικισμό.
 • Συμπληρώνω τα τ.μ της κατοικίας.
 • Συμπληρώνω τον IBAN στο myAADE.
Αν στη λίστα των οικισμών δεν εμφανίζεται αυτός που αντιστοιχεί στην παροχή σας επικοινωνήστε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στο 2131621000.

Οδηγίες για αιτήσεις χορήγησης επιδόματος θέρμανσης 2021 – 2022

Οδηγός χρήσης για την υποβολή και διαχείριση της αίτησης για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης περιόδου 2021 – 2022, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Οδηγός χρήσης υποβολής αίτησης για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης περιόδου
ΚΛΙΚ ΣΕ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ
Δείτε επίσης στο HelpPost.gr
#Επίδομα για #θέρμανση 2022 - 2023 #myΘέρμανση. Όδηγίες πως να κάνετε την αίτηση στο myAADE