Αρχική » Αγρότες - Agro » Εγχειρίδιο καλλιέργειας κηπευτικών ειδών για μικροκαλλιεργητές
Καλλιέργεια κηπευτικών ειδών - ζαρζαβατικών - λαχανικών

Εγχειρίδιο καλλιέργειας κηπευτικών ειδών για μικροκαλλιεργητές

Εγχειρίδιο καλλιέργειας κηπευτικών ειδών για μικροκαλλιεργητές. ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ. Το εγχειρίδιο αποσκοπεί στην εξοικείωση του κοινού με την καλλιέργεια των κηπευτικών ειδών.

Εγχειρίδιο καλλιέργειας κηπευτικών ειδών για μικροκαλλιεργητές

Το εγχειρίδιο καλλιέργειας κηπευτικών, αφορά την καλλιέργεια προϊόντων λαχανικών – κηπευτικών, όπως μελιτζάνα, τομάτα, πιπεριά, λαχανοκομικό φασόλι, μπιζέλι (αρακάς), μπάμια, πεπονιά, λάχανο και σπανάκι και απευθύνεται κυρίως σε ερασιτέχνες καλλιεργητές – μικροκαλλιεργητές.

Συνοπτικά παρατίθενται για κάθε είδος ξεχωριστές πληροφορίες για την εποχή και τον τρόπο σποράς και μεταφύτευσης, τη λίπανση και τη συγκομιδή.

Εγχειρίδιο καλλιέργειας κηπευτικών ειδών για μικροκαλλιεργητές
ΚΛΙΚ ΣΕ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ

Που απευθύνεται το εγχειρίδιο καλλιέργειας κηπευτικών ειδών;

Το παρόν εγχειρίδιο αποσκοπεί στην εξοικείωση του κοινού με την καλλιέργεια των κηπευτικών ειδών, των οποίων ο σπόρος διατίθεται προς πώληση σε μικροκαλλιεργητές από το Κέντρο Γεωργικής Έρευνας Βόρειας Ελλάδας (Κ.Γ.Ε.Β.Ε.).

Επειδή το εγχειρίδιο καλλιέργειας κηπευτικών ειδών, απευθύνεται κυρίως σε ερασιτέχνες καλλιεργητές, κρίθηκε σκόπιμο να συμπεριληφθούν χρήσιμες πληροφορίες για κάθε  κηπευτικό είδος και όχι για κάθε ποικιλία ξεχωριστά.

Συνοπτικά, παρατίθενται για κάθε είδος ξεχωριστά πληροφορίες για την εποχή και τον τρόπο σποράς και μεταφύτευσης, τη λίπανση και τη συγκομιδή για φυτά και βολβούς.

Στο τέλος του εγχειριδίου οι παραπάνω πληροφορίες δίνονται συγκεντρωτικά σε πίνακες.

Το φωτογραφικό υλικό και οι πληροφορίες που παρατίθενται είναι από το βιβλίο του διατελέσαντα ερευνητή του Κ.Γ.Ε.Β.Ε. Δρ. Φωτίου Μπλέτσου «Πρακτική Λαχανοκομία και Παραδοσιακές Ποικιλίες» (Εκδόσεις Ζήτη).

Στο βιβλίο αυτό, θα μπορούσε να ανατρέξει κανείς για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Ελληνικές παραδοσιακές ποικιλίες κηπευτικών.

ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ | Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός

Κύριο αντικείμενο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ (Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός) είναι η ανάπτυξη ή και υποστήριξη δράσεων που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της χώρας, τη βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Επίσης για την πιστοποίηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων & τροφίμων, την καθιέρωση και πιστοποίηση ορθών γεωργικών πρακτικών και τους ελέγχους στην αλυσίδα παραγωγής – διακίνησης του γάλακτος και κρέατος στη χώρα.

Παράλληλα, βασική αποστολή του Οργανισμού είναι η επιστημονική και τεχνική υποστήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στον σχεδιασμό και την υποστήριξη της εφαρμογής της πολιτικής του στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής.

#Δωρεάν #εγχειρίδιο καλλιέργειας #κηπευτικών ειδών για #μικροκαλλιεργητές #agro