Αρχική » Οικιακές Ηλεκτρικές Συσκευές » Θέρμανση » Επίδομα θέρμανσης – myΘέρμανση. Οδηγίες για την αίτηση στο myAADE
Επίδομα θέρμανσης 2023 - 2024. Login με κωδικούς myAADE για αίτηση στο myΘέρμανση

Επίδομα θέρμανσης – myΘέρμανση. Οδηγίες για την αίτηση στο myAADE

Επίδομα θέρμανσης 2023 – 2024 στο myΘέρμανση. Οδηγίες την αίτηση στο myAADE, ποιοι οι δικαιούχοι, οι ζώνες και πότε θα γίνει η πληρωμή του επιδόματος για το πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα – πέλετ, ερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης.

Επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2023 – 24 | MyΘέρμανση

Επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2023 – 24. Το επίδομα θέρμανσης χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα όσον αφορά την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, φωτιστικού πετρελαίου, φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων, και βιομάζας ή θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης.

Για την καταβολή, το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα πρέπει να ανέρχεται έως τις 16.000 ευρώ για μονομελές νοικοκυριό και 24.000 ευρώ για το ζευγάρι συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το όριο είναι 29.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο.

Εφέτος τίθεται ως κριτήριο τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα του νοικοκυριού από επιχειρηματική δραστηριότητα να μην υπερβαίνουν το ποσό των 80.000 ευρώ, με σκοπό την καλύτερη στόχευση των δικαιούχων.

Παράλληλα, με βάση τον υπολογισμό για τον προσδιορισμό του ΕΝΦΙΑ, η αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και τις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Όσον αφορά τον υπολογισμό του επιδόματος, λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως το κλίμα της κάθε περιοχής αλλά και η απαιτούμενη κατανάλωση ενέργειας για τη θέρμανση ενός κτιρίου.

Επίδομα θέρμανσης – myΘέρμανση. Προθεσμία υποβολής της αίτησης

Αρχές Νοεμβρίου «άνοιξε» η πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) «myΘΕΡΜΑΝΣΗ» προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης.

Όσον αφορά την καταβολή των χρημάτων, αν η αίτηση υποβληθεί έως και τη 8η Δεκεμβρίου 2023 από αιτούντα που ήταν δικαιούχος του επιδόματος θέρμανσης και την προηγούμενη χρονιά, θα λάβει έως τις 22 Δεκεμβρίου 2023 ως προκαταβολή επιδόματος θέρμανσης, το συνολικό ποσό επιδόματος που του είχε καταβληθεί πέρυσι.

Καταβολή επιδόματος θέρμανσης

Πότε θα γίνει η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης:

 • Έως τις 22 Δεκεμβρίου για την προκαταβολή και το σύνολο των αγορών, που θα τιμολογηθούν έως την 30ή Νοεμβρίου 2023, εφόσον αυτές αντιστοιχούν σε επίδομα που υπερβαίνει το ποσό της προκαταβολής και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 8η Δεκεμβρίου 2023.
 • Έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2024.
 • Έως τις 30 Απριλίου 2024 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2024.

Το επίδομα χορηγείται για τα ακίνητα, τα οποία οι δικαιούχοι χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας (πέλετ), τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των 10.000 κατοίκων.

Για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε έναν από τους Δήμους Σερρών, Εορδαίας, Κοζάνης, Αμυνταίου ή Μεγαλόπολης.

myΘέρμανση – Η εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Το myΘέρμανση είναι η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για το επίδομα Θέρμανσης.

Από την υπηρεσία αυτή μπορείτε να επιλέξετε αν θα υποβάλετε αίτηση για ένταξη στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης, ή αν θα δηλώσετε τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.

Για τα λοιπά καύσιμα (φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα – πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης, φωτιστικό πετρέλαιο «μπλε κηροζίνη»), εκτός του πετρελαίου θέρμανσης, μπορείτε να υποβάλετε στοιχεία των παραστατικών αγοράς.

Πλατφόρμα myΘέρμανση

Στην πλατφόρμα myΘέρμανση υπάρχουν δύο (2) εφαρμογές.

 • Στην πρώτη, με τίτλο «ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ», οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση, για να ενταχθούν στο Μητρώο δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.
 • Στη δεύτερη, με τίτλο «ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ», καταχωρούνται οι αποδείξεις αγοράς ειδών καυσίμων εκτός του πετρελαίου.
Διευκρινίζεται ότι οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης δεν απαιτείται να υποβάλουν παραστατικά αγοράς, διότι η διασταύρωση αυτών γίνεται αυτόματα.
Επίδομα θέρμανσης 2023 - 2024. myAADE, Αίτηση στο myΘέρμανση & Οδηγίες
Είσοδος στην εφαρμογή με κλικ πάνω στην εικόνα

Πώς να συμπληρώσετε την αίτηση για το επίδομα θέρμανσης;

Πώς να συμπληρώσετε την αίτηση για το επίδομα θέρμανσης. Αναλυτικά τα βήματα:

 • Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία.
 • Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη.
 • Επιλέγω είδος καυσίμου.
 • Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος.
 • Επιλέγω οικισμό.
 • Συμπληρώνω τα τ.μ της κατοικίας.
 • Συμπληρώνω τον IBAN στο myAADE.
Αν στη λίστα των οικισμών δεν εμφανίζεται αυτός που αντιστοιχεί στην παροχή σας επικοινωνήστε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στο 2131621000.

Οδηγίες για αιτήσεις χορήγησης επιδόματος θέρμανσης

Οδηγός χρήσης για την υποβολή και διαχείριση της αίτησης για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Οδηγός χρήσης υποβολής αίτησης για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης περιόδου
ΚΛΙΚ ΣΕ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ
Δείτε επίσης στο HelpPost.gr
#Επίδομα για #θέρμανση 2022 - 2023 #myΘέρμανση. Όδηγίες πως να κάνετε την αίτηση στο myAADE